Discutii libere/forum

Constientizarea soferilor: acorda atentia necesara sofatului

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Constientizarea soferilor: acorda atentia necesara sofatului

Mesajde DGAlexandru » 11 Noi 2009, 11:42

Ceva care la inceput am zis ca e funny.. vedeam din poza de preview ca e un accident intre un Ka si un Mondeo 2 asa ca am zis ca trebuie sa vad asta; apoi mi-am dat seama ca e vb. de un filmulet de campanie pt. constientizarea soferilor asupra faptului ca atunci cand conduci nu ar trebui sa mai faci altceva care iti distrage atentia.
Desi nu e real, e foarte marcant: http://www.break.com/index/dont-text-and-drive.html

E un pic tras de par.. Ka-ul trebuia sa fie facut varza avand in vedere ca a fost lovit a 2-a oara din lateral.. iar cei din Mondeo cam trebuiau sa scape - dar nici nu spun ca au murit, pentru a lasa ideea ca desi soferul vinovat scapa, constiinta sa nu ii va da pace; geamurile Ka-ului sunt filmate cum se sparg, dar la final, cand toate masinile se opresc, sunt cam intregi.

As dori ca in cazul in care mai dati de asemenea filmulete sa le puneti aici, poate asa ne vom face sa renuntam la unele activitati pe care le facem cand suntem la volan si astfel ne vom tine departe de asemenea accidente auto.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Re: Constientizarea soferilor: acorda atentia necesara sofatului

Mesajde Mihai L » 11 Noi 2009, 23:35

Impresionant...
Si in ultima vreme dau de o gramada de "vorbitori" pe strada, dar de aia rai-rai, de tin telefonul intre umar si falca si stau cu capul intr-o parte. Cand aparuse legea mai dadeau amenzi politistii, acum trec pe langa politist fara greata, numai ca nu-l roaga sa tina putin de volan cat vorbesc ei la telefon.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde mircea76 » 11 Noi 2009, 23:54

Problema e ca vezi si politisti vorbind la telefon in timp ce conduc ;)
https://www.artadictdecor.ro/
mircea76
Gold Member

Maşina: Focus2001 WF0AXXGCDA1U67817, Ranger 2,5 2008

Mesajde Mihai L » 12 Noi 2009, 01:32

Lasandu-i deoparte pe cei beti? =))
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde mihaiordie » 16 Noi 2009, 06:54

Eu am dat de filmuletul ala pe un blog acum ceva vreme si am ramas cu ochii mari.
Niciodata nu am fost de acord cu scrierea de SMS-uri in timp ce conduci. Daca se intampla sa trebuiasca urgent sa dau un SMS, trag rapid pe dreapta cu avarii unde pot, dau mesajul si ma duc mai departe. Cu vorbitul la telefon sunt de acord doar daca nu dureaza mai mult de 1 minut si e important.

Referitor la alte distrageri in timpul sofatului, in 75-80% din timp mai sunt cu cineva in masina, moment in care devin un mic dictator: da-mi suc! apride-mi o tigara! da-mi o guma de mestecat! da-mi suc iar! da-mi un servetel din torpedou! etc etc :) Daca sunt singur, bag manuta frumos in 'marsupiul' din spatele scaunului fata-dreapta si imi scot sticla de apa/suc, beau repede si o pun la loc (in tot timpul sunt cu ochii cat cepele in fata si in oglinzi)
mihaiordie

Maşina: Focus MK2 1.6; Focus MK2 ST 2.5

Mesajde RHOBY1305 » 16 Noi 2009, 08:30

din pacate toate accidentele se produc din cauza neatentiei soferilor..insa sunt de parere ca este imposibil sa fii concentrat (sunt si exceptii) intr-una la drum sa nu fi cerut (cum a mentionat si colegul mai sus) o tigara,o guma de mestecat,sucul,un foc..chiar acum 2 saptamani am patit-o..si nu pot sa zic ca a fost vina mea in mare parte..ce s-a intamplat..mergeam regulamentar prin oras (50km/h) si dintr-o data prietena mea vazuse o mireasa si dintr-o data a tipat: ''uite miresuca'' ..vrei nu vrei,cand cinvea de langa tine sa nu zic urla,dar brusc si dintr-o data vorbeste pe un ton mai ridicat,fara sa iti dai seama de greseala pe care o faci iti distrage atentia si atunci se intampla problema o fractiune de secunda..evident ca atunci in fata mea s-a pus frana si l-am ''pupat'' pe nenea din fata mea..
chiar stateam si ma gandeam (foarte bun topicul deschis de colegul DGalexandru) ca sunt 2 cazuri diferite..una cand poti evita o sperietura,un accident - (sa nu vorbesti la telefon,sa nu scrii mesaje in timp ce conduci,sa nu faci alte lucruri care iti distrag atentia de la sofat). si cealalta prin care sperietura,accidentul se produce involuntar (cazul meu)
Va doresc la toti o viata fara incidente care sa duca la sperieturi,neplaceri..
BV 13 RBS
RHOBY1305
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 TDCI 110 Hp
VIN: WFOSXXGCDS8G06083

Mesajde aannyy » 17 Noi 2009, 14:14

Si nu uitati sa purtati centura. A se vedea:
Ultima oară modificat de DGAlexandru pe 17 Noi 2009, 23:00, modificat 1 dată în total.
Motiv: adaugat suport embedded YOUTUBE... pe viitor te rog sa te folosesti de butonul YouTube pt. a incadra link-ul de pe acest site.
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Maşina: Focus 2, 2007, Hatch, 5 door, sea grey, 1,6, Tdci, 90 cp

Mesajde Moartea » 17 Noi 2009, 19:09

mda...

acum câteva luni era chiar o modă cu clipurile astea lacrimogene de conştientizare.
din nefericire n-o să rezolve mare lucru...
din accidente auto sa va muri în continuare în draci!

marea majoritate merge pe principiul "n-o să mi se-ntâmple tocmai mie" şi nu ţine cont de niciun sfat. sau rata celor ce îşi vor corecta comportamentul va fi prea mică...

singura soluţie să scapi cu faţa curată e să fii tu atent şi pentru alţii şi să anticipezi ce e în capul lor...
decât Fiat, mai bine Logan... sau, hai, Ford...

cea mai bună băutură este apa de izvor
dacă pui o picătură într-un kil de vinişor!

motoarele de la 6 cilindri în sus cântă!
Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde verga_Cip » 17 Noi 2009, 23:40

$1 scrie:$2singura soluţie să scapi cu faţa curată e să fii tu atent şi pentru alţii şi să anticipezi ce e în capul lor...

Din pacate, nu prea ai de dreptate. Ideea e ca degeaba ai tu atentia sporita, daca da un Ka in tine :D. Filmuletele sunt bune, daca soferii ar constientiza macar 5% ca poate au fost intr-o situatia foarte apropiata si au scapat ca prin urechile acului :)

Cel mai impresionant pe care l-am vazut pana acum este asta: http://www.youtube.com/watch?v=Cvja-PA5Egc
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Moartea » 18 Noi 2009, 09:23

probabil că te referi la motociclişti...
cu ei e şi mai rău!
şi aici sunt 2 mari chestii:
1. şoferii care-i cam ignoră şi
2. motociciştii nesimţiţi.

nu sări pe mine că ştii foarte bine că şi printre voi sunt tot felul de tupeişti care consideră că dacă au 2 roţi tot traficul e obligat să le facă lor loc...

şi motociciştii civilizaţi fac o mare greşeală (ca să nu zic chiar prostie) când fac gestul acela de mulţumire către şoferii care le fac loc.
gestul implică să iei mâna de pe ghidon şi asta amplifică riscul de accident.
dacă ţi-am făcut loc să mă depăşeşti am făcut-o că aşa am vrut eu, nu am nevoie de mulţumire, NU AM NEVOIE SĂ CAZI ÎN FAŢA MEA, IAR EU SĂ DAU PESTE TINE.
ar fi bine să explici asta pretenilor tăi...

Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde verga_Cip » 18 Noi 2009, 11:17

Nu..nu..nu m-am referit la motociclisti, ci strict la replica ta, ca trebuie tu sa fii atent si sa anticipezi ce fac ceilalti. Aici nu sunt de acord. Adica degeaba esti tu atent, daca intra un Ka in tine, ca in primul filmulet. Intelegi? Atentia nu trebuie sa fie dintr-o singura parte, adica a ta, ci si din cealalta. TOTI ar trebui sa fim atenti si mai ales sa respectam regulile de circulatie ...

Filmul meu are la baza viteza :D

Cat priveste motociclistii nesimtiti/tampiti/tacaniti/etc, sunt de acord, cunosc din ei...e greu sa te lupti cu nebunii, ca vor crede ca tu esti sfant :D

Acum, referitor la mana luata de pe ghidon, esti in eroare mare!!! Examenul de A presupune parcurgerea (printre altele) a unei distante cu mana stanga ridicata. Asadar, cu o mana pe ghidon se poate, iar legea NU interzice acest lucru!!!

Intr-o alta ordine de idei, nu prea am obiceiul sa imi fac prieteni nebuni. Eu nu stau sa explic cuiva ca e bine sau nu, pentru ca nu sunt in masura sa fiu eu Mafalda, cel care le stie pe toate si oi fi eu sfant! Gesturile de multumire sunt normale, atat timp cat stii sa le faci, iar tu ca sofer nu ai ce-l invata. Daca e tantalau, sa fie sanatos!

Discutia prezenta este deja offtopic, despre motociclism in topicul dedicat!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 18 Noi 2009, 12:33

$1 scrie:$2Din pacate, nu prea ai de dreptate. Ideea e ca degeaba ai tu atentia sporita, daca da un Ka in tine :D.

Ba da Ciprian, are dreptate. Nu vorbim de extreme, ca cea prezentata de tine (sau cum am patit si eu, ca a iesit o masina cu spatele de pe trotuar fara sa se asigure - ma uitam in oglinda lui, deci putea sa ma vada!!! - si a intrat in mine care stateam la stop).
Uita-te in schimb cate accidente sunt provocate de soferii mai in varsta, sau si mai bine: fii atent la societatile de asigurari, la diferenta de tarife in functie de varsta soferului. Probabil stiu ei ceva, nu? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde verga_Cip » 18 Noi 2009, 17:29

Eu ma refer la cazul in speta, adica cel prezentat in clip. Si imi pare rau ca nu-s de acord cu tine, pentru ca in acceptiunea lui Moartea, tu trebuia sa fii atent si sa anticipezi ce face cel din spatele tau (asa spune el, nu-s cuvintele mele!!). Noi 2 avem o intamplare foarte buna de povestit si de invatat din ea, cea de noaptea atunci in Falticeni, cand mergeam prima data la Alecs, cand ai lasat masina sa curga mai mult, tocmai ca sa imi faci mie loc sa franez!! Asadar...asta e punctul meu de vedere. Cat priveste varstnicii, aia e deja alta mancare de peste sau cel putin in cazul clipului nu se aplica!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Moartea » 18 Noi 2009, 20:05

$1 scrie:$2U interzice acest lucru!!!

Gesturile de multumire sunt normale, atat timp cat stii sa le faci, iar tu ca sofer nu ai ce-l invata. Daca e tantalau, sa fie sanatos!

Discutia prezenta este deja offtopic, despre motociclism in topicul dedicat!

cunosc legea, am făcut şcoala pt a şi nu ma mai dat examenul, dar nu asta e problema... iar pe timpuri se semnaliza cu mâna, nu existau semnalizatoare la motoare.

am văzut cu ochii mei câteva situaţii în care motociclistul mi-a mulţumit cu mâna dreaptă, maşina din faţa lui a frânat iar el de frică a ciupit frâna de picior pe asfalt umed. numai bafta a făcut să nu cadă la 5 m în faţa mea. nu aveam viteză să-l omor dar tot îl atingeam. cădea, şi cine dădea cu subsemnatul pe la miliţie??? dacă îşi vedea de mersul lui şi elimina gesturile de curtoazie nu mai avea nevoie de baftă să scape de-o căzătură...

acum sper să fi înţeles punctul meu de vedere

şi discuţia nu e deloc offtopic titlul e "Constientizarea soferilor: acorda atentia necesara sofatului" şi şi motociclistul e tot şofer...

Moartea
Member

Mesajde Mihai L » 18 Noi 2009, 20:35

$1 scrie:$2u ma refer la cazul in speta, adica cel prezentat in clip. Si imi pare rau ca nu-s de acord cu tine, pentru ca in acceptiunea lui Moartea, tu trebuia sa fii atent si sa anticipezi ce face cel din spatele tau (asa spune el, nu-s cuvintele mele!!)

Incerci si asta, in limitele posibilului... Si toate astea prin prisma experientei.
Acum deja anticipez cu sanse mari de succes cine se afla la volan si experienta, concentrarea la trafic (adica vorbeste la telefon cu el in mana :-??, cauta ceva prin masina sau vorbeste cu pasagerii, etc ), etc doar mergand in urma lui sau in lateral, ba chiar si in fata.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde addrian » 15 Dec 2009, 23:47

2005 Форд Фокус хетчбэк 1.6 Дизель 16-клапанный Рядный 4
addrian
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 16 Dec 2009, 09:49

Absolut impresionant...fara cuvinte!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde temir » 16 Dec 2009, 18:10

e adevarat ca aveste clipuri pot fi numite si "lacrimogene"

dar care ar fi opusul sensibilitatii careia se adreseaza ele? cumva nepasarea si cinismul?

ca un viteaz inconstient care are despre sine impresia ca e cel mai bun sofer de pe asfaltul romanesc care-si imagineaza ca lui nu i se poate intampla nimic este (clar, zic eu) un pericol

aceste filme sunt bune; oricui are nitica deschidere ii vor fi de folos
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Înapoi la Discutii libere/forum