Totul despre membri
Ford Mondeo 2.0 TDCi 130CP, 2002 - "Baba cu steroizi"
Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Moderator: Cornel001
de VIPER » 03 Iun 2007, 22:24
Doamne-ajuta! Chiar vorbeam cu colegul meu de servici ce mare bucurie e un forum la casa omului! Si pe mine, si pe el, ne-a scos din multe. Sper ca si eu la randul meu sa ajut cat pot.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
-
VIPER - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina:
de walterc74 » 04 Iun 2007, 02:36
Viper,da-mi si mie te rog datele omului cu parbrizul,am aceasi [problema care ai avut-o si tu parbriz crapat de la dreapta la stanga pe toata lungimea.
MERSI MULT.
MERSI MULT.
Ford Mondeo 2.0 tdci, 2011,200k km.
de VIPER » 04 Iun 2007, 04:54
Nu am cum, a fost o ocazie "once in a llifetime"... Dar intreb saptamana viitoare.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
-
- Maşina:
de VIPER » 05 Iun 2007, 00:57
Inca o vizita pe la colegul s-a lasat cu:
- binecunoscutul furtun de la intercooler (cel de care se discuta ) = 160
- filtru de aer = 39
- filtru de polen = 75
Si, cum stergatoarele originale erau varza, am dotat-o cu
- Bosch AeroTwin Retrofit (cele care se pot monta pe bratele de tip vechi de stergator), de la = 115
Maine dimineata le montez. In sfarsit o sa revina in herghelie calutzii care au fugit prin crapatura imensa din acel furtun buclucas...
- binecunoscutul furtun de la intercooler (cel de care se discuta ) = 160
- filtru de aer = 39
- filtru de polen = 75
Si, cum stergatoarele originale erau varza, am dotat-o cu
- Bosch AeroTwin Retrofit (cele care se pot monta pe bratele de tip vechi de stergator), de la = 115
Maine dimineata le montez. In sfarsit o sa revina in herghelie calutzii care au fugit prin crapatura imensa din acel furtun buclucas...
-
- Maşina:
de VIPER » 05 Iun 2007, 03:11
Am primit un cadou de pe forumul Mondeo Enthusiasts Group:

-
- Maşina:
de VIPER » 05 Iun 2007, 14:54
Azi dimineata am schimbat furtunul, filtrele si stergatoarele... Alta viata! Si, pentru posteritate, sa vedeti in ce hal erau piesele schimbate!
Asta era furtunul...
Filtrul de aer, fabricat in noiembrie 2004 (!!!)
Filtrul de polen. Carton ordinar... Asta nou era mult diferit ca materiale!
Asta era furtunul...
Filtrul de aer, fabricat in noiembrie 2004 (!!!)
Filtrul de polen. Carton ordinar... Asta nou era mult diferit ca materiale!
-
- Maşina:
de VIPER » 09 Iun 2007, 19:23
Am mai strans cate una alta pentru masina si azi le-am pus pe toate. Am cam terminat.
- placute frana spate = 95 (nu-s Motorcraft ca alea erau 180...)
- bujii NGK D-Power = 200 (50 bucata)
- semnale aripa stanga + dreapta = 52 (26 bucata, am zis sa le pun pe ambele noi sa nu fie unul lucios si unul matuit de vreme...)
A fost distractiv la bujii insa... Cele de pe masina nu erau pentru motorul asta si istetzul care le-a pus a fortat (fortza invinge inteligenta, nu?) si a modificat filetul... A muncit saracu' Mishu, mecanicul meu, de curgeau apele pe el, sa le scoata. Ca si aici daca aplica fortza era riscul sa rupa bujia si atunci alta distractie... Am scapat, cele noi si-au facut (mai greu) loc si acum e totul OK...
- placute frana spate = 95 (nu-s Motorcraft ca alea erau 180...)
- bujii NGK D-Power = 200 (50 bucata)
- semnale aripa stanga + dreapta = 52 (26 bucata, am zis sa le pun pe ambele noi sa nu fie unul lucios si unul matuit de vreme...)
A fost distractiv la bujii insa... Cele de pe masina nu erau pentru motorul asta si istetzul care le-a pus a fortat (fortza invinge inteligenta, nu?) si a modificat filetul... A muncit saracu' Mishu, mecanicul meu, de curgeau apele pe el, sa le scoata. Ca si aici daca aplica fortza era riscul sa rupa bujia si atunci alta distractie... Am scapat, cele noi si-au facut (mai greu) loc si acum e totul OK...
-
- Maşina:
de titocus » 11 Iun 2007, 03:38
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
-
titocus - 1nsane Member
- Maşina:
de bravetoy » 11 Iun 2007, 12:13
@VIPER: vrei sa spui ca ai filetele din chiulasa stricate? cum adica si-a facut loc bujia noua? in cazul in care e real e f nasol. cand aveam dacie am mai patit asa ceva.
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!
de VIPER » 11 Iun 2007, 13:16
@titocus: multam de urari! Si tie la fel!
@bravetoy: se pare ca filetul din chiulasa a invins filetul bujiilor inlocuite
E OK, mi-a garantat mecanicul ca am scapat foarte bine din faza asta. Altii nu au fost la fel de norocosi... Oricum a muncit cam 15 minute la fiecare bujie, nu le-a scos prin aceeasi metoda cu "forta invinge inteligenta" cu care au fost bagate initial. Si asta tocmai pentru a salva filetul. Oricum, situatia e un pic neplacuta dar sper sincer sa ramana doar o amintire.
Ce nu inteleg eu este cum naiba, in secolul 21, mai poate cineva pune bujii la o masina dupa ureche??? Eu am cautat in configuratoarele de bujii si mi-am gasit modelul pentru motorul meu. Apoi am sunat la dealer si le-am cerut bujii NGK pentru masina mea. Mi-au oferit fix acelasi model. De aia nu inteleg cum mai poate cineva sa lucreze dupa ureche in vremurile noastre... Am pastrat bujiile vechi si o sa fac poze la filete...
@bravetoy: se pare ca filetul din chiulasa a invins filetul bujiilor inlocuite

Ce nu inteleg eu este cum naiba, in secolul 21, mai poate cineva pune bujii la o masina dupa ureche??? Eu am cautat in configuratoarele de bujii si mi-am gasit modelul pentru motorul meu. Apoi am sunat la dealer si le-am cerut bujii NGK pentru masina mea. Mi-au oferit fix acelasi model. De aia nu inteleg cum mai poate cineva sa lucreze dupa ureche in vremurile noastre... Am pastrat bujiile vechi si o sa fac poze la filete...
-
- Maşina:
-
ford_mazda - Partener Oficial
- Maşina:
- VIN:
de titocus » 22 Iun 2007, 22:42
Si eu am fost multumit de ford_mazda !
Eu iau pt. mai multe masini de la el.
Eu iau pt. mai multe masini de la el.

Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
-
titocus - 1nsane Member
- Maşina:
de VIPER » 10 Aug 2007, 09:49
In ultimele zile:
- montat airbag lateral dreapta (mai am de resetat codurile de eroare) si gata, am terminat cu ele
- schimbat compresor AC (cu unul SH cu garantie 5 luni)
- schimbat curea accesorii
Urmeaza incarcare cu freon si teste de AC diseara.
- montat airbag lateral dreapta (mai am de resetat codurile de eroare) si gata, am terminat cu ele

- schimbat compresor AC (cu unul SH cu garantie 5 luni)
- schimbat curea accesorii
Urmeaza incarcare cu freon si teste de AC diseara.
-
- Maşina:
de VIPER » 25 Aug 2007, 15:18
Gata. In sfarsit gata. Am si airbaguri, am si module de impact, nu mai am erori, totul e OK, merge si AC-ul (merge cam bine, ca nu pot sa-l dau sub 24 de grade ca mor de frig
). Am luat si ITP-ul pe bune! Ma rog, frana de mana e un pic mai toanta, dar a trecut.
Tragand linie si uitandu-ma in urma, nu-mi pare rau deloc de achizitie. Daca aveam cash era alta istorie, dar asa cu suma limitata si exclusiv posibilitate de leasing, alegerea s-a dovedit OK si acum e in sfarsit in apele ei. As putea zice ca cele 4 stele au revenit
Un mare multumesc se duce catre care a stat aseara mult dupa program cu mine sa cautam modulul buclucas in coduri si magazie! A avut rabdare in conditiile in care nu era obligat sa o faca, si acum, datorita lui, masinutza mea e in apele ei
De asemenea mai am eu o tura de multumiri prietenilor de la Colina, stiu ei care, ca au tras cot la cot cu mine la ore imposibile sa punem vaporul pe linia de plutire!

Tragand linie si uitandu-ma in urma, nu-mi pare rau deloc de achizitie. Daca aveam cash era alta istorie, dar asa cu suma limitata si exclusiv posibilitate de leasing, alegerea s-a dovedit OK si acum e in sfarsit in apele ei. As putea zice ca cele 4 stele au revenit

Un mare multumesc se duce catre care a stat aseara mult dupa program cu mine sa cautam modulul buclucas in coduri si magazie! A avut rabdare in conditiile in care nu era obligat sa o faca, si acum, datorita lui, masinutza mea e in apele ei

-
- Maşina: