ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
18 Feb 2009, 00:18
@Almanahe: asta-i in Timisoara
18 Feb 2009, 00:26
Atunci se explica

Ca sa fiu putin rau la adresa voastra

$1 scrie:$2veau numere de B, deci e de inteles

Vrei sa spui ca venisera tocmai din Bucuresti ca sa incalce reguli de circulatie in TM?
E masina donata

nu zic ca nu cu tot cu echipaj dar... totul e posibil
Ultima oară modificat de
Alma pe 18 Feb 2009, 00:30, modificat de 2 ori în total.
18 Feb 2009, 00:28
Aveau numere de B, deci e de inteles
18 Feb 2009, 09:49
$1 scrie:$2lpe,
Văd că ai facelift-ul ca şi mine, asta înseamnă că ai proiectoarele alea poziţionate chiar pe curbura spoilerului care ajută mult la viraje strânse sau in condiţiile pt care au fost proiectate... proiectoarele. Astea chiar nu deranjează pe cel din faţă.
Dar ce zici de acele lanterne de pe Logan???!!! Sunt criminale! Şi dacă vei face o statistică vei vedea că 40% merg cu toate 4 aprinse (bine că nu au 6), vreo 20% doar cu proiectoarele iar restul normal.
Mă contrazice careva???
da, a mea area facelift model 2002, iar la proiectoare nu a fost umblat si bat exclusiv pe sosea (am incercat sa vad cum este doar cu pozitii + proiectoare si vizibilitatea este destul de precara pentru ca lumineaza doar foarte aproape pe sosea ) si intr-adevar imprastie destul de bine lumina si pe marginea drumului
27 Feb 2009, 12:12
Din experienta va spun ca i-am injurat pe toti care nu semnalizeaza in trafic pana la un punct: Cand am fost in Germania si am vazut ca pe autostrazile alea ale lor si la vitezele alea, majoritatea soferilor nu semnalizau deloc . . . . dupa cateva zile de mers pe acolo, m-am intors in tara f. calm

. Nu mai injur pe nimeni. Doar stau cu ochii in 7.
27 Feb 2009, 12:37
sa vezi cum e prin belgia,franta si chiar in germania am patit-o,semnalizeaza dar nu se asigura de nici un fel si intra in fata ta chiar daca esti la 1 m distanta....
27 Feb 2009, 12:51
pe autostrazi e un pic diferit. cum bunul simt te obliga sa circuli pe banda 1 s-ar uza maneta de semnalizare daca in spatele tau nu e nimeni si semnalizezi la fiecare schimbare de banda. dar ca la noi sa semnalizeze cu 3 m inainte de intersectie la schimbarea directiei de mers nu prea vezi la nemti. am stat destul de mult pe acolo si am si condus;)
27 Feb 2009, 18:34
ai mers tu pe autostrada in germania pe banda unu si nu era nimeni in spatele tau . . . si ti s-a uzat si maneta . . . ma lasi . . ..
Gabicosta are dreptate. Nu numai ca nu semnalizau, dar iti si sareau in fatza din scurt de pe o banda pe alta (1-2), evident cu viteza mult mai mica. Sa mai spun ca trebuia sa franezi riguros ca sa le faci loc?! Lasa. nu le mai lua tu apararea nemtilor.
Si intre noi fie vb. ma deranjeaza mai putin cand in Romania semnalizeaza unul in "3 m" cand eu am 20 km la ora in spatele lui decat atunci cand sunt pe autostrada in Germania cu 170-180 km/ora si imi sare unul fatza fara sa semnalizeze cu 110-120 km/ora.
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 28 Feb 2009, 14:40, modificat 1 dată în total.
Motiv: Sters Quote. Chiar nu era necesar. Mesajul pe care il citai era cel de mai sus.
27 Feb 2009, 18:40
Pe cuvant daca stiu unde i-ati gasit voi pe astia!
Eu n-am vazut unul sa nu semnalizeze! Si am calatorit ceva pe strassele lor
Aia cu semnalizatul si bagatul imediat in calea ta da... am intalnit... dar fara semnal nu!
27 Feb 2009, 18:57
Nemti inseamna si romani,bulgari etc. etc.
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 28 Feb 2009, 14:41, modificat 1 dată în total.
Motiv: Sters Quote. Chiar nu era necesar. Mesajul pe care il citai era cel de mai sus.
27 Feb 2009, 21:57
Eu am vazut cazuri rare in tarile cu autostrazi sa nu se semnalizeze pe autostrada. Am fost de 2 ori cu masina prin Europa, in total vreo 10 000 km din care vreo 5000 i-am condus eu (Ungaria, Germania, Elvetia, Italia, Austria si iar Ungaria).
Acum m-am intors din Barcelona, unde pentru prima data m-am plimbat cu masina (nu doar cu transportul in comun), si culmea, oamenii aia, spaniolii (sau ma rog, catalanii), care nu si-ar pune mana la gura cand casca in metrou sau in orice alta imprejurare indiferent de varsta, care isi lasa copiii sa se tavaleasca pe jos ca niste catei, semnalizeaza pe strazi.
Deci vreau sa subliniez ca desi in principiu ii cam doare la bascheti de ceilalti, sunt responsabili in trafic si inteleg consecintele nesemnalizatului. Nu e neaparat ca pe cine nu-l intereseaza de altii nu semnalizeaza pe la noi prin tara, ci pur si simplu nu semnalizeaza cei care nu sunt suficient de inteligenti sa inteleaga ca atunci cand conducem pe strazi nu suntem responsabili numai de vietile noastre si si de ale celorlalti participanti la trafic. Cum noua nu ne-ar placea sa ne omoare un cretin pe strazi ca nu semnalizeaza cand schimba banda, nici altuia nu i-ar placea sa fie schilodit de noi. E LOGIC NU???
28 Feb 2009, 00:02
Nevasta,rade de mine ca semnalizez si cand ies din curte.
28 Feb 2009, 14:27
A mea rade mine ca-mi pun centura si daca trebuie sa mut masina 2m.
01 Mar 2009, 13:05
probabil te enerveaza piuitul, d'aia o pui
01 Mar 2009, 21:20
Alen!
A mea nu piuie.... nici macar nevasta (ea tipa). Asa m-am obisnuit. O fac fara sa gandesc.
01 Mar 2009, 22:56
Felicitari!!!
02 Mar 2009, 22:48
$1 scrie:$2len!
A mea nu piuie.... nici macar nevasta (ea tipa). Asa m-am obisnuit. O fac fara sa gandesc.
stai linistit, mi-am dat seama ca e deja un automatism, pt. ca asa mi se intampla si mie, a devenit o obisnuinta
la fel ca si semnalizarea
cat despre nevasta, nici a mea nu mai piuie...acum cotcodaceste de-a binelea
02 Mar 2009, 22:55
Sefu,cel putin intre 1/8 Martie,trebuie sa le dam si lor voie sa cotcodaceasca,apoi mai ramane de vazut.
04 Mar 2009, 00:59
$1 scrie:$2i mers tu pe autostrada in germania pe banda unu si nu era nimeni in spatele tau . . . si ti s-a uzat si maneta . . . ma lasi . . ..
Gabicosta are dreptate. Nu numai ca nu semnalizau, dar iti si sareau in fatza din scurt de pe o banda pe alta (1-2), evident cu viteza mult mai mica. Sa mai spun ca trebuia sa franezi riguros ca sa le faci loc?! Lasa. nu le mai lua tu apararea nemtilor.
Si intre noi fie vb. ma deranjeaza mai putin cand in Romania semnalizeaza unul in "3 m" cand eu am 20 km la ora in spatele lui decat atunci cand sunt pe autostrada in Germania cu 170-180 km/ora si imi sare unul fatza fara sa semnalizeze cu 110-120 km/ora.

uite ca eu cat am umblat pe acolo (si am umblat mult) nu am avut probleme de genul asta. le iau apararea pt ca acolo nu am vazut ´"destepti" ca la noi sa iti semnalizeze in asa fel incat sa astepti degeaba in intersectie.
04 Mar 2009, 20:05
Eu semnalizez cand revin pe banda mea din depasire, sau cand schimb o banda chiar daca n-am pe nimeni in spate

. Semnalizez chiar si cand scot masina de pe trotuar dimineata (e o curba pe trotuar la care semnalizez cu toate ca n-are ce masina sa vina

) asa m-am obisnuit de la scoala de soferi, orice intentie de schimbare a directiei se semnalizeaza
Ma ajuta si maneta de semnalizare de la Ford, doar o imping putin si clipeste de 3 ori semnalul
Ce sa mai zici de bizonii care nu se sinchisesc sa semnalizeze schimbarea directiei? ar trebui spanzurati, incendiati si impuscati in acelasi timp
Chiar sambata am patit-o indirect cu un bizon care nu a semnalizat iesirea de pe drum. Se mergea in coloana spre Valenii de Munte iar a doua masina din fata mea a franat brusc si a iesit de pe drum (sa parcheze la o curte). Cel din fata mea a franat la limita, am franat si eu (felicitari franelor Ford

) dar cel din spate cu un logan (fara ABS

) s-a ajutat de mine pentru a se opri
04 Mar 2009, 21:19
$1 scrie:$2..

Mentalitatea tipica, romaneasca, tot drumul imi apartine, mai ales cand eu sunt tare si gonesc cu 180 toata lumea trebuie sa traga de pe drum cand trec, ce mai... sa intre toti in rastplatz-uri ca trece trenu'.
Ai scapat si tu degetul odata pe acceleratie si ti-o taiat toti nemtii calea... Auzi, mai mergi odata in germania, bea un pahar cu apa rece, urca pe autostrada si mergi asa cu 100-110 si casca gura la cum circula ei, poate inveti si tu ceva de la ei.
Apropo poate nu stiai, ca germania are cea mica rata la accidente (in special pe autostrada), chiar si asa cum zici ca ti-au taiat calea toti...
Mai trebuie sa treaca multa apa pe Dunare si sa creasca si pe la noi multe crengi de autostrada pana sa ajungem noi la civilizatia lor.
Parca te si vad prin germania dand flashu-uri si claxonand nervos la toti nemtalaii care aveau tupeul sa intre in fata ta.
Oh God...
Ce sa mai zic? Am auzit ca la noi si masinile care ridica gunoiul sunt claxonate cand au nefericita inspiratie sa opreasca pentru a-si face treaba....
04 Mar 2009, 22:25
era vorba de semnalizare nu de natia cea mai favorizata,adica noi

,fiecare cu experientele lui si la cati emigranti sunt prin toate tarile nu putem fi siguri ca erau sigur de pe acolo toti care incalcau ceva.chiar imi place cum se circula in germania dar mai mult apreciez stilul grecesc,foarte politicosi, acum sa va aud cu comentarii
12 Mar 2009, 21:07
driver...faza cu masinile de gunoi (eu i-am injurat pana au mutat masina) este nesimtire crunta la noi...pt ca blocheaza strada cu toate ca au loc sa parcheze mai pe dreapta sau mai pe stanga...depinde de caz.
Pe afara...am obsercat si eu ca iti intra in fata chiar daca tu ai viteza de 150 si esti pe ultima banda...dar ATENTIE nu am fost jenat de niciun asemenea sofer (schimba banda regulamentar...da semnal...se uita sa vada ca nu cumva sa ai 300 la ora si sa se produca un accident..si abia dupa toate astea se baga).
Astazi...un IDIOT cu un vw transporter rosu ma claxonat pentru ca >>> eram pe Stirbei Voda venind dinspre Academiei catre Hilton... la intersectia Stirbei cu Berzei este un semafor....acolo sunt 4 benzi:
1. pentru viraj dreapta (si daca te-ai incadrat pe asta cam trebuie sa faci dreapta pt ca se ingusteaza)
2. pentru inainte
3. pentru inainte
4. pentru viraj stanga
...eu eram pe banda 2 iar IDIOTUL era pe banda 1...eu mi-am vazut de treaba mea pe BANDA mea...iar el vroia sa mearga inainte...fara sa semnalizeze (exact in momenrul in care botul masinii mele era la jumatatea masinii lui) a vrut sa imi taie fata....eu am accelerat pentru a-l depasi (recunosc ca am facut aceasta manevra pentru ca nu am vrut sa il las....si parca as fi vrut sa ma atinga un pic...pentru a avea motiv intemeiat sa-i "fac educatia" pe care nu o face politia rutiera). El...nervos mi-a dat un claxon (crezand ca el avea dreptul sa imi taie fata).
Oricum azi....am avut parte de 3 astfel de idioti (incerc cat pot sa nu ma mai enervez...dar se gaseste cate unul sa te irite). Asta al2lea....alt smeker....2 benzi pe sens unic...eu mergeam pe banda din stanga iar el pe banda din dreapta....cand a ajuns in dreptul meu (fara semnal...fara nimic a tras stanga spre mine...eu ...normal claxon (pt a il atentiona pe idiot)....la emafor era in spatele meu....si i-am zis:
EU "nu ai oglinzi?"
El iritat "ce vrei mah....nu ai loc pe strada ?"
Eu "uitate mah in oglinzile alea....si tine volanul drept ca nu esti singur pe lume"...
El "pai ce vrei frate daca aveam masina parcata pe dreapta....."
Si asta trebuie sa ma scuze...pt ca eu eram de vina pt faptul ca era sa intre in mine...pt ca el avea masina parcata pe dreapta...si EL are prioritate in momentul in care are obstacol pe banda lui......
ooooooooofffffffff
Bafta
12 Mar 2009, 21:23

Numai atatia???? In Bucuresti??? Eu la o singura trecere cred ca am parte de dublul pataniilor tale!
12 Mar 2009, 22:08
eeeeh sunt mai multe...dar astia 2 m-au iritat destul de rau azi (mai ales ca eram un pic enervat de la serviciu)....
12 Mar 2009, 22:28
Bil!
Zi mersi ca ala din intersectie de pe banda pentru dreapta, nu s-a gandit sa faca stanga!!!!!
Am observat ca (virgula) cam asa se circula prin Bucuresti.
13 Mar 2009, 04:18
Va sfatuiesc care aveti drum/timp/ocazie, sa mergeti in Amsterdam sa vedeti cum merg aia acolo...
Eu unul am ramas socat cind timp de 2 ore si mai bine mergind pe strazile lor NU am auzit absolut nici un claxon.
In plus de asta, am vazut:
1. cum se poate ca 4 masini au dat cu spatele sa iasa unu din parcare, fara sa claxoneze, fara sa injure
2. cum NIMENI nu merge pe sinele de tramvai
4. NIMENI nu merge cu masina pe banda pentru autobuz chiar daca era ticsita strada de masini
5. un mare BMW 750 negru, geamuri fumurii samd samd (evident cu numere de bulgaria) isi lua amenda de la un politai "calare" pe bicicleta
6. Biciclete frateee...girla...merg aia pe bicle mai rau decit toti taximetristii din Bucuresti la un loc...inca ma mai mir cum de nu isi rup gitul la fiecare intersectie la halul in care merg.. in primele 5 minute cind am iesit din gara era sa mor calcat de bicicleta de vreo 3-4 ori...noroc ca toate sunt din perioada interbelica si scirtzaie din rarunchi ca altfel esti cadavru ambulant...
13 Mar 2009, 07:40
$1 scrie:$21. cum se poate ca 4 masini au dat cu spatele sa iasa unu din parcare, fara sa claxoneze, fara sa injure
...
faza asta am patit-o si eu la Paris....am intrat pe o strada cu sens unic, dar pe sensul interzis....cred ca vreo 10-12 masini au dat cu spatele ca sa-mi faca mie loc sa ies...evident nimeni nu a claxonat, injurat sau enervat....
15 Mar 2009, 22:08
nu doar ca sunt multe biciclete dar acolo sunt si respectati. daca iasa o masina de pe o strada cu"cedeaza trecerea" si asteptand sa aiba cale libera si te vede venind cu bicicleta da in spate sa te lase sa treci. in Ro te-ar lua cu fulgi cu tot dar asta e diferenta intre tarile de acolo si cele estice. diferenta consta in 3 cuvinte: RESPECT si BUN SIMT!
cat priveste claxonatul dau dreptate celor care au postat inaintea mea, la semafor daca nu stai cu piciorule pe ambreaj si in viteza nimeni nu face crize si spume la gura ca pierde 3-4 sec. la ce am scris ma refer la Germania dar e evident ca Olanda si toate celelalte tari sunt la fel.
sa mai adaug ceva chiar daca sunt off-topic: acolo oamenii sunt mai saritori si se ajuta mai mult decat credeti. eram cu bibicleta si m-am oprit odata sa ma uit pe harta incotro sa o iau, un sofer cu un van nevazand ca am o harta in mana s-a oprit din proprie initiativa si m-a intrebat daca poate sa ma ajute cu ceva. la noi mai rar atata solidaritate.