Discutii libere/forum

Idei de afaceri

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Idei de afaceri

Mesajde Officer » 01 Aug 2007, 20:50

Am deschis acest topic pentru cei ce dorec sa inceapa o afacere. Propunerea mea este sa discutam ceva idei de afaceri, suma minima necesara pt inceperea unei afaceri, eventuale idei de a investi ceva banuti.

Ma gandeam ca totusi activam in domenii diferite si ar fi bine sa stim ce mai aud unii si altii :roll:
Din domeniul in care activez eu, si anume juridic, pot sa spun ca cei mai multi bani se fac din tunurile imobiliare insa pentru a investi in imobiliare cred ca este toata lumea de acord ca iti trebuie ceva cascaval la inceput.

In acest moment, m-as apuca de importuri din China. E un trend la ora actuala si chiar nu necesita investitii foarte mari. Se poate incepe si cu 1000-2000 euroi. Ideea e sa stii ce sa iei ca sa ai unde sa vinzi repede, sa ii dublezi, triplezi etc si sa incepi sa cresti. Problema e ce anume aduci si unde vinzi? :lol:

Pe termen lung se merita sa investesti si la bursa (dar cam 5 ani nu te mai gandesti la banutii investiti acolo) ca oricum te scoti mai bine decat doar cu dobanda de la banca. Am lucrat ceva vreme in banca si am ramas cu niste relatii. Mi-am deschis cont la o firma de brokeraj si cum vin din concediu o sa ma ocup.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde BogdanF » 01 Aug 2007, 23:20

De obicei cei care au idei bune de afaceri daca nu le-au pus inca in practica, nu le spun.
Mi-am tot spart mintea si eu cu asa ceva si am ajuns pe bursa in feb 2006. Pana acum am profit de peste 50%, deci nu-i de ici de colo. Am invatat oricum multe, si nu mai stau sa ma gandesc ca puteam avea cateva sute % profit. Daca uiti 5 ani de ele poate ai vreo surpriza de xxxx%.
Daca privim bursa ca pe o afacere, trebuie un timp de amortizare a investitiei dupa care urmeaza profitul, deci nu trebuie neaparat privita ca o metoda de imbogatire peste noapte.
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Mesajde Officer » 02 Aug 2007, 00:10

Cu bursa asa este...dar este tot o investitie. Una e sa stai cu niste bani in banca si alta e sa ii bagi pe bursa. Daca ii aveai in banca din 2006 si pana acum nu luai inca 50% din dobanda :wink:

In legatura cu ideile de afaceri, ma refeream la ce se mai aude ca merge in momentul asta. Asa cum a fost acum 4-5 ani cu fierul vechi, cu cerealele, cu fornetti etc.
Officer
Elodia

Mesajde toxicristi » 02 Aug 2007, 00:50

$1 scrie:$2sa cum a fost acum 4-5 ani cu fierul vechi, cu cerealele, cu fornetti etc.

Tot asa(acum 4-5 ani) : ferma de melci, revistele gen Zile si Nopti sau 24FUN, cumpararea unei masnini (Logan) pentru a o da in regim de taxi(zvon), etc

Idei de afaceri exacte nu stiu, dar profitabile (din punctul meu de vedere) sunt domeniile IT si constructii.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde BV04EDF » 02 Aug 2007, 01:01

Deci, nu stiu la ce va ganditi exact cand aveti in minte China dar nu-i asa simplu cum pare. Eu am adus de 2 ori din China componente de calculator, nu cu banii mei, cu banii unui amic care-i avea si nu stia in ce sa investeasca. Problemele care apar prima data sunt preturile, chinezul iti da initial un pret FOB (free on board) care e un pret foarte bun ca sa te atraga. Pe langa pretul FOB mai platesti transport, asigurare, taxe la intrarea in tara. Daca stai si le socotesti pe toate ajungi FOARTE aproape de pretul din tara, eventual mai ai loc de un adaos comercial de 5%. Asta se intampla in cazul in care ai doar 1000-2000 de euro (cu care nu faci nimic de fapt), pentru ca chinezul nu e dispus sa negocieze la asa suma. Pentru pretul CIF (cost, insurance, freight) poti negocia, depinde fiecare cu ce firma de expeditii lucreaza, am avut surpriza sa-mi lase transportul la aproape jumatate din pret dar pregatiti-va sufleteste pentru ca chinezul e un maestru in arta negocierii si e dispus sa se tocmeasca pana la ultimul cent zile in sir. Problema e faptul ca nu numai Romania importa din China, si neamtul si francezul aduce tot de acolo, dar la ei preturile sunt mult mai mari, deci isi permit un pret de achizitie mai mare. So, de ce ti-ar vinde chinezul cu 5$ bucata cand poate sa vanda nemtului cu 7. Despre transport ca sa va faceti o idee pe avion vin in jur de 3600$ la 100Kg si ajunge in 3 zile, pe apa un container mic de 20 feet costa 1600$ dar vine in 3 saptamani. Problemele mai apar in Constanta la verificarea marfii de catre autoritatea vamala unde shpagutza e la ordinea zilei ca altfel nu are timp omul si te tine cu containerul in port si 2 saptamani. Alte probleme mai apar cu marfa in sine, chinezul iti ingramadeste in colet sau container jumatate marfa buna, jumatate ciurucuri lovite, zgariate, etc, si da vina pe transport cand faci galagie. Si...cu cine te certi?!, chinezul arunca vina pe firma de expeditii si firma pe chinez. Se mai iau tepe cu plata, toti cer mai ales pentru prima tranzactie plata in avans, sunt "firme" cu duiumul care iti iau banii si dispar. Nu am patit dar m-am documentat bine inainte sa ma apuc de treaba, Politia Romana ridica din umeri, eventual iti mai ramane sa te duci dupa el in China sa-i dai omorul. Singura varianta care ar functiona ar fi ca pentru prima tranzactie automat vizitati China ca sa stiti cu cine stati de vorba, inspectati marfa inainte si asistati la ambalare/incarcare pe vapor/avion, investitie estimata 50.000 - 60.000 euro initial si rulaj minim un container pe luna plus o retea de distributie pusa la punct in tara ca sa scapi repede de marfa, altfel nu faci treaba. Cam asta ar fi, mirajul Chinei continua sa incante si sa dea frau liber viselor dar poti da chix foarte usor chiar daca afacerea pare un succes 100%. Eu unul n-as mai face-o nici mort, am alte idei...
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

Mesajde MIHAI. » 02 Aug 2007, 11:22

vara ar merge o spalatorie auto, oricat de multe ar fi tot sunt solicitate!
daca ar mai avea si gagicute.... :oops:
posesor de focos:> http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=4284
[b]Respect participantilor la trafic care semnalizeaza prezenta agentilor de politie![/b]
MIHAI.
Gold Member

Maşina: Trend Champions League 2007 , 1.8 TDCI>"Focosul"

Mesajde Officer » 02 Aug 2007, 11:49

@BV04EDF

M-am mai interesat si eu si intr-adevar, problemele enumerate de tine sunt reale (la transprt as putea spune ca se gaseste si mai ieftin - stiu firma care aduce metrul cub de marfa din china cu 120EUR), dar treaba nu e imposibila. Cele mai mari dificultati intervin la gasirea marfii la pretul cat mai aproape de realitate si un partener chinez serios (care nu iti baga marfa proasta la greu). Sunt multi intermediari acolo, inclusiv multi romanasi (majoritatea studenti) care umfla preturile de nu iti vine sa crezi. La componentele pt electronice am inteles ca e mai greu. Un zvon spune ca de fapt dvd-urile si celelalte aparate marca e-boda sunt aduse de Prigoana pe bucati si asamblate la noi :wink:. Electronicele, din cate stiu eu, au taxe vamale mari si nu prea iti permiti sa mai bagi un adaos considerabil. Stiu pe cineva care aduce chestii pt copii (0-5 ani), si-a facut un magazin on-line si ii merge de nu se poate. Ce mi-a zis ca exemplu, a fost un ham pt copii care la noi se vinde cu 100RON si care la chinezi e 4 USD :) Cu transport si alte cheltuieli sa zicem 10USD maxim. Adaosul dupa calculul meu ar fi de vreo 500%
Ultima oară modificat de Officer pe 02 Aug 2007, 11:52, modificat 1 dată în total.
Officer
Elodia

Mesajde zamolxes » 02 Aug 2007, 11:51

Voi chiar credeti ca cineva care are o idee din care ar iesi bani o pune pe site sa o citeasca toata lumea? :)
Get real.
Ford Mondeo Ghia 2.0l TDCI 130BHP

B-77-BLD
zamolxes
Ford Freak

Re: Idei de afaceri

Mesajde wanna » 02 Aug 2007, 11:53

$1 scrie:$2
In acest moment, m-as apuca de importuri din China. E un trend la ora actuala si chiar nu necesita investitii foarte mari. Se poate incepe si cu 1000-2000 euroi. Ideea e sa stii ce sa iei ca sa ai unde sa vinzi repede, sa ii dublezi, triplezi etc si sa incepi sa cresti. Problema e ce anume aduci si unde vinzi? :lol:

Am un amic care aduce aparatura medicala din China ... se ocupa de asta de aproape un an ... nici nu aveti idee ce profit are :!:

@Mihai: O spalatorie auto, in Bucuresti aduce profit indiferent de anotimp, in provincie .... este alta mancare de peste ( iti vb in cunostinta de cauza). In prov, chiar daca ai contract cu o firma ce are parc auto + clientii PF, nu faci nici macar jumatate cat ai face in Bucuresti ! De ce? SIMPLU : preturile aproape la jumatate fata de bucuresti!
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde Officer » 02 Aug 2007, 11:55

@Zamolxes
Tocmai pt cei cu asemenea opinie am specificat si mai specific...nu ma intereseaza o idee originala, a unuia sau a altuia, ci pur si simplu ce se aude prin targ ca ar merge. Eu unul o sa merg pe bursa...pt asta am bani; nu pt altceva. Ti se pare ca e un secret ca BVB si RASDAQ vor merge din ce in ce mai bine? E vreo idee la care nu s-a gandit nimeni? Sa fim seriosi. La fel si spalatoria auto...nu mi se par idei de care nu stia nimeni :twisted:

La spalatorie intervin niste probleme: in primul rand spatiul care se gaseste tot mai greu in Bucuresti, in al doilea rand noile reglementari aliniate la reglementarle europene care sunt cam costisitoare, investitie relativ mare la inceput (in functie de spatiu si zona am inteles ca te costa peste 100.000EUR lejer) DAR si profitul este pe masura
Officer
Elodia

Mesajde kevyn_str8 » 02 Aug 2007, 15:30

care e treaba cu bursa ca am si eu niste banuti si nu stiu ce sa fac cu ei? cum procedez?
FORD FOCUS 1.8 TDDI 90 CP
FORD FOCUS 2.0 TDCI 136 CP
kevyn_str8
1nsane Member

Maşina: FORD FOCUS 1.8 TDDI ; 90 CP / FORD FOCUS 2.0 TDCI ; 136 CP

Mesajde Officer » 02 Aug 2007, 15:56

Iei legatura cu o societate de brokeraj. Mai intai documenteaza-te bine. Nu ajunge sa ai doar idee despre ce este vorba. :wink:
Iti recomand mai intai sa intri pe site-uri ale firmelor mari de brokeraj ca e explicat frumos acolo. Incearca la vangurad, intercapital, http://www.ssifbroker.ro, http://www.kmarket.ro, http://www.bvb.ro (unde ai si ghidul investitorului incepator). Citeste cat mai mult despre bursa...Nu este o speculatie...99% tine de informare si documentare. Riscurile de a pierde banii sunt totusi destul de mari. Pana la inceputul saptamanii asteia BVB a spart record dupa record...de luni a scazut vertiginos...

Ca sa va faceti o idee puteti sa va deschideti cont pe http://www.marketmaker.ro. E o simulare in timp real a ceea ce se intampla cu actiunile de la Categoria I de pe BVB. Ai un cont initial de 100 000 RON si poti cumpara actiuni listate la categoria I. Totul se intampla in timp real...asa ca puteti sa va faceti o idee despre ce s-ar intampla daca ati avea bagati bani reali acolo :)

@cine se mai pricepe: ati vazut ce au rupt Prospectiuni SA pe rasdaq? Am un prieten care si-a triplat banii..a aflat ca au castigat nu stiu ce licitatii de lucrari publice de nu stiu cate zeci de miliarde de ROL si si-a bagt banii in ei...si pac..a stat beat 3 saptamani :)
Officer
Elodia

Mesajde kevyn_str8 » 02 Aug 2007, 17:47

m-am inscris pe http://www.marketmaker.ro. am cumparat 1000 de actiuni de la o societate sa vad ce se intampla :) .Officer imi dai si mie pls un sfat?cand se vand de obicei actiunile? profitul il fac din vanzari , cand anume este perioada in care se vand?imediat dupa ce cresc sau este un termen ?
kevyn_str8
1nsane Member

Mesajde danmatyas » 02 Aug 2007, 20:07

le vinzi tu cand crezi ca sunt la maxim:)
VW Passat Sportline 2.0 tdi
danmatyas
1nsane Member

Maşina: VW Passat 2.0 TDI-140 CP Sportline Variant

Mesajde Officer » 02 Aug 2007, 20:53

Te uiti si tu prin presa. Vezi pe BVB ce hotarari mai iau consiliile de administartie, AGA...planuri de afaceri...mai citesti un Ziatu Financiar, un Bursa.ro :twisted:

Am mai zis..99% informatie...1% specula, sau inspiratie...asa doar pe specula ajung multi sa bage bani acolo si hop isi mai ia Vantu cate un Porsche :)
De obicei se face o documentae si o informare temeinica inainte sa te arunci. Eu nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asta..dar daca o faceti..aveti mare grija ;) si nu va asteptati la castiguri fabuloase in timp scurt ca rar sa se intample asa. Eu dau termen cu castig bun 5 ani :) In 5 ani o sa cresca bursa...e alternativa pt cei care nu au destui bani sa ia un teren sau un apartament.

Mai stiti cum a fost cu listarea la Alumil? S-a facut oferta de subscriptie publica si in prima zi de tranzactionare au cresut actiunile de 3 ori :twisted: Cine a fost informat...a luat la putin si a dat la scump :wink:
Officer
Elodia

Mesajde Mihai L » 02 Aug 2007, 20:57

Aici cred ca se aplica vorba de mai jos:
Cine stie, face, cine a mai auzit auzit se uita si cine nu stie invata pe altii...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde kevyn_str8 » 02 Aug 2007, 21:19

eu ma gandesc in felul urmator.daca cumperi 1000 de actiuni de la o campanie mare si puternica cu renume pe piata romaneasca in special banca , de pierdut nu cred ca ai cum , daca nu castigi sume fabuloase un mic castig tot ai , dar nu pierzi .gresesc?
kevyn_str8
1nsane Member

Mesajde Officer » 02 Aug 2007, 21:54

Tot timpul exista riscuri.
Officer
Elodia

Mesajde Maximilian » 02 Aug 2007, 22:44

Cu brokerajul exista riscuri mari...dar un broker bun face minuni!

E vorba cand cumperi sa iti si scoti banii...ca si companiile mari din anumite motive pierd bani si le scade si valoarea actiunilor. Un broker cumpara cand e cazul si vine cand e cazul, dar trebuie sa fie priceput, ca altfel face niste greseli...dure de tot. Si nu e numai vorba de actiuni, ca si valuta poate obtine profituri mari.
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde Officer » 03 Aug 2007, 01:16

Mda...ia exemplul SNP (petrom) care a distribuit actiuni la angajati in valoare de vreo 65 mil EUR daca tin bine minte...desi e o companie f puternica..in acel moment cotatia a cazut in cap...acum a inceput sa se ridice din nou...dar la mom ala daca cu o zi inainte de hot AGA cumparati actiuni petrom a doua zi erai cu un picior in groapa :) Deci riscuri exista oricand
Officer
Elodia

Mesajde BogdanF » 03 Aug 2007, 01:40

Actiuni la banci vs depozit la banci. Prima varianta clar!
BogdanF

Mesajde zamolxes » 03 Aug 2007, 11:52

Officer, treaba cu bursa sta in felul urmator: circula o groaza de bani pe acolo. Unii castiga, multi pierd. Sunt foarte multe informatii din interior la care au acces doar o mica parte din cei ce joaca. Iar aia sunt cei care castiga.

In afara de asta, ca sa joci pe bursa trebuie sa te informezi destul de mult. Si si atunci exista multe riscuri sa pierzi banii.

Eu cel putin pe partea asta n-am mare experienta, tot ce am facut la un moment dat a fost sa joc cu bani virtuali pe Forex.

Anyway, eu sunt in continuare de parere ca cei care au idei din care pot sa iasa bani si le tin pentru ei. Idei de genul "joaca la bursa" sunt echivalente cu "fa-ti o firma si apuca-te de afaceri" sau alte d-astea.
Ford Mondeo Ghia 2.0l TDCI 130BHP

B-77-BLD
zamolxes
Ford Freak

Mesajde Officer » 03 Aug 2007, 12:54

Relativ la bursa, asta am zis si eu. Eu urmaresc piata de mai mult de un an, timp in care am citit incontinuu tot ce se putea despre piete de capital (imi trebuie pentru la serviciu). In plus de asta am gasit si oameni cu informatii, nu neaparat din interior ci care isi asigura existenta numai prin tranzactii pe bursa.
Officer
Elodia

Mesajde Mihai L » 03 Aug 2007, 16:34

Eu zic ca din pacate la noi nu se poate vorbi inca de o bursa "curata"...
Vezi cazul Rompetrol si altele (inclusiv legislativul - cand se dau anumite legi), unde se stie in anumite cercuri cand va scadea si cand va creste pretul unor actiuni (regizate sau nu).
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Officer » 03 Aug 2007, 18:34

Asa se vede din exterior. Daca ai sti cati bani baga fondurile straine de investitii in amarata asta de bursa... :roll:
Nu riscau aia banii de pensii a milioane de omeni aiurea.
Officer
Elodia

Mesajde BogdanF » 03 Aug 2007, 19:16

Orice lucru are si parti negative, dar sa-ti dai cu parerea aiurea despre bursa daca nu ai bagat bani acolo este inutil. Exista suficiente instrumente care te pot ajuta sa nu pierzi banii, si pe langa asta unii oameni beneficiaza de ratiune, lucru destul de util in luarea deciziilor.

$1 scrie:$2dei de genul "joaca la bursa" sunt echivalente cu "fa-ti o firma si apuca-te de afaceri" sau alte d-astea.

Principiul este simplu. Faci o firma, o pui pe picioare, scoti profit pana te saturi si pe urma o vinzi altuia pe multi bani. (asta daca vrei sa o vinzi) Alta varianta este sa o cumperi de la altu ca sa ai si tu o parte din profit, doar ca de la respectivul o cumperi mai scump decat face.
Mi se pare cat se poate de corect.
Pentru cei care vor sa investeasca la bursa le recomand sa intre cu o suma mica pentru inceput si sa invete, si abea pe urma sa mai adauge.
BogdanF

Mesajde Officer » 03 Aug 2007, 19:33

Vad ca topicul asta a luat-o razna. De unde a pornit si unde s-a ajuns. Ma rog...daca "dar sa-ti dai cu parerea aiurea despre bursa daca nu ai bagat bani acolo este inutil" se refera in mod direct la post-urile mele (pt ca in mod sigur ma simt vizat si deranjat) eu am parasit acest forum, cu atat mai mult cu cat ultimul post este al unuia dintre moderatori.
Officer
Elodia

Mesajde BogdanF » 03 Aug 2007, 20:02

Nu se refera la tine si la nimeni in mod special si nu am nici o placere sa aduc jigniri sau ofense altor oameni dar ma refer ca in general oamenii daca nu sunt informati (nu stam sa judecam de ce nu sunt informati, poate nu i-a interesat, nu-i nimic grav) tind sa distorsioneze cumva lucrurile.
BogdanF

Mesajde Officer » 03 Aug 2007, 20:19

Ok..no problem with that. Topicul asta nu era menit sa contina 90% discutii despre piata de capital. Pur si simplu ce afaceri merg la ora actuala...tot in general. Nu sa furam ideile cuiva...sau alte motive ascunse.

Spre exemplu am un prieten care are o firma de deratizare. I-a mers o vreme apoi au venit aia mari peste el si a trebuit sa se orienteze spre altceva. Apoi a facut jaluzele verticale, apoi mutat de mobila si inca 3 alte chestii. Acum a ajuns la spalatorie auto si e ok (dar pana sa ajunga sa aiba bani de spalatorie, adica putin sub 100k euroi a avut de tras ani buni). La modul asta doream discutiile.
Officer
Elodia

Mesajde BogdanF » 03 Aug 2007, 20:23

Ca sa faci bani multi iti trebuie ori bani multi, ca sa te bagi in imobiliare, ori o idee stralucita care sa produca venituri mari cu investitii relativ mici.

In constructii de exemplu profitul este de la 100% in sus.
BogdanF

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum