$1 scrie:$2
$1 scrie:$2sofocle: daca as economisi 1400 de euro in cazul in care as arunca hartia pe strada, da, as face-o...DAR, macar hartia aia stiu de ce nu e bine sa o arunc si din motivul asta nu o fac. Crezi ca mai intereseaza pe altcinvea decat pe tine sa iti fie tie bine? Taxa nu e ceea ce vor guvernantii sa o faca sa para, asta ma deranjeaza pe mine, nu faptul ca platesc. Daca tot exista, sa isi indeplineasca si rolul, sa stim unde se duce, pt ce dam banii aia- ma refer la un scop adevarat nu la a-i umple buzunarele lu tariceanu sau pe ale altora, ca asta o stiu deja. Sau, poate taxa vrea sa fie o amenda pt "saracii" care nu isi iau Dacia aia care ar fi trebuit sa fie, citez, "o masina accesibila ca pret, la standarde europene?" Si te asigur ca sunt foarte multe masini care sunt mult mai periculoase in trafic decat ce mi-am luat eu, inclusiv dintre cele care nu platesc taxa. Loganul este oricum mai nesigura decat ORICE Ford, chiar si cele foarte vechi, din 80', care by the way, sunt foarte cautate si apreciate in Vest- am fost si am vazut. Om fi noi mai destepti?
In Germania ar fi fost mai indreptatita taxa pt ca macar acolo au masini produse de ei, bune, au mai multe companii de unde pot alege. La noi ne batem cu pumnii in piept degeaba. Dacia nici macar nu mai e a noastra, e a francezilor.
In fine, contrazicandu-ne nu ajungem nicaieri si e normal ca cei care au deja masini noi sa nu fie de acord, pentru ca daca nu te afecteaza direct vezi altfel lucrurile.
Si tu unde ai vrea sa se duca banii acestia?
Cred ca la intrebarea asta fiecare are o alta parere sau nu are raspuns.
Se duc in buzunarul lui Tariceanu? Toti banii sau cam cat la suta?
Banii cred ca se duc la buget. De acolo sper sa fie cheltuiti cu responsabilitate ca de aceea te duci la vot (cine se duce ca nu suntem in America)
Banii se duc la Tariceanu... imi vine greu sa cred ca astfel de manipulari mai prind ca dupa '89 cand se spunea ca vin mosierii... Banuiesc ca sunt lansate de aceiasi specie de personaje sinistre.

Mie imi vine greu sa cred ca mai considera unii ca astea sunt manipulari cand toata lumea stie de afacerile lui din industria auto din Romania! gandeste-te un pic, logic, nu are el de castigat indirect daca vazarile si importurile de masini noi cresc in Romania? Daca efectul introducerii taxei ar fi cel scontat, nu i-ar creste venitul personal?? Pe bune, acum, eu nu cred ca vreunul dintre cei care se afla la guvernare face ceva pentru altii, anume noi. Fiecare isi vede interesul personal odata ajuns la putere, iar lucrul asta l-au gandit multi filosofi si oameni politici care au spus-o cu mult inaintea mea...
Daca intrarea "rablelor" in romania nu ar afecta o persoana cu putere de decizie, te asigur ca i-ar durea undeva cum ii doare si de alte probleme ale tarii, mult mai importante, cum au mai zis unii pe aici... Chiar si tu ai zis ca fiecare are alt raspuns si alta parere despre raspunsul la intrebarea "unde se duc banii?" si te aprob, DAR nu e normal ca intr-o societate care se vrea organizata la nivel european sa existe asemenea dileme cand e vorba de sume atat de mari de bani. Gandeste-te cati oameni o sa platesca taxa asta si cam ce suma se va strange intr-o luna, sa zicem, in urma platii.

Nu e legal sa nu ni se spuna ce se face cu ei...ar trebui sa dam ca orbii? sa aruncam, asa, cu banii, nu? Ce mama naibii? 2000 de euro in plus sau in minus...o nimica toata!
Chiar daca se duc la buget, nu ma incalzeste cu nimic pentru ca sunt administrati de niste oameni incompetenti si se pierd. Daca ma intrebi unde as vrea eu sa se duca, iti raspund: la Ministerul Mediului, al Transporturilor sau la oricare altul unde sa se faca ceva BUN cu ei, sa ii simtim altcumva daca nu in buzunare. S-ar putea face multe lucruri utile cu banii, si daca ne-ar si demonstra cineva lucrul asta cred ca nu ar mai fi lumea scandalizata si chiar daca am strange din dinti, am face un sacrificiu.
Gata, m-am descarcat!