Mihai L scrie:Hai sa-ti spun o alta poveste: eu sunt un investitor strain care vreau sa produc ceva. Sa aleg o tara ca Romania, cu asemenea variatii? Inclusiv la legislatie/impozite??? Cam nu prea, nu?
Pai vezi cum imi dai apa la moara? Ai perfecta dreptate, schimbarile de legislatie/impozite, mai ales cele de pe azi pe maine, propuse/votate/aplicate in timpul derularii unui exercitiu financiar - iata un lucru de care investitorii fug ca dracul de tamaie. Aici e aria de expertiza a lui Boc si a acolitilor PDL, care au condus tara asta ca un sofer incepator. Numai din zmucituri si poticniri de motor! Noroc cu instructorul FMI, care a stat mereu pe scaunul din dreapta, si a dat si bani de benzina. Pe care ii vom da inapoi din munca noastra, nu din posetele lui madam Udrea.
Fluctuatiile de schimb valutar cu redresari imediate nu sperie investitorii. "Goluri de aer" se intample in orice economice, adevaratii investitori stiu cum sa pondereze efectele, ba chiar sa profite din astfel de situatii.
toxicristi scrie:Legat de somaj : Romania are, din fericire, in continuare printre cele mai mici rate ale somajului din UE.
Astea-s povesti de adormit copiii. Ponderea somerilor
aflati in plata este irelevanta pentru un stat european de mana a doua, cum este Romania. Hai sa discutam de raportul de dependenta economica, ce a ajuns la 1368‰. Adica fiecare 100 persoane ocupate in Romania sustin 137 persoane inactive sau in somaj. Sa tot traiti bine...
DanielArdelian2 scrie:Legat de cursul valutar, marea majoritate a firmelor si contractorilor independenti care lucreaza in IT, intern sau pentru export, au tarife in EUR. Atunci normal ca lor le convine cand cursul mai creste cate putin...

Touché. Dar nici macar aceasta bucurie nu o au respectivii, pentru ca la o crestere a cursului de 6%, preturile la produsele de baza, servicii, combustibili, etc. se umfla cu minim 8%. Curat balcanic, mon cher. Plus ca nu traim sub un clopot de sticla, avem rude, prieteni care nu exporta. Si nu putem fi indiferenti fata de de asta.