Discutii libere/forum

Violenta la volan

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Violenta la volan

Mesajde Zanga » 31 Mai 2006, 17:10

Desi este un subiect delicat, merita sa ne dam cu parerea

$1 scrie:$2ameni buni...am citit cu mare interes pe aici...dak ar fi intr-o lume ideala, nici nu s-ar pune problema sa iasa cu bataie din cauza unor nereguli. Adik...ok, o injuratura merge, te dai jos din masina si ii faci observatie dak a facut-o urat de tot. Dar de aici la violenta ar trebui sa fie cale lunga.
Am patit-o de nenumarate ori, ba k era un malac care dormea pe banda la semafor dupa ce a plecat coloana si pt k pe vremea aia aveam semne de incepator (conduc si conduceam insa mult in oras...munca de "curierat" pt firma maik-mii) si o dacia...care desi in stare cum putine dacii sunt arata jalnic, s-a suparat k m-am bagat extrem de civilizat si de departe in fata lui. Avea un Opel astra DTi 1.7 caravan, deci nu dadea pe afara de putere, dar pe drum nu foarte plin nu puteam sa scap de el din cauza cuplului. Am reusit sa il pierd chiar si asa, k pe cat de mare era, pe atat de prost conducea. Insa la semafor, a ajuns langa mine. Cand am deschis usa sa sar la el...cu toate k cred k mi-o luam big time dak nu dadeam fara mila si dak nu sarea si frate-miu, omul s-a potolit. Dupa ce in trafic urlase k ma omoara in bataie cand ma prinde, a dat vreo 2 injuraturi k ce i-am taiat eu lui fata si a plecat. Alte dati am patit cu un dobitoc cu un scorpio model '88(sper sa nu fie pe forum:)) ) sa plece pe podul baneasa, sa intre prin stanga mea la semafor(in rampa) si sa stea pe sinele de tramvai. Mi-am dat seama k e tractiune spate si k dak o calca intra in mine. Am calcat-o, am facut o liniuta de toata frumusetea pana pe la 70 cand a inceput sa intre inainte. Dar era clar k imi taie fata, si totusi a intrat cu toata masina pe banda, de am zis k ies pe parbriz, la milimetru am franat si nu am intrat in el. L-am claxonat, a mai tras o frana chiar in fata mea. Am mai mers...eu facand si ceva munca de curierat cu Daciutza, ma strecor bine prin trafic(bine= elegant, nu tai fata nimanui) si cum cunosc zona bine, stiu benzile cele mai bune. Am ajuns in fata lui. Mi-am vazut de treaba, iar mi-a taiat fata de oftica. Iar am ajuns in fata. Din nou a taiat fata(de data asta cu greu k nu i-am mai lasat loc) si a iesit din masina omul sa sara la bataie. Nu era mare de inaltime(eu am 1.69, 56 de kile, sunt onorabil format, dar mic), dar era mai lat in spate k un taur. Cand l-am vazut, normal k m-am gandit k dak iese cu violenta iar asta cine stie ce lupte face, mi-o iau. Am urlat la el k sun politia, si al dreq "infractor" s-a urcat in masina, iar la prima strada a facut dreapta. Acum va intreb eu....dak eu saream la el...(chit k il dovedeam, k si eu am facut ceva inot de performanta, si sunt destul de agil)...oare omul nu avea si o arma in masina?...k prea s-a ferit cand a auzit de politie.

Parerea mea este sa stam linistiti, dak ne supara cineva, sunam la Politie si dam numarul aluia de inmatriculare, si asa se obisnuiesc, si ne calmam. Ne-a facut-o...dam claxon de atentionare, dar lasam conflictele la o parte. Deja la cati tampiti sunt in trafic in Bucuresti...mai bine lasam orgoliul barbatesc la o parte, cu toate k si eu am cu carul. Si ne pastram intregi, si in viata.
Scorpio II 2.0 16V Ultima // Scorpio II 2.3 16V Ghia // Scorpio II 2.9 24V Ghia Cosworth
Zanga
Gas Guzzler

10x

Mesajde Maximilian » 31 Mai 2006, 17:15

Mersi mult de tot Zanga...chiar buna ideea...
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde Zanga » 31 Mai 2006, 17:19

Aici putem mentiona, taximetristii care NU au descoperit semnalizarea, NU au descoperit prioritatea, motociclistii care se "dau calcatii de conservari"....dupa ce iti rup oglinzile cu 200 la ora in oras......idiotii care claxoneaza de fiecare data la semafor....deci pt ei exista un nerv pe retina si precum un BOU (aka taur castart si complexat) care fuge dupa rosu, apasa pe claxon indiferent ca cei din fata se misca sau nu (sau daca au unde)....dar el se grabeste....el poate sa zboare si deaia claxoneaza. Mai exista un speciment handicapat care iti face cu farurile sa te dai la o parte desi este localitate si se cicula pe o singura banda, ......deh pt tine exista santuri pt. bmw-ul lui odata cu actul de cumparare primeste si o legislatie noua cu propria lui bucata de asfalt data de masa de acasa.

Exemple sunt o gramada........
Scorpio II 2.0 16V Ultima // Scorpio II 2.3 16V Ghia // Scorpio II 2.9 24V Ghia Cosworth
Zanga
Gas Guzzler

Mesajde Maximilian » 31 Mai 2006, 17:26

Ma...eu ma uitam in strainatate k lumea in trafic e mult mai calma. Adik acolo auzi claxoane(nu ma refer la Italieni unde am inteles k e mai ceva k la noi) de vreo 2 ori pe la ora 4-5 cand scapa de la servici si sunt obositi. In Bucuresti(si de fapt in toata tara) nu poti sa faci un drum fara sa te enervezi, sau sa te sperii, sau sa obosesti pt k trebuie sa stai sa ai grija de condusul altora in afara de al tau.(vorba lui tata...el nu mai e :"considera k in trafic toti sunt prosti, si poate asa scapi cu masina intreaga"...era un sofer de nota 10+, in 25 de ani de condus -si nu condus incet - nu a avut un singur accident sau makr amenda...dar avea si miros la radare..si a functionat, am deja un an si jumatate de condus in Bucharest si nu am avut incidente cu toate ca am 20 de ani, asta spune multe despre ritmul la care merg...cu toate k legal si in limitele bunului simt al vitezei). Nu se poate...iesi din Bucuresti, ajungi pe drum de o banda per sens, si te trezesti k se apuca cate un dobitoc pe exterior de curba, in panta, sa iasa in depasire, de mori de inima k sa iti salvezi viata. Semnalizezi k vrei sa depasesti...chiar te misti repede, si iese un BMW din spatele tau cu farurile, fara sa semnalizeze, de park soseaua ar fi a lui. Eu nu gasesc o solutie imediata pt "civilizarea" soferilor in trafic...dak aveti sfaturi...sau povesti...GO AHEAD..k sunt si eu curios.
Maximilian
Petrol Head

Mesajde danysg74 » 31 Mai 2006, 17:41

Parerea mea... toate au o limita. Am patit-o si eu cu flash-uri suparate din spate ca nu eliberez banda, cu mers chiar in spatele meu.. la intimidare. Cu toate acestea nici nu ii inteleg pe cei care merg prin oras cu 20 km/h pentru ca au iesit la plimbare, sau vorbesc la telefon, sau se uita dupa fuste... (si eu tot dupa fuste ma uit.. dar.. mai din viteza). Cu toate acestea nu dau flash-uri sau claxoane, dar depasesc mai .. suparat.
La fel nu ii inteleg pe cei care merg noaptea fara semnalizare corecta (si nu.. nu creed ca li s-a intimplat ceva pe drum).
In aceeasi situatie sunt cei care pleaca iarna fara lanturi, sau anvelope de iarna. OK nu toata lumea are bani pentru doua seturi de anvelope, dar macar atunci cand situatia e groasa.. stai cuminte acasa.
Aceasta este parerea mea, iar daca am jignit pe cineva, nu asta mi-a fost intentia. :icon_redface:
Kuga 2.0TDCI 163CP
danysg74
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2003 1,8TDCI 100CP

Mesajde Zanga » 31 Mai 2006, 18:00

Tot ce sa spus pana acum sunt lucruri de bun simt si ma bucur ca si voi impartasiti aceleasi ganduri.

Mitocan poate fi oricine la volan, dar mai greu sa se poarte ca un gentleman :icon_confused:
Zanga
Gas Guzzler

Bunul simt e numarul 1 dupa strunirea "bolidului"

Mesajde Maximilian » 31 Mai 2006, 18:33

Parerea mea...soferul bun, este soferul de bun simt...Gentleman(sau gentle woman(lady)...pt k sunt totusi si soferite f bune). Soferul prost este dupa parerea mea cel care nu respecta prioritatile....care nu respecta participantii la trafic, cel care se vede prioritar pt k are masina mai scumpa sau muschi mai mari, soferul violent(desi tinerel fiind si eu am un stil "mai sportiv" de sofat...mai coleric...dar violent la volan nu-s), cel care nu se gandeste k alergand de nebun isi pune in pericol in afara de viata lui(lucru care nu ma deranjeaza), dar si viata celorlalt, cel care merge peste limitele oricarui bun simt la viteza(adik...la modul dak sare ceva in fata omoara pe cineva la sigur), dar si cel care merge cu 20 la ora in conditii meteo bune, de blocheaza tot traficul chiar cand e mai aglomerat. Asa sigur n-am jignit pe nimeni...poate cel mult i-am facut pe cei care se incadreaza in "descrierea" asta cu macar una dintre caracteristici sa se schimbe... Make the world a better place :icon_biggrin:
Maximilian
Petrol Head

Mesajde dtipuit » 01 Iun 2006, 01:02

$1 scrie:$2a...eu ma uitam in strainatate k lumea in trafic e mult mai calma. Adik acolo auzi claxoane(nu ma refer la Italieni unde am inteles k e mai ceva k la noi) de vreo 2 ori pe la ora 4-5 cand scapa de la servici si sunt obositi. In Bucuresti(si de fapt in toata tara) nu poti sa faci un drum fara sa te enervezi, sau sa te sperii, sau sa obosesti pt k trebuie sa stai sa ai grija de condusul altora in afara de al tau.(vorba lui tata...el nu mai e :"considera k in trafic toti sunt prosti, si poate asa scapi cu masina intreaga"...era un sofer de nota 10+, in 25 de ani de condus -si nu condus incet - nu a avut un singur accident sau makr amenda...dar avea si miros la radare..si a functionat, am deja un an si jumatate de condus in Bucharest si nu am avut incidente cu toate ca am 20 de ani, asta spune multe despre ritmul la care merg...cu toate k legal si in limitele bunului simt al vitezei). Nu se poate...iesi din Bucuresti, ajungi pe drum de o banda per sens, si te trezesti k se apuca cate un dobitoc pe exterior de curba, in panta, sa iasa in depasire, de mori de inima k sa iti salvezi viata. Semnalizezi k vrei sa depasesti...chiar te misti repede, si iese un BMW din spatele tau cu farurile, fara sa semnalizeze, de park soseaua ar fi a lui. Eu nu gasesc o solutie imediata pt "civilizarea" soferilor in trafic...dak aveti sfaturi...sau povesti...GO AHEAD..k sunt si eu curios.

Tin sa va asigur ca la italieni nu e nici pe departe ca la noi.Eu am condus ceva aici,si rar,dar forte rar auzi claxoane,sau cazuri de violente de genul celor enumerate in posturile de mai sus.Acuma nu vreau sa zic ca aici se conduce ca la carte,nici pe departe,dar lumea este mult mai civilizata.Mai vezi flash/uri pe autostrada,cand mergi pe banda a 3-a cu 120,si vine vrun ferarri,sau vrun BMW mai grabit,si tre sa franeze de la 180-200 km/h.Dar ramane aici.Nimic mai mult.
Cand merg la lucru,mai vad si de astia care chiar daca au masini bune,si conditii de trafic ok,merg la 30-40 km/h dar imi e rusine sa i claxonez,stau cuminte in spate,cand prind momentul ii depasesc si gata.Si daca se intampla sa mi taie vreo unu calea,sau sa nu dea prioritate,il injur in masina cat am chefu(oricum nu se aude nik afara),dar atat si nimik mai mult.

SI asa fac majoritatea soferilor.Ca or fi si aici uscaturi,sunt sigur.Dar nu se compara cu ROMANIA.
Cat despre civilizare,nu cred ca e chiar asa de usor.Doar daca se reuseste civilizarea noii generatii.Sa speram...

Numai bine!!!!
Focus III SW 2.0 TDCi 163 CP powershift
dtipuit
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2011 SW Titanium 2.0 TDCI 163 CV Powershift

Mesajde zuza » 01 Iun 2006, 01:32

sa nu-i uitam pe soferii de autobuze, care se aseaza de nu mai e nici o palma intre tine si el....si in milisecunda 2 de dupa verde, dau flashuri si claxoane. desi...pana baga el intr-a-ntaia, eu-s la 5 masini distanta....greu cu unii...mai ales daca esti fata, si mai ai si "ghinionul" sa ai mamaligi in geam :D
acestia suntem, ce sa facem?:)
I am the great pretender!
zuza

Greenest Member

Maşina: Fiesta 1.25, 2006

Mesajde Zanga » 01 Iun 2006, 01:56

Sa nu uitam si boala unor soferi "de bucuresti" in ai agresa pe cei din provincie sau alt oras. Or fi unii care iti iau fata sau habar n-au de treceri de pietoni, dar mai sunt si idei preconcepute, cum mai pateste asgard din cand in cand.....el are nr. de SV da sta de muuuuult timp in bucuresti si indiferent cat de bine merge....tot se gaseste vre-un taximetrist (nascut la tzara in bucuresti) intr-o dacie 1310 care abia mai intra in viteza, sa ii traga un claxon ca deh asa e la orash.
Zanga
Gas Guzzler

Mesajde ddexter » 01 Iun 2006, 09:39

Si sa nu uitam de soferii de tir. Venind dinspre CJ spre BM in Apahida intr-o curba un bou cu un tir a intrat pe contrasens. Am fost gata sa fac pe mine cand l-am vazut pe banda mea la vreo 30 d m in fata. Logic ca nu a schitat nici macar un gest sa reintre pe sensul lui. Noroc k pe drum se faceau lucrari de largire si am putut iesi un pic pe pietris, si in plus eram cu o SuperNova a mamei prietenei mele. K d eram cu Mondeo acum nu cred k mai eram pe forum. Asa k imediat dupa asta am tras pe dreapta si am bagat cateva tigari k tremuram k o frunza. Si as putea sa continui la infinit cu exemplele. Nu-mi plac cum conduc taximetristii, soferii de tir, autobuz sau alte masini mari, cei cu BMW, Mercedes (no offense) :icon_mrgreen:. Un prieten mi-a spus sa fiu mai atent la cum conduc cei din trafic decat la cum conduc eu. Oricum pe drumurile publice suntem ca in jungla. Si totul din cauza ca nu avem drumuri si poate ce e mai important ca LEGEA NU E LEGE. Sau e numai pentru cei mici.
Sa nu mai vorbim de modul in care se iau permisele de conducere. Stiu un tip care nu stie sa scrie slanina in romana dar totusi are permis. Oare cum a reusit? Va las pe voi sa va dati seama :icon_evil: Bafta si sa auzim numai de bine!
Imagine
Mondeo 2002 TDDI 115,6 CP :))
ddexter
1nsane Member

Maşina: Ford, Mondeo, 2002, TDDI 1998cm3, 85 kw, 16"

Mesajde Maximilian » 01 Iun 2006, 10:52

Cum se iau permisele...intr-adevar este un subiect delicat...care zic k are si legatura cu violenta la volan. Mi-am luat carnetul relativ recent, acum 1 an si jumatate. La testul psihologic...a fost cea mai de rahat faza posibila. M-am invoit de la scoala(eram inca la liceu) k sa merg sa dau testul, pt k la scoala Aviatorilor era obligatoriu sa il ai inainte sa incepi sa conduci. Ajung acolo, mi se spune sa astept, iese cineva, si in momentul cand intru nenorocitul de examinator(park era in grupul mecanicilor/mesterilor comunisti...k si aia la fel fac) imi spune k nu mai primeste pe nimeni k s-a terminat programul (era ora 11 dimineata...se termina programul mult mai tarziu...dar el avea program "de voie").M-am certat cu el, n-a vrut sa ma primeasca...a zis...nu se poate, si am chemat-o pe omul pe care ma bazam mult la vremea aia...pe mamica :icon_lol: (am chemat-o..si stiam k dak ala nu ma va primi ii face scandal de ii strica ziua, dak nu-l lasa fara servici...). A intrat nervoasa pt k avea f multa treaba la firma, dupa 2 minute am intrat sa dau testul :icon_rolleyes: . Mi-a dat omul niste foi sa le completez...si ...k material "adiacent"...raspunsurile :icon_evil: pe care le-am copiat pe foaie. Am terminat relativ repede, m-a luat la vorba(probabil sa ma testeze), dar dupa 2 minute, a inceput sa isi spuna viata...timp de o ora!!. :icon_evil: Si acum imi dau seama...nu stiu dak se intampla la toti asa, dar este suficient sa se intample la cativa, k sa scape 1-2-3-10 soferi cu probleme psihice in trafic. Iar la condus...intr-adevar examenul e floare la ureche dak nu prinzi politzaiul suparat. Adik pe toti cei care dadeau odata cu mine i-a plimbat cam 50 de metri, a zis sa traga pe dreapta si le-a dat carnetul. Pe mine m-a tinut mai mult pt k m-a pus sa fac stanga undeva si am avut senzatia(gresita) k vazusem cu cativa metri in urma un "interzis stanga" si atunci m-am facut k nu-l aud decat sa pierd carnetul. L-a apucat sa ma plimbe si sa incerce sa ma incurce, dar l-am luat din prima. Asa k va dati si voi seama ce dezastre ies pe portile scolilor de soferi....
Maximilian
Petrol Head

Mesajde OctavianC » 01 Iun 2006, 11:05

eu am patit-o intr-o seara....eram cu 3 prietene in masina, langa mine niste indivizi....4 la nr cu un mercedes.......le-au avzut pe fete si aveau chef de impresii.....eu ce sa fac...merg cum pot, dar am ajuns la un moment dat pe o strada mai ingusta ei s-au bagat in fata si au incetinit aproape de 0, am vazut la un moment dat intentia sa coboare din masina.......atunci sa vezi cum am urcat pe trotuar si am calcat-o.....lipsa de experienta la ei sau nu stiu care a fost afza ca au calcat-o si ei dar intr-o curba cred ca au pierdut controlul si au luat-o in fata ca sa nu derapeze.....eu noroc cu esp :D........ in rest taximetristii si agentii comerciali sunt problema.....cu agentii am ami impac...ca am fost si eu agent si stiu cum ii.
Vesnica problema cu autobusele, sapt trecuta un autobus propriu zis a vrut sa se urce pe mine......a trebuit sa franez la 0, cu riscu ca cel din spate sa intre in mine...noroc ca a vazut ce face soferul si a franat si el tare......concluzia......m-am bagat apoi in fata busului si am vrut sa il iau la bataie...se uitau pasagerii ca la un spectacol..cand am avzut ca abia se tinea pe picioare nu m-am mai luat al el....l-am facut in cateva feluri si am plecat......stiti sunt un tip f calm si calculat dar in ultimul timp deja incep sa explodez cu ei. Oricum imi iau un pistol cu CO2 si il tin in torpedo, nu stii niciodata peste ce nebuni dai in trafic..........profesorul meu univ a avut o intalnire de gradu 4.......el cu bmw..celalat tot asa....2 figuranti...ala a scos o pusca cu aer comprimat repede la el, profu a scos un pistol cu glont, cand a vazut ca ala a armat pusca a tras un foc in directia masinii si i-a spart luneta si partbrizul.........tipul celalat a facut pe el instantaneu........nici nu stiu ce e de facut cand dai epste un nebun cu pistol..........oricum sigur nu sa stai in fata lui.
Volvo S60 2.4 D5 Gold

DEAD Ford Focus TDCI 2001
OctavianC
1nsane Member

Mesajde dtipuit » 01 Iun 2006, 12:34

Mama mia!!Nu mi vine sa cred!Eu nu vad de astea cu pistoale decat laTV,cand se mai regleaza conturile la mafiotii de prin Sicilia,sau cand mai e prins vrun hot pe proprietate privata,dar in trafic dom'le :icon_evil: ,nu deja ca e periculos sa circuli din cauza celorlalti(sa nu dea vreo unu in ttine),tre sa ti mai fie si frica de pistyoale si pusti.Urat,foarte urat.

PS: Apropo,in italia exista deja legea autoapararii.Daca cineva intra pe rpoprietatea ta,sau daca "iti da in cap",sau alte chestii de genul,poti sa l impusti linistit.Nu faci inchisoare daca este autoaparare. :Banane36:
dtipuit
Gold Member

Mesajde zuza » 01 Iun 2006, 13:35

am avut si noi un caz de autoaparare, si s-a facut un tam-tam pe tema lui, mai ca ziceai ca se judeca cei vinovati de atentatele de la 11 septembrie. am divagat. daca ar fi sa povestesc ce presiuni psihice suport in fiecare zi in care plec cu libelula la plimbare...n-ar mai avea loc si pt mine la 9 :D oricum, un lucru pe care mi l-a indus sefu' de trib, este ca, la volan, tresa fii atent la cum conduc ceilalti, nu cum conduci tu. cat despre testele acelea psihologice...am un coleg in biuro care are o mica problema, de natura fiziologica. n-as putea sa spun exact ce este,c ert e ca se manifesta un picutz ca sindromul Tourette (miscari necontrolate ale corpului, spasme etc). si, evident, are carnet. cine-i vinovat, in cazul unui accident? el, ca are masina? psihologul, care i-a dat certificatul ca-i apt pt condus? sau politistul care i-a dat admis la traseu?
zuza

Greenest Member

Mesajde Mihai L » 01 Iun 2006, 13:44

off-topic:
Din cate stiu, mai de curand doctorii sunt OBLIGATI sa informeze politia in cazul in care constata probleme care ar afecta conducerea.
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde dtipuit » 01 Iun 2006, 13:48

Ca in multe alte cazuri,Zuza,in cazul unui accident de genul s-ar face un tam-tam,ar avea ziarele un pic de scris,tv urile rating si in 2-3 zile se musamalizeaza,fara sa se intample nik.Eventual vrun politai sau vrun doctor demis.Si gata.
dtipuit
Gold Member

Mesajde KnupZ » 01 Iun 2006, 14:28

Eu de obicei sunt calm la volan dar si cand ma calca unul pe nervi...injur si scuip ca la usa cortului :icon_lol: deh daca mai toata ziua o petreci in trafic umbland de colo colo iti acumulezi nervi si pe care cade asta e....ghinionul lui :icon_biggrin: Sunt prea multi retardari in lumea asta cu permis auto.Sa conduca draq noaptea cand e liber :icon_lol:
KnupZ
owned

Mesajde zuza » 01 Iun 2006, 16:48

nu cred ca s-ar face mai mult tam-tam decat in cazul unui accident "normal", in sensul unui sofer fara aceasta problema. pentru ca ne-am obisnuit cu un jemenfichism enervant, de care nu vrem/nu putem sa ne dezbaram. astia suntem, cum spuneam.
ontopic : si eu injur mult, la volan. si mi-a promis sefu' de trib ca-m ia pistol cu aer comprimat or smth :) sa va auz atunci cum comentati despre talentul meu de soferita :D
zuza

Greenest Member

Mesajde OctavianC » 01 Iun 2006, 17:25

e bun un pistol cua er comprimat..mai ales cele cu butelie de co2, arata ca unul real, e din metal, e buna se folosi si manerul pistolului pe rol de arma :D...dar de preferat sa nu se foloseasca decat in tinte fixe nu mobile....gen oameni :D
Volvo S60 2.4 D5 Gold

OctavianC
1nsane Member

Mesajde Maximilian » 01 Iun 2006, 21:05

Acum..sincer sa fiu cu armele nu sunt de acord de nici o culoare...dak accept o arma in masina acela ar fi un pistol electric sau un spray paralizant. Pistoalele pot omori oameni...chiar dak sunt cu aer comprimat. E drept...intre viata agresorului si a mea, prefer sa scap eu...dar sa omori un om, e prea riscant, si pt k risti sa faci puscarie, si pt k inainte te dai cocos, dar dupa aia park vad k te face constiinta sa innebunesti. Eu chiar imi voi lua un spray paralizant, pt orice eventualitate, k sa evit nebuniile...desi va zic sincer: exista momente cand sunt nervos si adrenalina nu imi induce situatia de teama in trafic, dar dupa ce situatiile limita trec realizez un lucru: AM AJUNS SA IMI FIE FRICA DE NEBUNI IN TRAFIC... Nu o data am patit sa dau peste nebuni care sa se ia dupa tine k sa te intimideze(de obicei nu conduceam eu...ci maik-mea...ea e soferita foarte buna, dar e femeie, si nenorocitii cand vad femei sau batrani sau barbati mai putin solizi, cand sunt mai multi isi aduc aminte k sunt barbati). Si cand ajungi sa fugi de parca esti vanat, sincer, ajungi sa spui, ori ma mut din Romania, ori las carnetul pe masa, ma las de condus pt k imi pun viata in pericol in trafic. Nu sunt pentru violenta...desi un barbat este totusi un barbat, are orgoliu, trebuie sa isi apere iubita(daca merita), familia, proprietatea si atunci inevitabil ajungi si la acte de genul asta. Dar prefer sa le evit.
Maximilian
Petrol Head

Mesajde OctavianC » 01 Iun 2006, 22:00

si eu sunt un om f calm si calculat, f pasnic, tot timpul am evitat scandalul dar cand vezi ca unii sunt dea dreptul nesimtit si daca te uiti la ei deja iti sar in cap atunci sa fim seriosi. Pistolul cu CO2 NU POATE OMORA un om......nu are destula forta, in cel mai rau caz daca tragi in ochi ii spargi ochiul, dar nici macar nu iti intra in piele. Pusca cu aer comprimat da, e mult mai puternica, dar pistolul nici vb. Cele mai bune ar fi pistoalele cu gaze......neutrallizeaza si un elefant. De fapt cel mai bun ar fi un tanc.....dar daca la noi sunt problemele astea cum e in marile orase ale lumii in cartierele mai marginase????? Sincer in paris am avut de cateva ori emotii anul trecut la periferie....pe la ora 23 am intrat in paris...cand vedeam ce pers stau pe margine ma rugam ca nu cumva sa fiu nevoit sa opresc. Bucuresti e frectie la piciorul de lemn in comp cu alte capitale.
Volvo S60 2.4 D5 Gold

OctavianC
1nsane Member

Mesajde Maximilian » 01 Iun 2006, 22:29

Interesant ce spui...nu am circulat in alte capitale in afara de Vienna, unde mi s-a parut raiul de pe pamant fata de Bucuresti. Acum am inteles k exista diferenta intre pistoale cu CO2 si aer comprimat...dar prefer sprayul paralizant. Dak mai are cineva comparatii de facut intre alte capitale si bucuresti in materie de violenta si trafic....eu zic k ar fi bine la topicul asta.
Maximilian
Petrol Head

Mesajde Smiley » 01 Iun 2006, 23:17

$1 scrie:$2................... Pistolul cu CO2 NU POATE OMORA un om......nu are destula forta, in cel mai rau caz daca tragi in ochi ii spargi ochiul, dar nici macar nu iti intra in piele. Pusca cu aer comprimat da, e mult mai puternica, dar pistolul nici vb. .............

eu n-as fi asa de sigur. depinde mult de distanta de la care tragi si de zona in care-l nimeresti. de la jumatate de metru, in zona capului, cred ca e foarte riscant. poate-l nimeresti in tampla....
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde OctavianC » 02 Iun 2006, 01:49

de la jumatate de metru nu poti sa ii tragi in tampla decat daca chiar vrei....si mai este o chestie....depinde de munitia care o ai pe teava...e de mai mutle tipuri cu cap ascutit care este mai eprforant, cu cap tesit, de cauciuc, bila..........acuma cred ca isi da fiecare seama despre ce face fiecare in parte. NU ESTE CAZ de om omarat cu pistol cu co2, eu am cautat si nu am auzit si este cam imposibil pt ca nu are forta necesara penetrarii, daor daca nu s-a facut proiectilul special f ascutit....etc.....a fost un caz cam acuma 2 ani cand la un copil i-a fost distrus un ochi cu un asemenea pistol........

Maximilian@ Paris si Bruxelles mi s-au parut cele mai faine capitale.......superbe..dar tot ce e frumos are si o parte urata....cazul paris-ului periferia..........am parcat la un carrefour in paris......merg 10 m, vin 2 tipi si disperati fac semn catre masina sa ascund hainele ca daca vad altii hainele o sa sparga masina.......cred ca va dati seama ce emotii am avut cat timp imi faceam cumapraturile mai ales ca aveam ceva electronice in portbagaj........eu va zic doar din proprie experienta, nu din auzite. Oricum cel mai mult la paris mi-a placut instinctul lor de competitie....la fiecare semafor primele 2 masini faceau cursa celelalte pleacu frumos...chia r daca era un opel cu un bmw.......cel cu opel incerca :))
Volvo S60 2.4 D5 Gold

OctavianC
1nsane Member

Mesajde Maximilian » 02 Iun 2006, 02:04

Chiar interesant ce spui, eu ce am observat in Vienna a fost k surprinzator toti mergeau destul de tare...dar fix pana in viteza legala, cel mult 10 km in plus. E drept, nu am condus acolo prea mult(de fapt eram in dreapta in momentul ala, dar am putut sa imi fac observatiile). Ce mi-a fost clar este k merg mai civilizat. Cat despre faza cu masina si spartul ei din cauza hainelor...am ramas gura-casca...si asta ar fi subiect de dezbatut :icon_lol: ...ia uite ce iese din topicul asta. In Bucuresti, cel mai bine e sa ai un junghi de masina indeajuns de murdara incat sa nu se atinga lumea de ea. Dak masina arata bine...prea multi kilometri nu o vei tine nezgariata...iar aici nu ma refer numai la soferi, ci la oamenii care baga cheia in masina de placere, sau care trec pe langa ea si rup un stergator doar pt k nu-i vede nimeni. Mie in fata casei mi-a bagat zgariat cineva urat de tot capota de la megane(masina maik-mii, pt simplul fapt k a venit aks si nu a avut loc de parcare, si a pus-o mai pe diagonala, fara sa blocheze trotuarul totusi) de am zis k mor de inima... a innebunit lumea, s-a umplut de nenorociti(nu k ar fi toti soferii ingerasi...k isi pun unii masinile de chiar te gandesti cum ar fi sa le tragi cateva dungi pe vopsea, sau sa le aranjezi cauciucurile).
Maximilian
Petrol Head

Mesajde danysg74 » 02 Iun 2006, 08:43

Eu am avut experiente la Oslo si Helsinki. Va spun cu mina pe inima ca oamenii astia sunt de pe alta lume !!! Trafic calm, ordonat, cred ca masinile se livreaza cu claxon in dotare optionala.
Kuga 2.0TDCI 163CP
danysg74
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2003 1,8TDCI 100CP

Mesajde Zanga » 02 Iun 2006, 10:02

Intamplari din trafic:

1) Una bucata tanti blonda la fiecare semafor isi facea buzele, ochii, coafura.....dar ce era enervant....pai domne' se facea verde si ea cauta sa inchida rujul, pudriera, sa le bage in geanta....sa bage in viteza.....sa se faca rosu' :icon_evil:

2) Una bucata jeep statea linistit pe bvd timisoara intre liniile de tranvai.....si statea....si statea.....eu mergeam normal ....pana in 60 ca stiam ca e un radar un pic mai incolo.....cand ma apropii la vre-o 10 de metrii de jeep........chici ce se intampla .....tzusti in fata mea........abia daca am avut timp sa opresc........
.....si da-i claxoane, fai cu farurile....nici macar nu se dadea la o parte....intr-un tarziu la un semafor ne oprim pe rosu, jeepul in dreapta mea.....la volan o tanti care citea peste volan o revista de femei :icon_evil: ...i-am dat cateva claxoane....i-am facut cu mana.......neeeee era asa concentrata in revista ei.....ca la culoarea verde a semaforului a ramas pe loc si au inceput toti din spate sa o claxoneze :icon_neutral:

........cine draqu le F(inanteaza) pe astea.....ca le-as killari :icon_evil:
Zanga
Gas Guzzler

Mesajde kobe » 02 Iun 2006, 14:09

Parerea mea este ca toti facem greseli in trafic, asa ca in primul rand trebuie sa ne respectam intre noi si sa incercam sa intelegem comportamentul fiecaruia.
Eu am condus ci conduc foarte mult in tara si in Bucuresti si nu pot sa spun ca nu am avut probleme ci au fost chiar mari dar sunt multumit ca sunt intreg si sfatul meu este sa "NU BAGATI IN SEAMA TOATE NIMICURILE" si incercati sa fiti cat se poate de calmi.
Nu pot sa zic ca nu ma enervez, dar daca a reusit unul sa ma enerveze inseamna ca ala e varza. si oricum nu ma manifest prea urat, injur putin si gata.
Cam atat am avut eu de spus.
Toyota Avensis Classic 1.8 VVT-I
kobe
Member

Maşina: Toyota Avensis Classic 1.8 VVT-I, 2009

Mesajde OctavianC » 02 Iun 2006, 17:11

maximillian eu vb de ce am vazut la periferie :) nu in oras unde e superb
Volvo S60 2.4 D5 Gold

OctavianC
1nsane Member

Următorul