Discutii libere/forum

Atributii de serviciu

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Atributii de serviciu

Mesajde testergl » 11 Mar 2012, 20:43

Salut,

As avea nevoie de sfaturile voastre cu privire la urmatoarea situatie: sunt angajat in cadrul unei institutii bancare, in functia de inginer de sistem in informatica. De curand, mi s-a cerut in mod imperativ ca, in afara sarcinilor de serviciu legate de domeniul IT - prevazute in fisa postului - sa ma ocup si de operatiuni de Front Office (ex. emitere carduri). As dori sa stiu in ce masura pot refuza (in cazul in care mi se va impune) semnarea unei decizii de suplimentare a atributiilor, in conditiile in care pregatirea mea nu este "adecvata" si nu vreau sa-mi asum niciun risc in acest sens.
Considerati ca refuzul meu este indreptatit? As putea evita posibilele repercusiuni?

Multumesc anticipat,
Ford Focus II / Hatchback 1.6 TDCI 109 / Ghia
testergl
Gold Member

Maşina: Ford Focus II / Hatchback / 1.6 TDCI 109 / Ghia

Re: Atributii de serviciu

Mesajde Smiley » 11 Mar 2012, 21:16

legal poti refuza semnarea oricarui act
problema e ca la noi treburile astea au urmari, mai ales cand e vorba de o firma mica (cu putini angajati). numai tu stii cum sta treaba pe acolo, daca e sau nu riscant sa refuzi. ai putea eventual sa ceri un curs de pregatire si eventual ceva beneficii pt faptul ca o sa te ocupi de mai multe chestii.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde testergl » 11 Mar 2012, 22:52

Nu e o firma deloc mica! Cat despre cursuri de pregatire sau alte beneficii materiale, nici nu se pune problema! In firma asta nu exista macar notiunea de "ore suplimentare platite"! Oricum, problema nu e ca nu m-as descurca, ci doar faptul ca nu vreau sa "beneficiez" de acele atributii suplimentare si sa "inghit ca pelicanul" orice....

Noapte buna!
testergl
Gold Member

Mesajde Mihai L » 11 Mar 2012, 22:57

Eu as pedala spre incompatibilitate...
Front Office presupune discutii cu clientul, nu? Ori in acest caz, daca apare o problema in zona IT ce faci? Ignori clientul sau colegii? :o
Plus ca mi se pare aiurea, mai ramane sa iei juma' de norma si ca paznic, si sa-ti dea trei sepci ca sa te recunoasca in fiecare pozitie. :D :D :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde testergl » 11 Mar 2012, 23:01

Asta incerc si eu sa "transmit": daca ma pricep si la tamplarie si la electrica si la bucatarie, ce se intampla? Mi le vor trece in fisa postului si voi schimba / repara becuri si prize, pune balamale la dulapuri si, eventual, in pauza de masa as pune-o si de-o ciorba?
testergl
Gold Member

Mesajde Mihai L » 11 Mar 2012, 23:08

Nu le spune, ca parca te vad si cu sort... :(
Eventual zi-le ca esti si bun la pat, poate iese si de acolo ceva. :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde smokefield » 12 Mar 2012, 09:18

situatiile de genul asta sunt destul de simplu de gestionat. primu si cel mai important lucru e sa nu refuzi. vreti sa fac asta...binenteles..nu e nici o problema - cat oferiti pentru sarcinile suplimentare ? (intrebi intotdeauna chiar daca nu se da nimic...)...si va atrag atentia ca e posibil sa interfereze cu munca pentru care sunt angajat, ...cam asta e raspunsul care trebuie sa il dai. Apoi la tot ce faci sa ai hartii semnate (presupun ca se fac niste rapoarte/ai niste interventii deschise pe un helpdesk ceva...). In functie de ce vrei ai mai multe optiuni - daca vrei sa scapi de faza cu cardurile - la primele interventii IT nu te duci decat cu intarziere...cu cat e mai urgenta treaba cu atat intarzii mai mult. (evident trebuie sa fii acoperit in cealalta parte ca ai facut ceva, nu poti doar sa nu te duci). Daca cineva e suparat le spui ca asta e noul tau job si asta e. Cand o sa fie destule plangeri o sa iti retraga atributiile suplimentare singuri. Ideea e sa nu te stresezi si sa alergi dintr-o parte in alta ca sa ii rezolvi pe toti. In felul asta nu ai ce sa patesti - tu ai fost foarte deschis si ai incercat sa ajuti..dar nu merge. Managementul trebuie sa gaseasca o alta solutie. :)

succes.
smokefield

Maşina: c-max

Mesajde testergl » 12 Mar 2012, 09:55

Ca sa fiu mai explicit: in cursul saptamanii exista consilierii de carduri care se ocupa de clienti dar, prin prisma economiei, sambata nu, intrucat nu vin la lucru (ar trebui platiti si ar trebui sa li se acorde si o zi libera in timpul saptamanii). Dar IT-ul vine! Si-atunci, de ce n-ar face 2 in 1 sau 3 in 1? Ma repet, chiar nu vreau aceste atributii suplimentare, e vorba de principiu! Ce-ar fi ca celor din Front Office sa le fie trecute in fisa postului, involuntar, atributii de IT si atunci cand eu lipsesc (desi nu e cazul) sa se ocupe ei?
testergl
Gold Member

Mesajde adicristea » 12 Mar 2012, 10:08

Cat de important e jobul tau pe IT? Cat de repede poti gasi un job similar (conditii si beneficii) la alta firma?

Raspunde-ti la intrebarile de mai sus. Apoi, in functie de ele, poti ameninta cu demisia sau nu. Daca iti dai demisia, end of story!

Daca nu, primul lucru e sa stai de vorba cu managerul de IT, explica-i de ce nu vrei sa faci acest lucru. Daca nu ai manager IT sau tu esti managerul, mergi la urmatorul manager pe scara ierarhica cu aceeasi explicatie. Daca nici unul nu va intelege, ramane la latitudinea ta daca mai poti lucra in acest mediu. Personal, am parasit 2 locuri de munca bunicele pentru motivul acesta. Daca esti un bun profesionist, se va gasi de lucru.

PS. In cazul in care NU mai vrei sa continui, sfatul meu este sa incerci sa te hotarasti pe ce cale vei urma, incepi sa faci niste self-training, iar cand consideri ca esti pregatit, mergi la interviuri. In momentul in care esti acceptat, ai si depus demisia. Legea spune ca trebuie sa stai 20 de zile lucratoare dupa demisie.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde smokefield » 12 Mar 2012, 10:36

eh..daca e vorba doar de sambata de ce nu ceri ceva in plus la salariu. daca nu vor sa dea spui ca nu poti sa accepti nici tu. :)
smokefield

Maşina: c-max

Mesajde sictiritu » 12 Mar 2012, 14:54

Iti spun din proprie experienta, asta e primul pas la care te poti astepta cand se desfiinteaza postul (tot IT, tot la o banca, tot banca tare :) ); la o luna doua ti se va propune mutarea/relocarea definitiva pe acel post, pentru ca serviciile IT se centralizeaza sau ramane sa alegi demisia.
Mondeo nov.2003,TDCI 130HP, 6SP
sictiritu
Ford Freak

Înapoi la Discutii libere/forum