Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
18 Ian 2014, 14:43
Salut numele meu este Mihai sunt din Ploiesti si vreau sa-mi prezint masina pe care o am de 2 ani jumate mergand pe principiul:"mai bine mai tarziu decat niciodata"
Fost posesor de Dacia Logan timp de 6 ani,luata de noua in 2005,ajuns in Spania cu 10k in 2007,vanduta cu 88k in 2011 in favoarea acestui Ford Focus,acum pot sa spun ca nu-mi pare rau...dar atunci da.Cum am ajuns in posesia acestui Focus?Sper sa nu va plictisesc
Loganul era masina ideala pentru mine ,eram foarte mandru poate ca o luasem si de noua imi placea,o inmatriculasem in Spania si nu aveam de gand sa o vand.
Toate bune si frumoase pana pe 22 august 2011 cand sotia ma suna si ma roaga sa o duc in primul oras ca are programare la dentist(eu fiind la munca).Ok ies la 15:00 ajung la 16:00 ,iau sotia,o las la dentist si iau directie Carrefour sa servesc ceva sa treaca timpul.In drumul meu vad o terasa,opresc,comand
In jurul meu reprezentante de masini noi si sh.Ok zic hai sa intru sa treaca timpul.Intru la Kia probez masini cer pliante,la Hyundai la fel si ajung la o reprezentanta de masini sh "Autocasion Plus" cred ca vreo 80 de masini exponate afara si inauntru pe 2 nivele.
-Buna seara va pot ajuta cu ceva? Avem multe modele!Ce v-ar putea interesa?
-Buna seara ,pai cu atatea modele chiar ca nu mai stiu,zic zambind
-Ok va las sa va uitati,daca aveti nevoie de ajutor sa apelati fara ezitare.
Bun..si incep sa ma plimb printe masini fara o tinta anume(erau de toate 4x4,decapotabile,de lux,de oras etc)am vazut un Volkswagen Polo din 2008 din acela micut albastru,4 usi pret bun,km ok,m-am suit era super ok.In fine ma suna sotia ma intalnesc cu ea si-n drum spre masina in dreptul reprezentantei respective ii spun ca am vazut o masina Era un pic reticienta poate pentru faptul ca partea stanga ii era amortita,dar hai.
Cand ma vede vanzatorul a doua oara si insotit mai ca-si freca mainile de bucurie eu "buna seara"si direct la masina,ma sui si-i cer parerea.Ea blocata si paralizata de falca reuseste sa intrebe "ce-i asta" "un polo" "nu-mi place...prea mica". Vanzatorul prezent simte ca ocazia zboara si intervine "Va rog domnisoara urcati"!Intra se aseaza pe scaunul pasagerului dupa o secunda iese si se duce in spate,Vanzatorul incepe sa-mi dea informatii despre masina ma intorc spre sotie dar ea nu era ,ies ma uit si ea bagata in acest Focus era la volan,iese se duce in spate intra pe o usa,iese pe alta,se duce la portbagaj il deschide si spune cu jumate de falca amortita "imi place" .Vanzatorul se uita la mine eu la el,la sotie,la masina si zic"nu-mi place" adevarul ca nu prea imi placea poate forma,geamurile negre.Era parca destinata tinerilor nu prea ma reprezenta.Sotia intra iar in masina cu un zambet straniu,vanzatorul la mine"intrati",am intrat dar cum sa scap elegant?.Ies si zic "acceptati masina la schimb?"o sa zica nu si gata am scapat "da"
Aduc actele,le ia si dupa 10' zice "va pot oferi 4.000€"(am ramas mut stiam de la Nasul care are Logan mult mai dotat si cu ac ca era 4.000)zic..."ok nu negociez pretul Loganului dar negociez pretul Ford-ului"(6700€ la vanzare) "vi-l pot lasa la 6500" "6200 cash"."ok trebuie sa lasati garantie intre 100-500€" sotia scoate 300€ vanzatorul imi da o chitanta plecam ajungem acasa sun seful fac schimb de tura totul ok fara sa vorbim de masina,parca uitasem,rutina de seara.
La 1 noaptea ma trezesc cu o intrebare "ne luam masina? si ce masina era?si...."si ma pun la internet sa caut informatii.N-am mai dormit in seara respectiva.La 9 ma duc la banca la 10 la reprezentanta la 12 am plecat cu Ford Focus(2 saptamani sa returnez masina daca nu-mi place si 1 an de garantie )
Nici nu am returnat-o si nici nu am apelat la garantie
Ce as mai spune:
-112.825 km in 2011(reali sau ireali) acum 151.186 km
-1.6 109 cp euro 3
-fabricatie 2005
-proiectoare fata
-geamuri electrice fata
-A.C. bizona
-pilot automat
Atat pentru acum.Pe seara revin cu poze
18 Ian 2014, 15:00
Felicitati pt alegere

. am citit toata povestea si am zambit asa un pic. Si la mine a fost "oarecum" la fel

Drumuri bune si multa motorina arsa
18 Ian 2014, 18:17
Multumesc mult! Alegerea a facut-o mai mult sotia si sunt multumit de rezultat.
Poze cu masina din 2011-2012.Aproape 4 luni nu i-am facut nimic dar dupa aceea i-am schimbat:
-uleiul si filtrul de ulei(la fiecare 10k km)
-filtrul de aer(la fiecare 10k km)
-lichidul refrigerant
- Fişiere ataşate
-

-

-

-

-

-

19 Ian 2014, 13:59
De la jantele de tabla la jante de aluminiu cu cauciucuri Michelin Hp.Diferenta enoooorma la condus iar acum doua luni i-am pus pe fata Michelin Sport Pilot 3 si nu sunt chiar multumit(galagioase)
La Norauto aveau Primacy 3 ,am fost la ei am intrebat,mi-au dat hartia cu produsul,valoarea si programarea care era intr-o Vineri
Buuun, Vineri ma duc la ei ,se ridica masina se scot cauciucurile vechi si dupa 5' vine baiatul cu 2 cauciucuri noi.Ma uit la DOT era ok mai putin produsul(erau Michelin Energy Saver).Scot hartia s-ii arat marca care o vroiam.Baiatu pleaca si dupa 15' vine seful de atelier si-mi zice ca Primacy 3 nu au pe stoc(acum 3 zile aveau si eu am rezervat 2)
Solutii...-montarea Energy Saver
-montarea Sport Pilot 3
-sau montarea cauciucurilor vechi si ma duc la alt atelier
Am ales Sport Pilot 3 si o reducere de 20€ pentru neplacerile produse si inca 20€ valoare in motorina pentru ca era o promotie Michelin de care eu nu stiam
- Fişiere ataşate
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

19 Ian 2014, 15:20
Probleme grave nu am avut in acesti 2 ani si jumatate,dar
altii mi-au creat probleme
-la primul schimb de ulei baietii de la Feuvert au reusit sa-mi rupa furtunul care duce la turbo(100€ nou) dar l-am legat si asta este
-la al 2-lea schimb de ulei la Norauto daca nu eram langa ei i-mi puneau ulei vrac
-la schimbul antigelului la Noruto la fel+ca s-a schimbat intr-o Vineri,ajuns casa,bag masina in garaj iar Duminica (noroc cu un vecin) baltoaca sub masina 750ml de antigel curs ptr.ca nu s-a strans acel surub de etansare
Si cu acestea satul sa platesc pe altii sa-mi faca probleme m-am decis ca urmatoare interventii sa le fac eu si numai eu
Asa ca am schimbat:
-uleiul si filtrul de ulei (de 2 ori)
-acel tub flexibil care iese din turbo (cumparat din reprezentanta si schimbat cam intr-o ora)
-schimbat filtru de polen dat cu spary
- Fişiere ataşate
-

-

-

-

19 Ian 2014, 17:44
Comenzile de la volan pt audio iti mai merg? Daca nu, iti recomand un adaptor (asta in cazul in care player-ul suporta comenzi volan) Eu asa am facut la fosta masina si am fost foarte multumit
http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-Focus-Fi ... 519d747015
19 Ian 2014, 19:18
Merci mult! Crede-ma m-am gandit mult si bine si nu stiu ce as pune:
1. Acest radiocd Alpine(asa a venit pe masina) nu-mi place forma dar se aude criminal.Inainte de asta am avut pe Logan un Pioneer(pe fata difuzoare de 16 Pioneer si pe spate ovale JBL) dupa 4 ani l-am schimbat cu alt Pioneer dar am schimbat masina.Sunt fan Pioneer
Acum
-daca raman cu Alpine i-mi trebuie interface pentru Alpine
-daca schimb cu
Pioneer i-mi trebuie interface pentru Pioneer
19 Ian 2014, 20:24
Cu orice l-ai schimba, vezi sa aibe si intrare pt comenzi volan. Eu am avut un Pioneer MVH 150ui, iar intrarea pt comenzi volan era o mufa jack de 3,5 mm.
19 Ian 2014, 21:02
Da asa este cel putin la Pioneer cu mufa jack.Eu astept sa apara in Media Markt.Ideea este ca aici tu cumperi te duci acasa faci probe 2 saptamani si daca iti place ramai cu produsul daca nu iti dau banii inapoi.Tare nu?

Astept produsul fizic ca de youtube sunt satul si dupa aia interface
Dar cum pot sa-mi dau seama daca comenzile functioneaza?

Sau dupa ce cumpar interface?
19 Ian 2014, 21:30
Dupa ce cumperi player-ul, cauti o interfata compatibila de la Ford focus 2006 la player-ul respectiv (pioneer, jvc, sony, etc). Eu pe a mea am luat-o de pe ebay.uk si m-a costat cam 150 lei.
Cat despre player(pioneer mvh150) eu am fost foarte multumit.
19 Ian 2014, 21:39
Da asa este si este logica mea:cumperi radiocd-ul il montezi;cumeri interface ptr. ff2 2006 compatibil cu marca de radiocd...dar nu ai vreo varianta sa probezi inainte daca comenzile de pe volan sunt bune?
19 Ian 2014, 21:51
Le poti proba cu un player original
19 Ian 2014, 21:52
Din ciclul "satul sa platesc pe altii sa-mi faca paguba)i-am schimbat amortizoarele pe spate+flanse la 148.298 km(poze nu am)Amortizoare Sachs Super Touring si o curatare stopuri dupa 6 luni
- Fişiere ataşate
-

-

19 Ian 2014, 22:02
Aaaaa...da! Simplu si la obiect.Merci mult
21 Ian 2014, 18:36
Am schimbat si cele 3 suruburi de la oala amortizorului
- Fişiere ataşate
-

- bieleta schimbata
22 Ian 2014, 17:42
Tot din categoria led-uri
- Fişiere ataşate
-

25 Ian 2014, 21:44
Salut. Am un Ford Focus 1,6TDCI 90 CP. De ceva vreme a inceput sa-mi faca probleme. La inceput s-a aprins un bec rosu la bord, cel cu semnul exclamarii. Cand se aprindea becul nu se mai accelera masina desi motorul ea cald. Uneori se accelereaza singura in timpul mersului desi nu am piciorul pe acceleratie. Mai nou, cand e cald motorul si las masina la relantiu se opreste , sau se tureaza singura. Am verificat si reglat injectoarele pe stand, am desfundat catalizatorul, am schimbat egr-ul , am schimbat filtrul de aer, nu mai stiu ce sa mai fac. La tester nu iese nimic. Oare ar pute fi ceva oe parte electrica ? E drept ca nu-I mai merge claxonul, mi s-au ars pe rand 2 becuri la far si se aude mereu un ticait in fata dreapta, iar uneori cand o turez se aude un bazait . A mai patit cineva asa ceva ? Dati-mi o sugestie . Ce ar putea fi ?
26 Ian 2014, 08:54
nu ai postat unde trebuia,
vezi ca este discutat acest subiect pe forum
dar cum esti incepator hai sa iti dau un indiciu, complecteaza locatia la profil poate esti pe langa cineva care chiar se pricepe la aceste motoare, fa un test la cineva priceput, si dupa cum zici ar putea sa fi vorba de ceasurile de bord, in prima instanta dale jos si da cu putin spray de contacte pe mufa, poate scapi de problema