Schimbarea de banda se face brusc si fara semnal in orasele aglomerate ... asa in mod sigur soferul/"oponentul" isi da seama ca esti chiar "hotarat" , eventual franeaza si te "saluta" dar scopul este deja atins ... cel mult il atingi putin daca nu si-a dat seama in timp util dar aici e si vina lui ca e "greu de cap".
De ce sa arzi tu becurile , el nu vede ca se inclina masina ta spre banda lui ?
Acum aprox 2h am renuntat la banda mea pe care mergeam melc-style cu 10kmh(bara-bara) doar pentru ca un X5 , cu masina parcata pe banda lui(obstacol), a intrat si el(logic fara semnal) pe o banda partial ocupata "doar" de o fiesta(a mea) ... cand am vazut ca a ajuns la 5cm de fiesta si inca insista (urma oglinda si in mod sigur oglinda fiesta+ og X5 >5cm) am preferat sa franez si sa ajung la semafor in spatele lui (in stanga deja eram lipit de scuarul despartitor) decat sa ajung la firma de asigurari(RCA) .
Pot spune ca adversarul "si-a dorit mai mult victoria" ... trebuie sa fiu fair-play sa recunosc asta ... e mai bun X5 decat fiesta , imi era greu sa rezist in fata lui .
Ajungem la regula de baza nr.2 pentru orasele mari ... cand brusc apare un obstacol, tragem de volan stanga sau dreapta !!! Niciodata nu franam , frana inseamna consum suplimentar/inutil carburant+uzeaza placute+discuri+saboti+bec stop frana+ ...etc , volanul nu consuma mai nimic.
ps. Si eu am momente cand "pacatuiesc" si aplic regulile scrise , in rest cele nescrise raman esentiale in trafic .
@andrei Lasa ca e fiesta6 face-lift , se schimba usor un bec in far , mai ales acum ca s-a marit ziua ai sanse mari sa termini in aceeasi zi.