$1 scrie:$2a...eu ma uitam in strainatate k lumea in trafic e mult mai calma. Adik acolo auzi claxoane(nu ma refer la Italieni unde am inteles k e mai ceva k la noi) de vreo 2 ori pe la ora 4-5 cand scapa de la servici si sunt obositi. In Bucuresti(si de fapt in toata tara) nu poti sa faci un drum fara sa te enervezi, sau sa te sperii, sau sa obosesti pt k trebuie sa stai sa ai grija de condusul altora in afara de al tau.(vorba lui tata...el nu mai e :"considera k in trafic toti sunt prosti, si poate asa scapi cu masina intreaga"...era un sofer de nota 10+, in 25 de ani de condus -si nu condus incet - nu a avut un singur accident sau makr amenda...dar avea si miros la radare..si a functionat, am deja un an si jumatate de condus in Bucharest si nu am avut incidente cu toate ca am 20 de ani, asta spune multe despre ritmul la care merg...cu toate k legal si in limitele bunului simt al vitezei). Nu se poate...iesi din Bucuresti, ajungi pe drum de o banda per sens, si te trezesti k se apuca cate un dobitoc pe exterior de curba, in panta, sa iasa in depasire, de mori de inima k sa iti salvezi viata. Semnalizezi k vrei sa depasesti...chiar te misti repede, si iese un BMW din spatele tau cu farurile, fara sa semnalizeze, de park soseaua ar fi a lui. Eu nu gasesc o solutie imediata pt "civilizarea" soferilor in trafic...dak aveti sfaturi...sau povesti...GO AHEAD..k sunt si eu curios.
Tin sa va asigur ca la italieni nu e nici pe departe ca la noi.Eu am condus ceva aici,si rar,dar forte rar auzi claxoane,sau cazuri de violente de genul celor enumerate in posturile de mai sus.Acuma nu vreau sa zic ca aici se conduce ca la carte,nici pe departe,dar lumea este mult mai civilizata.Mai vezi flash/uri pe autostrada,cand mergi pe banda a 3-a cu 120,si vine vrun ferarri,sau vrun BMW mai grabit,si tre sa franeze de la 180-200 km/h.Dar ramane aici.Nimic mai mult.
Cand merg la lucru,mai vad si de astia care chiar daca au masini bune,si conditii de trafic ok,merg la 30-40 km/h dar imi e rusine sa i claxonez,stau cuminte in spate,cand prind momentul ii depasesc si gata.Si daca se intampla sa mi taie vreo unu calea,sau sa nu dea prioritate,il injur in masina cat am chefu(oricum nu se aude nik afara),dar atat si nimik mai mult.
SI asa fac majoritatea soferilor.Ca or fi si aici uscaturi,sunt sigur.Dar nu se compara cu ROMANIA.
Cat despre civilizare,nu cred ca e chiar asa de usor.Doar daca se reuseste civilizarea noii generatii.Sa speram...
Numai bine!!!!