ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
23 Mar 2011, 23:22
se ia o jumatate de kil de faina integrala macinata la tara, se adauga 200 ml apa, 100 ml lapte dulce, o lingurita sare, o lingurita ulei de masline, o nuca de drojdie proaspata dizolvata in lichidele mai sus amintite si o lingurita otet mere.
Se franta frumos (pac-pac, puteti ameste si cu lingura, nu e obligatoriu sa va murdariti). se lasa 1 h la dospit, apoi 55-65 minute la cuptorul incins la 160-180 grade C. si sa vedeti voi ce paine iese...mmmm...
24 Mar 2011, 08:54
@shine: prea multa bataie de cap pentru un lucru pe care utilajele il fac cel putin la fel de bine.
Secretul in reteta ta este faina integrala, macinata la tara. Nu se compara cu nimic ambalat de pe piata, nici macar cu produsele bio.
24 Mar 2011, 21:00
adevarul e ca in cuptor iese mai buna decat in masina,dar oricum o prefer pe cea facuta de mine celei din comert.(sincer,cateodata mi se mai lasa la o paine calda!).
27 Mar 2011, 13:26
Intrebare pt bibi si pt cei care au aceeasi masina ca noi: nu vine cu nici un fel de manual de instructiuni? Ca de abia azi a desfacut-o maica-mea si nu are nici o instructiune, ce fac butoanele alea, nimic. Noroc cu discutia de aici ca am putut sa-i dau niste sfaturi.
27 Mar 2011, 14:38
Am de vreo 8 luni de zile masina asta
http://www.philips.ro/c/prajire-si-de-a ... 40_90/prd/ si sunt FOARTE multumit de ea.
Nu se compara cu ce prostii sunt in comert; recomand si eu sa cumparati faina de la o moara.
Pofta buna!
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

27 Mar 2011, 15:27
$1 scrie:$2ntrebare pt bibi si pt cei care au aceeasi masina ca noi: nu vine cu nici un fel de manual de instructiuni? Ca de abia azi a desfacut-o maica-mea si nu are nici o instructiune, ce fac butoanele alea, nimic. Noroc cu discutia de aici ca am putut sa-i dau niste sfaturi.
Cauta-le pentru ca sunt foarte importante! In general fiecare masina are retetele ei (depinde foarte mult de timpii si temperaturile setate de producator).
27 Mar 2011, 17:50
$1 scrie:$2u vreau sa folosesc drojdie uscata pentru ca are un E. Nu mai tin minte ce E.
Deja sunt expert in drojdie umeda. Adica pot sa aproximez destul de ok cata imi trebuie.
Pai bine mai
bibi,pai tu te mai uiti la un amarat de E,cand toate sunt pline de E..
Si cartea recomanda drojdia uscata traditional,nu pe cea proaspata.
Si uite si una din retetele de paine la masina TEAM...si care nu cred ca e diferita de a ta.Jos in loc de drojdie rapida,eu pun uscata pakmaya.
Ideea e ca tre sa pui ingredientele exact in ordinea din reteta,si masurate la fix.Faina am folosit si de la somaj,si din comert ungureasca dar cel mai mult de la o moara,am pe unu de aduce de acolo,si cand nu era prea buna faina iesea mai mica painea,dar tot timpul se cocea la mijloc.
Aici in carte mai scrie ca tre sa tii cont de altitudine...dar eu nu am tinut cont de asa ceva,desi poate ca ar trebui

Sa auzim de bine.
27 Mar 2011, 18:50
de vreo doi ani folosesc o masina moulinex si.... ce grozav miroase-n casa:)
am folosit inclusiv faina de la moara.
27 Mar 2011, 21:42
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Cauta-le pentru ca sunt foarte importante! In general fiecare masina are retetele ei (depinde foarte mult de timpii si temperaturile setate de producator).
Asa am zis si eu, dar se pare ca nu au fost livrate. Am facut o reclamatie online, o sa ii si sun maine.
28 Mar 2011, 00:11
Nene
adi asa am patit si eu cand am luato de la real,nu avea carticica cu retetele,si m-am dus cu bonul si factura peste ei,si mi-au spus sa vin a doua zi ca atunci imi pot face rost de carte,si abia a doua zi am intrat in posesia cartii cu instructiunile si retetele.Asa ca milogii nu iti spun ca nu ai carte in masina,trebuie sa te duci peste ei si sa faci un pic scandal si se rezolva
28 Mar 2011, 00:31
Pai eu nu am cum sa ma duc peste ei pentru ca sunt putin cam departe

. Iar daca am dat banii pe o treaba, indiferent ca am dat 50 sau 5000 de lei, ma astept sa aiba toate accesoriile. Ma pune pe mine sa ma plimb?!, rezolvam altfel. Sper sa nu fie cazul.
28 Mar 2011, 08:38
$1 scrie:$2ntrebare pt bibi si pt cei care au aceeasi masina ca noi: nu vine cu nici un fel de manual de instructiuni? Ca de abia azi a desfacut-o maica-mea si nu are nici o instructiune, ce fac butoanele alea, nimic. Noroc cu discutia de aici ca am putut sa-i dau niste sfaturi.
Salut. Scuze de intarziere, dar sunt in renovare cu baia.
In weekend o sa fac poze la cartea masinii si le pun aici.
28 Mar 2011, 08:51
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u vreau sa folosesc drojdie uscata pentru ca are un E. Nu mai tin minte ce E.
Deja sunt expert in drojdie umeda. Adica pot sa aproximez destul de ok cata imi trebuie.
Pai bine mai
bibi,pai tu te mai uiti la un amarat de E,cand toate sunt pline de E..
Si cartea recomanda drojdia uscata traditional,nu pe cea proaspata.
Salut. Eu ma uit si la un E pentru ca am o fetita de 11 luni si in curand o sa inceapa sa manance si painica.
Pentru ea am cumparat masina de paine. Din cate stiu drojdia umeda (vie) nu are E-uri. Se poate vedea asta si pentru ca are un termen de expirare scurt.
28 Mar 2011, 09:07
Sa iti traiasca printesa,sa fie sanatoasa

.Nu stiam faza cu drojdia proaspata

dar daca am vazut ca cei din carte nu o recomanda...oricum mersi de informatie

Nene
adi daca erai din Craiova ma duceam eu peste ei,ca am "experienta" acum
28 Mar 2011, 09:36
Vezi ca la drojdia umeda sunt alte gramaje fata de cea uscata.
De exemplu la o reteta care recomanda 3.5g de drojdie uscata, eu am pus 7g de drojdie umeda. Nu stiu ce aparat ai, dar sigur ratia uscata / umeda difera de la aparat la aparat.
28 Mar 2011, 09:43
O reteta personala , dezvoltata pornind de la videoclipul bucatarului Gelu de pe youtube.
1 lingurita este lingurita aceea mica de plastic cu care vine aparatul.
Aparatul meu este : Westwood JC-M201A
Pas 1:
1 ou
310 ml de lapte
1 lingurita de zahar
2.5 lingurite de sare
1 lingura de ulei - eu folosesc ulei de masline
Pas 2:
250 g faina de 650
300 g faina neagra
Pas 3:
13g de drojdie umeda(eu folosesc Pakmaya)
Se pune la programul 1 , cu coacere maxima , la nivelul 3, deci programul v-a dura 2.50h.
Dupa aceea o mai pun si la programul 12 , acela de coacere inca 30-40 minute. Depinde de timpul pe care il am.
Funtioneaza de fiecare data si iese perfecta. Nu se faramiteaza deloc cand o tai.
28 Mar 2011, 10:11
O mica rectificare.
Am scris 200 g faina neagra. De fapt sunt 300 g.
KomandantuR edit: Am modificat eu mai sus, in caz ca cineva ia reteta cu copy/paste.
28 Mar 2011, 11:44
Am rezolvat, mi l-au trimis pe email, le-am zis ca nu il pot scoate si au zis ca mi-l printeaza in ce magazin vreau eu. Cum cel din Eroii Revolutiei e in drumul maica-mii, il ridica de acolo. Au fost chiar ok, nu am avut de ce sa ma enervez, se mai intampla.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.