Noutăţi auto

Soferii incepatori, ucigasii cu permis ai anului 2008!

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Soferii incepatori, ucigasii cu permis ai anului 2008!

Mesajde Chipu » 19 Dec 2008, 14:50

http://www.automarket.ro/stiri/soferii-incepatori-ucigasii-cu-permis-ai-anului-2008-17272.html

$1 scrie:$2 Soferii incepatori au provocat de doua ori mai multe accidente soldate cu morti in decursul lui 2008 fata de 2007.
zoom O statistica a Ministerului Transporturilor a relevat faptul ca soferii incepatori cu un an experienta au provocat de doua ori mai multe accidente grave in decursul acestui an fata de 2007. In primele 10 luni ale anului in curs, soferii cu permisul obtinut de un an de zile au comis nu mai putin de 755 de accidente, cu 376 mai multe decat aceeasi perioada a anului 2007.

Numarul de accidente provocate de incepatori a crescut cu 99.2% intr-un an. In urma acestor accidente au murit 224 persoane, cu 80 mai multi decat in 2007. Cresterea in procente este una alarmanta: intr-un an au murit cu 55% mai multi oameni din cauza accidentelor rutiere provocate de soferii incepatori. Numarul de raniti grav in urma accidentelor din primele 10 luni ale lui 2008 a ajuns la 739, cu 372 mai mult decat in 2007. Astfel procentul ranitilor grav in urma accidentelor a crescut enorm, cu 101%.

Soferii incepatori au depasit inca de la jumatatea
numarul de accidente grave petrecute in anul trecut.
Se pare ca soferii incepatori care au doar un an experienta incep sa conduca mai imprudent si sa comita din ce in ce mai multe erori la volan. Acest comportament vine dupa un an de condus in limitele prudentei in urma caruia soferii incepatori se simt deja profesionisti in conducere.

Lipsa de pregatire si teribilismul sunt principalele cauze ale accidentelor mortale provocate de soferii incepatori cu un an si, respectiv mai putin de un an experienta in conducere.
Printre cauze mai putem enumera instructorii slab pregatiti si dezinteresati de educarea corecta a viitorilor conducatori auto, dar si scolile de soferi necorespunzatoare.

Pentru a deveni instructor auto in Romania, o persoana trebuie doar sa posede un permis de conducere valabil de cinci ani. Pe langa aceasta, printre instructorii auto se afla multi politisti, jandarmi, ofiteri Map sau pompieri, cu toate ca acestia nu au voie sa presteze asemenea servicii. Unii au si competenta de atestare, examinare si control al activitatii scolilor de soferi, ceea ce creeaza din start o incompatibilitate, nesanctionata insa de nimeni.

Lipsa unui pret minim de referinta al taxei de scolarizare este una dintre principalele cauze ale lipsei de pregatire a viitorilor conducatori auto. Dovada este si faptul ca unii dintre elevii scolilor de soferi nu reusesc sa treaca probele examenului pentru obtinerea permisului de conducere. Pe cand unii din ei trec de proba teoretica si apoi pica traseul, altii nici macar nu cunosc regulile de circulatie suficient de bine cat sa treaca proba teoretica a examenului de conducere.

...standing by
Chipu
Gold Member

Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec

Re: Soferii incepatori, ucigasii cu permis ai anului 2008!

Mesajde catalin1972 » 19 Dec 2008, 15:09

Nu e relevant sint numai comparatii intre 2007 si 2008 , nu zice nicaieri cit la suta din totalul accidentelor la nivel national au fost datorate incepatorilor !
Eu ramin la parerea ca majoritatea accidentelor sint provocate de "meseriasii " cu 3-4 ani de experienta !
Nenea de la care am luat masina , Gheorghe Mitroiu (fost pres FRAS) , zicea , si tind sa-i dau dreptate , ca cel mai "periculos " e anul 2 de permis !
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde coldone » 19 Dec 2008, 15:16

Eu cred ca aceasta crestere are cu totul alte cauze, si anume ca incepand cu luna iulie, de cand s a dat liber la importul de sh uri, foarte multi soferi incepatori au masina proprie, in majoritatea cazurilor foarte veche si nesigura.
Pe unde te uiti, numai "pisicute" si golfuri 2/3 cu lamai in geam
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde catalin1972 » 19 Dec 2008, 15:19

$1 scrie:$2u cred ca aceasta crestere are cu totul alte cauze, si anume ca incepand cu luna iulie, de cand s a dat liber la importul de sh uri, foarte multi soferi incepatori au masina proprie, in majoritatea cazurilor foarte veche si nesigura.

He,He, nu te lasi... Cred ca mai degraba cauza e "inflorirea" retelelor de carnete "la liber"
catalin1972
1nsane Member

Mesajde tatyflorin » 19 Dec 2008, 16:00

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u cred ca aceasta crestere are cu totul alte cauze, si anume ca incepand cu luna iulie, de cand s a dat liber la importul de sh uri, foarte multi soferi incepatori au masina proprie, in majoritatea cazurilor foarte veche si nesigura.

He,He, nu te lasi... Cred ca mai degraba cauza e "inflorirea" retelelor de carnete "la liber"

DA da, DAr nimeni nu se uita la numar!

Cati soferi incepatori erau in 2007?
Daca erau jumatate, si acu sunt de 2 x mai multi, se va remarca in 2008 cresterea cu 50% a accidentelor provocate... Dar procentul ramane acelasi.... Cea mai tare comparatie ar fi: daca gripa aviara ar face in medie 1% victime in randul populatiei: in Romania ar fi 300.000 iar in China 10.000.000... Cam asta e legatura intre procent si numar.....
Focus Futura Turnier TDcI 2002, 85 kW
tatyflorin
Gold Member

Maşina: ford focus futura 2002 tdCI

Mesajde jeyml » 23 Ian 2009, 21:37

Si eu sunt incepator,mai am si eu perioade in care conduc cu viteza dar conduc ori pe autostrada ii dau cat poate sau in oras dupa 3-4 dimineata cand toata lumea doarme si sunt sanse mici de accident(oricum nu merg cu 120 in oras) dar sunt o gramada de alti oameni,nu incepatori care merg ziua in amiaza mare cu 100 la ora,trec pe culoarea rosului a semaforului ca tie si frica sa pleci din semafor cand e verde pentru tine(mie cel putin imi e ca a intrat unu acu vreo 2 luni in mine cand eram pe verde si cica nu a vazut semaforu,om in varsta la 40-50 de ani).daca vrei sa faci ceva,sa derapezi cu masina("drifturi") sau viteza ceva dute intro zona mai parasita de fel unde stii ca nu are cine sa treaca.la noi in constanta se merge in parcari de la aqua magic,in city parc ne mai intalnim baietii sau cine are chef de cateva liniute sa se duca pe interioara 3(ma rog acuma mai sunt politisti dar merge..).
Da-te jos din corcodus ca-i bicicleta mea !
jeyml
Incepator

Maşina: Peugeot 307 2002 2.0 HDI 140 CP

Mesajde Razvychi » 25 Ian 2009, 14:44

poti sa zici ca esti incepator dupa numarul de KM nu dupa anii de permis si oricum sunt o multime de conducatori care au permis de multi ani, dar km putini. Eu desi am permisul de 4 ani de zile doar in ultimi 2 ani am avut masina si am cules 80k km si pana acuma nu am avut suprize grave, doar mici tamponari din spate sau lateral. Cel mai rau a fost cand un copil care era incepator a intors in fata mea. Era tras pe dreapta pe acostament, nu s'a asigurat, nu a semnalizat si a intors in fata mea, am avut frecata aripa dreapta. Incercand sa il evit era sa intru si in cap de pod si am zis ca mai bine intru in el. Oricum nu au fost pagube prea mari si nimeni nu a patit nimic, doar copilul era sa primeasca un rand de palme, dar m'am calmat.
Totusi incepatori ar trebui educati mai bine!!!
Razvychi
Gold Member

Maşina: ford fusion 2007 1.4tdci 68

Mesajde Sexyrat » 25 Ian 2009, 16:25

Pot sa zic eu ca in primii doi ani ii cel mai nasol din experienta proprie. Nu am patit nimic, dar eram foarte inconstient. Cand mi-am luat Trabant mi-am dat seama ce usor se poate murii fara sa mergi cu viteza. Am avut cateva incidente din vina altora la viteze mici, 10 km/h, si Trabantul s-a stricat destul de tare, daca era viteza de circa 40 km/h era mult mai nasol si 40 nu ii viteza mare.
Sexyrat
1nsane Member

Maşina: Ford Focus, 2010, 1.6 tdci Break euro 5

Mesajde jeyml » 25 Ian 2009, 19:27

cel mai naspa a fost pe centura la noi in constanta cand mia iesit un nebun cu camionu in fata,veneam de la metro aveam vreo 110-120 km/h ma grabeam sa ajung acasa ca nu se simtea o ruda bine si mi-a sarit un camion in fata,nu s-a asigurat ..nimiic...norocu meu a fost cu frana de mana ca am tras de ea ca nu mai aveam mult si o rupeam,am tras dreapta cat pot si am intrat pe o straduta..ma rog se simtea ca nu mai avea mult batrana si se rasturna daca nu trageam repede stanga dar asta e partea a 2-a.noroc ca am scapat.cei mai periculosi soferi din romania sunt tiristii si cei care conduc autobuzele prin orase.
Da-te jos din corcodus ca-i bicicleta mea !
jeyml
Incepator

Maşina: Peugeot 307 2002 2.0 HDI 140 CP

Mesajde edit » 26 Ian 2009, 02:10

"Lipsa de pregatire si teribilismul sunt principalele cauze ale accidentelor mortale provocate de soferii incepatori cu un an si, respectiv mai putin de un an experienta in conducere".

eu chiar nu am probleme ca mai dau coltul niste teribilisti si cei ce se urca in masina cu ei ca abia mai scapa lumea asta de pleava. este tragic atunci cand asemenea indivizi care au deseori masina pt ca le-a cumparat mami, omoara oameni nevinovati care circula regulamentar cu masinile lor.
AM AVUT Ford Focus 2 trend collection
edit
1nsane Member

Maşina: BMW 520xD G30

Mesajde shpampy » 08 Feb 2009, 10:13

nu zice nimeni despre cum se obtine permisul auto?
se ia frumos o suma de bani (depinde de locul unde dai examenul) si se da la instructor, care mai departe o da la militianul de la traseu.

imi aduc aminte ca am fost in masina (cand am dat examenul) cu o mega-tuta careia: i s-a oprit motorul, era sa calce pe una pe trecere, dar a pus militia frana, apoi nu intelegea de ce nu-i mai pleca masina de pe loc si o tura ca dracu pana i-a spus nenea ala ca nu e bagata in viteza, iar la oprire se uita sub volan sa vada care e frana.

a mustrat-o militianul nitel, i-a zis sa-i transmita instructorului sa nu-i mai aduca astfel de catastrofe si apoi i-a dat permisul :D
shpampy
Member

Maşina: FF 2- 2005, 1.6 TDCI
VIN: WF03XXGCD35C22542

Mesajde oaspetele » 08 Feb 2009, 16:24

Poliţia Rutieră vrea să reintroducă proba de poligon pentru obţinerea permisului , precum şi schimbarea modalităţii de obţinere a permisului de conducere auto. Autorităţile doresc şi găsirea unei soluţii legale pentru interzicerea detectoarelor radar.

http://www.realitatea.net/politia-rutie ... 51051.html
oaspetele
Ford Freak

Maşina: Ford S MAX 2006 1999 140cp Titanium
VIN: WFOSXXGBWS6G75358

Mesajde pittbull » 08 Feb 2009, 17:53

incepatorii sunt teribilisti pentru ca in general stau in grupuri cu altii mai mari sau cu mai multi km experienta care le baga in cap tot felul de prostii despre viteza eroisme si alte acte de bravada la volan dar ei abia daca reusesc sa parcheze. plus e sindromul ca tre sa fi mai potent ca toti ceilalti ca doar esti tru tu nu?adica cum sa ai tu masina si sa nu mergi cu peste 100 din prima zi de carnet prin centru sau daca iti ia tati masina puternica sa nu ii dai pana pe la 200 ca deh esti tare tu ca ai mai condus pe maidan dar tu nu stii sa controlezi masina doar din ambreiaj..

pentru idiotii astia eu as pune kilometrajul afisat in metrii pe secunda si nu in km pentru ca tuturor li se pare ca 100 de km/h nu e viteza asa mare si ca viata incepe de abia de la 100 incolo..la 108 km/h masina strabate o distanta de 30 de m in fiecare secunda..asta trebuie facute cu pe josul te dai jos din masina iti alegi un punct si masori 30 de metrii si gandeste-te ca intr-o secunda daca iti apare ceva pe distanta este imposibil sa poti reactiona.. asta pe langa faptul ca distanta de franare creste aproape exponential odata cu cresterea vitezei..
regulile de viteza minima au totusi o logica si o necesitate nu sunt facute doar asa ca au fost unii prosti ca nu`s facute de politia romana sunt facute de altii..

ma rog eu sunt foarte revoltat pe chestia asta cu viteza mai ales la incepatori am fost si eu si nu am simtit nevoia de atat adrenalina si nici nu ma duceam cu 110-120 chiar daca ii era unei rude rau ca nu ma simteam ambulanta..toata lumea merge tare dar tre sa te gandesti daca se merita si ce castigi daca mergi tare (pe langa "respectul" tovarilor din masina care te vor vedea ca pe un zeu)

later edit:plus vina parintilor care le cumpara masini puternice sau le dau pe mana masini puternice din prima..o masina puternica daca o scapi de sub control e greu de readus in pozitie si intr-adevar te trage la viteza pt ca nu simti cum "se chinuie" sa ajunga la mirifa viteza de 100 km/h..
daca vrei adrenalina sa te ia tac-tu sa te duca pe camp sa faci acolo ce vrei dar sa fii solo in masina nu sa iei si vietile altora odata cu tampenia ta..eu mereu cand am pe cineva in masina merg mai incet doar din responsabilitatea pentru viata acelui/acelor om/oameni ca poate ca atunci cand sunt sigur sunt mai reckless dar cand am pe cineva schimb total stilul..

deviza mea a fost totul timpul ca e atat de usor sa mergi cu viteza..daca stii sa pleci de pe loc de acolo totul e simplu apesi acceleratia pana urla masina si te opresti cum poti si unde poti sa mergi incet e greu (incepand de la a merge din ambreiaj pana la a te controla sa nu accelerezi mai mult si sa tii la o viteza constanta..necesita stapanire de sine si sa fii cerebral pe cand viteza inconstienta si atat)
/*Little hidden things...*/

Imagine
pittbull
Ford Freak

Maşina: RATB

Mesajde zaharia lucian » 08 Feb 2009, 18:48

Asa am patit-o si eu anul trecut pe bd.ghencea , s-a oprit coloana de masini si tot uitandu-ma in oglinda retrovizoare il vad pe ala din spate ca nu mai pune frana si ma loveste,concluzia :sofer de doar doua saptamani,18 ani si ce sa zica si el "scuza-ma frate ca nu stiu ce a fost in mintea mea".Dar asta este cu totul o alta poveste,problema este ca au inceput sa apara in trafic tot mai multi nesimtiti care nu respecta nici o regula de circulatie gen semnalizare la schimbarea directiei sau mersul in coloana ,depasiri pe linia continua si culmea toti sant posesori da BMW-uri ,Mercedes-uri sau balauri cum ar fi AUDI Q7 cum a spus si colegul mai sus vestitele pisicute cu niste eleroane de zici ca sant ozn-uri s.a.m.d,d. :)),ar mai fi multe de spus da sa mai auzim si alte pareri.
ford mondeo 2.0ltdci,85kw
zaharia lucian
Incepator

Maşina: ford mondeo,2002,2.0l tdci,85kw
VIN: wf05xxgbb52g36601

Mesajde shpampy » 08 Feb 2009, 20:06

$1 scrie:$2oliţia Rutieră vrea să reintroducă proba de poligon pentru obţinerea permisului , precum şi schimbarea modalităţii de obţinere a permisului de conducere auto. Autorităţile doresc şi găsirea unei soluţii legale pentru interzicerea detectoarelor radar.

http://www.realitatea.net/politia-rutie ... 51051.html

ar fi bun un poligon... mai greu de spaguit, ca deh, e in vazul lumii

cat despre detectoare, si-au luat prea multi si nu prea le mai ies planurile la radar. oricine isi permite 200+ lei sa-si ia macar o sonerie acolo... dar au mai fost interzise si tot s-au folosit
shpampy
Member

Maşina: FF 2- 2005, 1.6 TDCI
VIN: WF03XXGCD35C22542

Mesajde valiinves » 08 Feb 2009, 21:05

Mai baieti (eventual si fete), as avea multe de scris aici mai ales ca am o experienta de peste 400k Km, dar problema este ca nu prea le am cu compunerile.
Parerea mea, ca cei mai periculosi pe sosea sunt tinerii intre 18 si 22-25 de ani, nu cei cu lamaie. De cei cu lamaie esti prevenit cand o vezi. La fel de periculosi consider si taximetristii si tiristii cei din turcia si R. Moldova. Am mai observat ceva tendinte de a avea glume in program si la cei de SV si Bucuresti. Cat despre introducerea poligonului la examen..... o sa fie o mare problema pt fete.
Despre detectoarele de radar..... am luat-o si cu el cu tot..... asa ca...(virgula) cand e sa te faca... te face oricum.
Ford Mondeo 2002 2.0 TDCI 131 CP
WFOWXXGBBW1E43387

Mama prostilor....... e mereu gravida !
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii - nu li se intampla prea des.
valiinves
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo wagon 2002 2.0 TDCI 131CP gri metalizat
VIN: WFOWXXGBBW1E43387

Mesajde catalin1972 » 09 Feb 2009, 09:09

$1 scrie:$2plus vina parintilor care le cumpara masini puternice sau le dau pe mana masini puternice din prima..o masina puternica daca o scapi de sub control e greu de readus in pozitie si intr-adevar te trage la viteza pt ca nu simti cum "se chinuie" sa ajunga la mirifa viteza de 100 km/h..
)

Principala vina a parintilor e educatia proasta !O masina puternica condusa de un om cu gindire normala e mai sigura decit o dacie din '70 condusa de un cretin .
Am mai scris cred de cazul unui om de afaceri din Tulcea care , atunci cind fi-su ii zicea ca face curse ilegale el il lauda !Rezultatul , baiatul a ars impreuna cu 3 prieteni in masina (Porschele care a ars la Mamaia ).
Maica-mea a fost multi ani medic la cabinetul scolar , deci , teoretic , nu se punea problema scutirilor medicale ...totusi nu am folosit niciodata una ! (GGauto poate sa confirme :D ) .La fel e si in cazul carnetului auto : atita timp cit tu ,ca parinte, iti inveti copilul sa-i dispretuiasca pe ceilalti participanti la trafic ("Lasa-i dreaku de fraieri , cin' or avea ei banii mei atunci sa vorbeasca " ) sau politie ( "bah , daca te supara vreunu' il aranjeaza tata ")nu trebuie sa te mai mire nimic din ce pateste copilul tau ! :(
catalin1972
1nsane Member

Mesajde jo_2k » 09 Feb 2009, 09:54

Nu prea sunt de acord cu ce a zis colegul cum ca s-a dat liber la sh si acum si-au luat toti pisicute si golfuri, nici macar ca masinile sh sunt mai "bombe" decit alea noi nu prea inghit dar hai sa zicem...
Puterea masinii nu discut, imbie la viteza intr-adevar insa foarte multe accidente sunt frontale, accidente pe care o masina mai puternica le-ar fi "evitat" insa nici asta nu are o relevanta.
Si revenind la soferi....or fi aia "mici" neexperimentati si se pierd cu firea sau nu stiu ce sa faca in anumite situatii....insa nici cu astia "batrani" nu mi-e rusine :-" Sunt ferm convins ca si pe aia mai cu vechime daca ii pui sa dea de carnet acum, au sanse destul de mari sa pice foarte multi nu numai la sala, ba chiar si la traseu (myself included) fie si numai pentru ca in trafic se fac destul de multe nereguli general acceptate care sunt trecute cu vederea si de politie si de coparticipanti.

Nu prea am vazut pe nimeni zicind ca traficul este din ce in ce mai aglomerat si ca asta este una din principalele cauze generatoare de "evenimente". Ca orice "sistem" cind este suprasolicitat, cedeaza prin punctele mai slabe (in cazul de fata soferi incepatori). Imi aduc aminte acu 10-15-20 de ani, se mergea civilizat, regulamentar, parca nu se grabea nimeni nicaieri si cind intr-adevar se intimpla ceva, era din absolut greseala soferului (de exemplu trecut pe rosu). Sunt ferm convins ca mare parte din accidentele cauzate de incepatori au co-autori soferi "experimentati"
Exista vreunul dintre noi care cu mina pe inima sa zica ca nu a jenat niciodata pe careva in trafic, nu a fortat un galben sau a mers cu viteza mai mare decit ii era permis?? Eu unul nu pot sa fac asta, nu stiu de voi.
97 Escort MkVI-MkVII 1.6 16v
Imagine
jo_2k
1nsane Member

Maşina: 97 Escort Mk6 1.6 16v
VIN: WF0AXXGCAAVA24836

Mesajde isotech_ro » 09 Feb 2009, 10:05

atit timp cit numai de la IPJ Arges s-au "vindut" cca. 2400 permise, asta se stie din ancheta DNA, plus cite naiba stie s-au mai "vindut" in celelate judete, chiar avem o problema mare in Romania :-??
isotech_ro
1nsane Member

Maşina: Ford S-max Titanium 2.0TDCI Powershift
VIN: WF0JXXWPCJGE25511

Mesajde escu40 » 09 Feb 2009, 10:27

$1 scrie:$2tit timp cit numai de la IPJ Arges s-au "vindut" cca. 2400 permise, asta se stie din ancheta DNA, plus cite naiba stie s-au mai "vindut" in celelate judete, chiar avem o problema mare in Romania :-??

inmulteste 2400 cu numarul de judete , si ai numarul aproximativ
escu40
Ford Freak

Maşina: ford MONDEO
VIN: WF0WXXGBBW3M38404

Mesajde pittbull » 09 Feb 2009, 14:25

$1 scrie:$2
Nu prea am vazut pe nimeni zicind ca traficul este din ce in ce mai aglomerat si ca asta este una din principalele cauze generatoare de "evenimente". Ca orice "sistem" cind este suprasolicitat, cedeaza prin punctele mai slabe (in cazul de fata soferi incepatori). Imi aduc aminte acu 10-15-20 de ani, se mergea civilizat, regulamentar, parca nu se grabea nimeni nicaieri si cind intr-adevar se intimpla ceva, era din absolut greseala soferului (de exemplu trecut pe rosu). Sunt ferm convins ca mare parte din accidentele cauzate de incepatori au co-autori soferi "experimentati"
Exista vreunul dintre noi care cu mina pe inima sa zica ca nu a jenat niciodata pe careva in trafic, nu a fortat un galben sau a mers cu viteza mai mare decit ii era permis?? Eu unul nu pot sa fac asta, nu stiu de voi.

de acord ca traficul este mult mai aglomerat si ca sunt multe reguli care sunt incalcate in colaborare cu politia dar este o diferenta majora intre a merge cu 60 pe o portiune cu limitare de 50 si a merge cu 120 pe o portiune cu limitare de 50 chiar daca e o incalcare a aceleiasi reguli.Riscul de accident creste odata cu viteza(riscul sa faci tu un accident) pentru ca riscul sa fi accidentat de un dement care merge cu viteza e totul timpul prezent dar asta era ideea ca daca toti s-ar mai potoli cu viteza ar fi mai putine accidente.
si in oras cele mai multe accidente grave au loc tot din cauza vitezei si nu a numarului mare de masini pentru ca daca se merge incet (mers in coloana) in cel mai rau caz bulesti o bara sau ceva dar nu omori in schimb in oras cand e liber toata lumea alearga in disperare de cauza si atunci se intampla nenorocirea.eu stau pe grivitei si ma uit cum in serile cand toarna de rupe apar smecherii care alearga cu masinile peste 100 prin balti si pe linia de tramvai de parca oamenii aia nu au auzit de acvaplanare (e foarte probabil) sau traiesc cu iluzia ca masina lor de nspe mii de euro ii salveaza in orice situatie?
plus acele mici reguli evitate de toata lumea..nu tu centura nu tu asigurat in oglinzi nu tu dat prioritate..au colorat astia asfaltul ca pentru cretini ba mai mult are si bumps in cazul in care esti orb sa le simti si au pus si panouri sa nu blochezi intersectia si ghici ce? da e blocata intersectia si daca il intrebi pe aia din mijloc de ce au blocat e pentru ca se grabesc..tati ori pleci mai devreme ori te duci cu metroul.

si ca fapt divers numarul de masini din cauza faptului ca se iau carnetele foarte usor si eu cand merg cu masina ma ingrozesc cate femei au masini (mai ales femei in varsta de peste 40 50 de ani) care nu au treaba cu condusul asiguratul si mai ales parcatul.
/*Little hidden things...*/

Imagine
pittbull
Ford Freak

Maşina: RATB

Mesajde Tiry213 » 09 Feb 2009, 17:01

Eu nu cred ca doar soferii incepatori sunt vinovati. Ganditiva ca un sofer incepator cand ii apare unul in fata se poate bloca, sau sa reactioneze intarziat.
Eu de cate ori fac drumul Bucuresti - Tg-jiu, trebuie sa ii fac loc unuia sau catorva care nu calculeaza bine depasirea. Aproape de fiecare data vad cate unul iesit in decor pe dealul negru. De autostrada nu mai vorbesc, acolo ii vad numai cate 5-6 unul infipti unu in altul.
Nu stiu daca pot vorbii de o regula, dar cei cu cu Audi, Bmw si Gipane depasesc oriunde si oricand, sau daca nu depasesc unde e interzisa depasirea, oricum au viteze foarte mari. In gorj sunt portiuni mari de drum drept in afara localitatiilor unde poti sa mergi cu 130-140, si chiar si acolo au venit altii mult mai tare din spate.
Ca o cauza principala a accidentelor gasesc aglomeratia. Foarte multi care forteaza depasirile, cu viteze mult peste cele normale.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Înapoi la Noutăţi auto