ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Subiect închis

Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

19 Oct 2010, 13:58

Nic, e strigator la cer ceea ce se intampla! (ca sa fiu ontopic :D )
Crede-ma, recent am trecut printr-o situatie in care lipsa sau insuficienta actului medical, cu toate cauzele si efectele sale, au facut inutila O biserica. Si avem atatea...

19 Oct 2010, 21:33

$1 scrie:$2m creat acest nou subiect in lumina ultimelor discutii....sunt de acord cu voi, unii preoti au "har", unii nu, dar foarte importanta mi se pare abordarea religiei (si mai ales a celei crestine) de la baza ei, adica de la insasi existenta lui Isus Hristos ca si un om obisnuit sau ca si divinitate.
Am citit romanele "Mostenirea Templierilor" si Codul lui Da Vinci" (la cel din urma am vazut si filmul) si mi se pare foarte interesant acest nou curent, bazat pe faptul ca Isus a fost un simplu om, ca a avut urmasi (o fiica-Sara), ca a fost ingropat dar ca nu s-a ridicat nicidecum la ceruri si ca, mai mult de-atat, osemintele lui ar exista si acum, impreuna cu "jurnalul" de atunci al lui Simon-Petru, numit Chivotul Legii...

Si edificatoare sunt cuvintele papei Leon al X-lea :
"Ne-a servit de minune mitul acesta al lui Hristos"... :-O

Ce ziceti ?

http://trezirea.tk/

19 Oct 2010, 21:53

$1 scrie:$2.. un leu dat la BOR a ajuns la biserica, pe cand un leu dat la sanatate sau invatamant a fost cheltuit de multe ori ineficient si iresponsabil.

Nu cred ca biserica a prezentat cheltuirea bugetului... :D
Prin urmare, un leu cheltuit de biserica este egal cu un leu cheltuit de sanatate sau invatamant. Si apropo de ce zicea KomandantuR mai sus, a gresit putin; de fapt neglijarea sectoarelor sanitar si invatamant conduce la folosirea intensiva a bisericii... =))

20 Oct 2010, 18:53

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2A LAS IN DUREREA VOASTRA

promiti?

(dar flacaii astia or fi siamezi?)

Nu :-*
depinde de voi....

20 Oct 2010, 19:10

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2m creat acest nou subiect in lumina ultimelor discutii....sunt de acord cu voi, unii preoti au "har", unii nu, dar foarte importanta mi se pare abordarea religiei (si mai ales a celei crestine) de la baza ei, adica de la insasi existenta lui Isus Hristos ca si un om obisnuit sau ca si divinitate.
Am citit romanele "Mostenirea Templierilor" si Codul lui Da Vinci" (la cel din urma am vazut si filmul) si mi se pare foarte interesant acest nou curent, bazat pe faptul ca Isus a fost un simplu om, ca a avut urmasi (o fiica-Sara), ca a fost ingropat dar ca nu s-a ridicat nicidecum la ceruri si ca, mai mult de-atat, osemintele lui ar exista si acum, impreuna cu "jurnalul" de atunci al lui Simon-Petru, numit Chivotul Legii...

Si edificatoare sunt cuvintele papei Leon al X-lea :
"Ne-a servit de minune mitul acesta al lui Hristos"... :-O

Ce ziceti ?

http://trezirea.tk/

Dar biblia ortodoxa ai citito?...interesant cum putem sa ne dam cu parerea, citind interpretarea unora care viseaza noaptea, iar credinta in care te ai nascut nu ti o cunosti....inca de la inceput biserica a fost zguduita, aparand tot felul de pareri gen codul lui davincii....cititi Sinoadele ecumenice...poate veti intelege ceva.
Cum explicati faptul ca apa sfintita nu o poate face nici o alta religie din lume( de fermecatori nu mai zic...exclus)decat cea ortodoxa...fapt ce se poate verifica la microscop...experimentul s a facut pe discovery...unde mai muti preoti din diferite religii au participat....s a luat apa dintr un lac s a pus intr un pahar si s a analizat la microscop...era plina de microorgansisme, bacterii, impuritati, apoi jumatate din cantitatea pharului s a pus in alt pahar si fiecare a ,,descantat,, cum a stiut fara sa se bage vreo planta sa vreo cruce de argint...doar la ortodocsi s a vazut modificarea la microscop... toate microorganismele disparusera...
O alta problema cu care oamanii de stiinta cu care se confrunta , desi vad si nu cred...si raman cu gura cascata, fara un raspun pro sau contra...in ziua de boboteaza raul iordan curge invers, s au facut tot felul de experimente si cu totii sunt de acord ca, raul Iordan curge invers, insa nu si explica de ce( ca si cand minunea, supranaturalul ar avea nevoie de explicatie gen creier...intr un fel accepta creierul si altfel inima :) )
Exista atatea minuni pt intarirea credintei, pt noi...prin care D zeu ne arata ca exista, ,ca este cu noi...iar noi cautam nod in papura
V as ruga sa faceti experimentul cu apa sfintita, la un laborator...

20 Oct 2010, 19:35

$1 scrie:$2ar biblia ortodoxa ai citito?

Pai cred ca ai spus tot ce era de zis (sa nu te las in dubii: biblia nu este si nu trebuie sa fie ortodoxa, ci bilblia trebuie sa fie Biblia).

Ca sa nu mai spun de interpretarile la care faci trimitere.

Si chiar curge invers Iordanul? In ziua de Boboteaza (pe nou sau pe vechi, ca dor tot ortodocsi si toti!)? Toata ziua, de la ora ) la ora 23:59 (care fus orar? sau nu conteaza, merge oricum)?

Ca in atatea alte situatii, observ ca decat sa te (nu neaparat tu, Tanatos-priceputus) combat eu, mai bine te las sa te faci singur de rusine.

20 Oct 2010, 19:44

@tanatos patisas
Daca citei saitul respectiv(trezirea.tk),intelegeai ca ,,apa care nu se strica'' este tocmai apa sfintita .
Tocmai acest sait detaliaza cel mai bine,prin dovezi si explicatii,din toate domeniile:stiute si nestiute de muritorii de rand-deconspiratii,cai spirituale,sanatate,filme si documentare,emisiuni tv,stiinta de frontiera,si ceva de actualitate ca sa zic asa Isteria generala a vaccinurilor.
Pareri pro si contra.
De cine a fost scrisa Biblia?

20 Oct 2010, 20:16

temir exista mai multe variante de biblie.Exista bibilia satanista exista bilbie iehovista si cine stie cate biblii mai sunt.

20 Oct 2010, 20:18

$1 scrie:$2i cine stie cate biblii mai sunt.

Asta genereaza intrebarea: si atunci de unde sa stim, cu certitudine, care e cea buna? Ca fiecare si-o lauda pe-a lui.

20 Oct 2010, 20:37

Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8)

Citeste-le pe toate.Cerceteaza tot materialul care iti cade in mana.Ai sa iti dai seama despre cele false inca de pe la inceput.Ca si Site-ul care ni l-a dat colega noastra ''trezirea.tk'', nu trebuie sa fii psiholog ca sa iti dai seama ca cei de acolo abereaza.Procedeaza exact ca tigancile ce te abordeaza dorind sa te usureze de bani.Iti vorbesc in primele randuri despre Dumnezeu pana iti dobandesc increderea apoi o dau usor pe ozn-uri si apoi te duc unde vor ei.

20 Oct 2010, 20:53

Tot aberatii...
http://trezirea.tk/-deconspiratii,poze interzise

20 Oct 2010, 23:50

Buaiiiiii....he he he... =)) =)) =)) ...nu pot sa cred cine a aparut printre noi...Tanatos de la Dragasani =)) =)) =)) ...ce dor imi era de "invataturile" lui =)) =)) =))...bai Tanatos sunt cel mai mare "fan" al tau.. =)) =)) =)) tu imi "luminezi" viata.. =)) =)) =)) bai ce "dor" mi-a fost de tine...Apropo,pe unde stai prin Dragasani,ca am doi buni prieteni de acolo pe care ii mai vizitez din cand in cand,si poate oi fi prieten si tu cu ei :D dar bine,ca si ei sunt fuoarte "credinciosi".. =)) =))

Temir vad ca si tu te "bucuri" de revenirea "apostolului" Tanatos.. =))

Parinte acum l-ai cunoscut si tu pe renumitul Taaanaaatooos.. =))

21 Oct 2010, 08:56

$1 scrie:$2Nu cred ca biserica a prezentat cheltuirea bugetului... :D

Pai parca nu erai credincios... :D
Sa inteleg ca a venit dom' ministru de la sanatate cu un power point d-ala cu placinte si muulte cifre si gata, te-a convins ca avem executie bugetara la sanatate vorba ceea... brici! sau bisturiu... =))
Iar preotu' n-a prezentat nimic... naspa... i s-o fi virusat laptopu'...

C'mon...
Stiu cu ce se mananca si sanatatea si invatamantul. Am mai spus, am multi doctori si profesori in familie, preoti deloc...

Tu te miri de ce se construiesc atatea biserici. Eu ma mir de ce iau foc maternitatile. Cu siguranta, de vina nu este lipsa senzorului de fum sau instalatia electrica facuta de mantuiala, ci numarul prea mare de biserici. >:)

21 Oct 2010, 09:00

$1 scrie:$2..Tu te miri de ce se construiesc atatea biserici. Eu ma mir de ce iau foc maternitatile. Cu siguranta, de vina nu este lipsa senzorului de fum sau instalatia electrica facuta de mantuiala, ci numarul prea mare de biserici. >:)

E ca si cum mi-as dona eu salariul bisericii, iar apoi sa ma plang ca nu am ce da de mancare copilului. Got it? ;)

21 Oct 2010, 10:26

Daca institutiile religioase care primesc bani de la buget ar folosi acesti bani in scopuri caritabile, in spiritul religiei pe care o predica, hai ca poate ca as fi de acord.

Observati insa ca poza postata de KomandantuR face referire la o treaba concreta, numarul de cladiri (cu tot cu personalul si dotarile aferente) alocate pentru fiecare scop.

Apai in conditiile in care banii primiti de institutiile religioase sunt folositi pentru a fi ingropati in betoane si icoane aurite care nu aduc nici un beneficiu nimanui, in scopuri total opuse fata de ce zice popa, mi se pare justificat faptul ca trebuie luata atitudine si in privinta lor. Una predica si alta fac...

Faptul ca BOR ingroapa banii in betoane si icoane aurite nu este cu nimic mai bun pentru societate comparat cu faptul ca in medicina si in invatamant se face risipa de bani.

$1 scrie:$2'mon...
Stiu cu ce se mananca si sanatatea si invatamantul. Am mai spus, am multi doctori si profesori in familie, preoti deloc...

Pe de o parte, mi se pare foarte nepotrivita strategia aceasta de sustinere a religiei prin aratatul cu degetul catre sanatate si invatamant: "nu va mai luati de noi, ca uite si altii fac la fel" (de asemenea, nu este prima data cand incerci sa folosesti aceasta strategie - dar nu tine, pentru ca suntem pe topicul de discutii despre religie, nu despre sanatate).

Pe de alta parte, daca acceptam aceasta strategie de aparare (ca si altii fac risipa), atunci numerele de pe panoul pozat mai sus nu fac decat sa confirme faptul ca institutiile religioase se pricep mai bine la acest joc.

21 Oct 2010, 10:53

Sa fim clar intelesi, nu aprob opulenta manifestata in anumite parohii, incadrabila undeva intre kitch si prost gust. Si nici nu vreau sa arat cu degetul catre invatamant si sanatate, sincer as prefera sa se construiasca 5 biserici mai putin daca AS FI SIGUR ca in locul lor s-ar construi un spital. Dar din pacate lucrurile nu stau asa, iar prin prisma acestui fapt, reclama aceea cu numarul de biserici vs. numarul de spitale mi se pare lipsita de sens concret, doar agita prostimea nu conduce la un rezultat palpabil.

21 Oct 2010, 13:04

$1 scrie:$2 ca si cum mi-as dona eu salariul bisericii, iar apoi sa ma plang ca nu am ce da de mancare copilului. Got it?

Sau poate ca e ca si cum l-ar dona angajatorul tau (vorbim de salaril tau, sau de o buna parte din el)

21 Oct 2010, 13:14

Da, e mai corect.

21 Oct 2010, 14:03

$1 scrie:$2oar agita prostimea nu conduce la un rezultat palpabil.

Da, nu cumva prostimea sa inceapa sa-si puna intrebari, Doamne fereste, asta ar fi un pericol foarte mare pentru biserica.

26 Oct 2010, 19:11

$1 scrie:$2uaiiiiii....he he he... =)) =)) =)) ...nu pot sa cred cine a aparut printre noi...Tanatos de la Dragasani =)) =)) =)) ...ce dor imi era de "invataturile" lui =)) =)) =))...bai Tanatos sunt cel mai mare "fan" al tau.. =)) =)) =)) tu imi "luminezi" viata.. =)) =)) =)) bai ce "dor" mi-a fost de tine...Apropo,pe unde stai prin Dragasani,ca am doi buni prieteni de acolo pe care ii mai vizitez din cand in cand,si poate oi fi prieten si tu cu ei :D dar bine,ca si ei sunt fuoarte "credinciosi".. =)) =))

Temir vad ca si tu te "bucuri" de revenirea "apostolului" Tanatos.. =))

Parinte acum l-ai cunoscut si tu pe renumitul Taaanaaatooos.. =))

:)) :)) :)) :)) :))
senoras y senores...nici n u stii cat de fericit ma simt ca te bucuri ,,cu adevarat,, de revenirea mea =)) =)) =))
iti voi spune in privat adresa ...te astept cu drag si poate aprofundam la fata locului, mai bine TAINA CRESTINATATII

27 Oct 2010, 00:50

Buai tanatos il stii pe Narcis de lucreaza la pompieri in Craiova,si e din Dragasani..??...si mai laso dreaq de taina a crestinitatii,sincer nu ma prea intereseaza...

27 Oct 2010, 08:25

Parinte[/b] acum l-ai cunoscut si tu pe renumitul Taaanaaatooos...
Don Gyovany mersi de introducere, ai grija daca faci vreo lucrare de Boboteaza si lucrezi cu apa, sa nu inceapa sa curga invers... :-O

Tanatos, nu poti aprofunda cu noi Taina crestinismului pt ca zici ca e este o Taina, atunci ce sa descoperi la ea?
$1 scrie:$2..citind interpretarea unora care viseaza noaptea, iar credinta in care te ai nascut nu ti o cunosti....inca de la inceput biserica a fost zguduita, aparand tot felul de pareri gen codul lui davincii....

Si ce e rau in faptul ca citesc?Sau ca-si pun intrebari? sau ca au alta opinie? Oricine e liber sa gandeasca cum vrea. Si daca am o credinta in care m-am nascut, care e meritul meu?Am ales-o eu?Nu am dreptul sa ma uit si la altii sau sa fac o alegere?
$1 scrie:$2um explicati faptul ca apa sfintita nu o poate face nici o alta religie din lume( de fermecatori nu mai zic...exclus)decat cea ortodoxa...

Ortodoxia este o confesiune care face parte din religia numita crestinism...
$1 scrie:$2apt ce se poate verifica la microscop...experimentul s a facut pe discovery...

Ciudat ca acum incerci sa demonstrezi o minune....
$1 scrie:$2ca si cand minunea, supranaturalul ar avea nevoie de explicatie gen creier...intr un fel accepta creierul si altfel inima

...iar aici te contrazici

$1 scrie:$2xista atatea minuni pt intarirea credintei, pt noi...prin care D zeu ne arata ca exista, ,ca este cu noi...iar noi cautam nod in papura

Tu daca esti asa tare in credinta, la ce mai ai nevoie de minuni? Ce dovezi iti mai trebuie cand crezi ceva? Credinta nu se intareste prin minuni, ea este pur si simplu. Daca tu vrei sa convingi pe altii, nu stiu daca e calea potrivita, mai ales ca fata de noi tu te vezi in fata Raiului...eu unul nu as baga mana in foc...

27 Oct 2010, 08:56

Despre panoul cu nr de biserici, spitale si scoli...mai in gluma putem spune ca omul poate sa creasca si fara scoala (deci mai usor controlabil), poate sa moara si altundeva decat in spitale dar nu poate fi inmormantat decat la biserica, de asta sunt atatea :D

Biserica are f multi bani si cu cat construieste mai multe biserici, cu atat va face si mai multi. De exemplu, la unele sate mai micute, unde nu se pune problema profitului ca nu e de unde, mai toate bisericile sunt in paragina. Mai rasarite alea cu preotii mai infigareti, mai tari in gura, ca pilosi daca ar fi nu ar sluji la sat. Pai acolo nu e nevoie de putina decenta, doar la oras?Pt bisericile de la sat nu sunt bani...dar inalt prea sfintitii ti-o intorc perfid : la oras se fac biserici din donatii...fugiti fratilor de aici, se construiesc din banii de pe lumanari (se fac averi intregi de aici, nu va vine sa credeti), taxe sau alte bisnitarii cu icoane si tot felul de amultete(vedeti tarabe de astea pe la toate manastirile si bisericile din oras)...

Nu am nimic impotriva cu nr de biserici sau chiar cu banii, dar ma deranjeaza nerespectarea scopului propus si afisat : sa ajute pe enorias. Ia sa incerce cineva sa ceara ajutor banesc pt spitale sau scoli. Sa vezi suturi in dos...De ce Biserica, neplatitoare de taxe, nu se implica sa ajute spitalele daca statul nu e in stare? Sau scolile? pai nu e bine cand omul o da din colt in colt cu banii, cu sanatatea si nemastiind de alta solutie isi lasa banul la biserica in speranta unui ajutor supranatural? e bine si e profitabil....

28 Oct 2010, 19:12

$1 scrie:$2arinte[/b] acum l-ai cunoscut si tu pe renumitul Taaanaaatooos...
Don Gyovany mersi de introducere, ai grija daca faci vreo lucrare de Boboteaza si lucrezi cu apa, sa nu inceapa sa curga invers... :-O

Tanatos, nu poti aprofunda cu noi Taina crestinismului pt ca zici ca e este o Taina, atunci ce sa descoperi la ea?
$1 scrie:$2..citind interpretarea unora care viseaza noaptea, iar credinta in care te ai nascut nu ti o cunosti....inca de la inceput biserica a fost zguduita, aparand tot felul de pareri gen codul lui davincii....

Si ce e rau in faptul ca citesc?Sau ca-si pun intrebari? sau ca au alta opinie? Oricine e liber sa gandeasca cum vrea. Si daca am o credinta in care m-am nascut, care e meritul meu?Am ales-o eu?Nu am dreptul sa ma uit si la altii sau sa fac o alegere?
$1 scrie:$2um explicati faptul ca apa sfintita nu o poate face nici o alta religie din lume( de fermecatori nu mai zic...exclus)decat cea ortodoxa...

Ortodoxia este o confesiune care face parte din religia numita crestinism...
$1 scrie:$2apt ce se poate verifica la microscop...experimentul s a facut pe discovery...

Ciudat ca acum incerci sa demonstrezi o minune....
$1 scrie:$2ca si cand minunea, supranaturalul ar avea nevoie de explicatie gen creier...intr un fel accepta creierul si altfel inima

...iar aici te contrazici

$1 scrie:$2xista atatea minuni pt intarirea credintei, pt noi...prin care D zeu ne arata ca exista, ,ca este cu noi...iar noi cautam nod in papura

Tu daca esti asa tare in credinta, la ce mai ai nevoie de minuni? Ce dovezi iti mai trebuie cand crezi ceva? Credinta nu se intareste prin minuni, ea este pur si simplu. Daca tu vrei sa convingi pe altii, nu stiu daca e calea potrivita, mai ales ca fata de noi tu te vezi in fata Raiului...eu unul nu as baga mana in foc...

EU CRED....SI CEI CA MINE CARE CRED NU AU NEVOIE DE MINUNI SI DEMONSTRATII, acestea sunt pt cei care nu cred.... caci in 1 corinteni cap 1 vers 17, 18, cuvantul cruce este nebunie...pt cei ce nu cred, pt cei ce cred este mantuire....nu mi rastalmacii cuvintele spre a ta pierzare

28 Oct 2010, 19:28

parca se aude si ecouuuu... 8-X

=))

28 Oct 2010, 19:34

$1 scrie:$2EU CRED....SI CEI CA MINE CARE CRED NU AU NEVOIE DE MINUNI SI DEMONSTRATII, acestea sunt pt cei care nu cred....[...]....nu mi rastalmacii cuvintele spre a ta pierzare

Pai tu n-ai nevoie ca esti deja mantuit, eu n-am nevoie ca nu pun botu' - oare nu-i o risipa inutila de minuni si demonstratii?

(oouuuu... ouuu... uu)

28 Oct 2010, 19:51

$1 scrie:$2EI CA MINE CARE CRED NU AU NEVOIE DE MINUNI SI DEMONSTRATII

Da, evident. Aveti nevoie doar de bani...si nu va sfiiti sa-i luati, chiar si de la cei care nu cred si nu au nevoie sa creada.

28 Oct 2010, 20:52

Daniel, ala care ia de la necredinciosi si da la biserici e sfantu' Boc. Nu tanatos, care mai are de urcat cateva trepte spirituale, si trebuie sa le mai urce pe alea gramaticale inca o data.

@tanatos: cei care cred fara a pune la indoiala nu se numesc credinciosi, ci creduli.

Dupa cum probabil stii, Toma a zis: “Dacã nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor şi dacã nu voi pune degetul meu în semnul cuielor şi dacã nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede” (Ioan 20:25).

Când Isus i s-a arătat mai târziu, i-a zis: “Adu-ţi degetul încoace şi uită-te la mâinile Mele; şi adu-ţi mâna şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27).

Cu alte cuvinte l-a indemnat pe Toma sa cerceteze, nu l-a mustrat pentru necredinta.

28 Oct 2010, 21:57

$1 scrie:$2EU CRED....SI CEI CA MINE CARE CRED NU AU NEVOIE DE MINUNI SI DEMONSTRATII, acestea sunt pt cei care nu cred.... caci in 1 corinteni cap 1 vers 17, 18, cuvantul cruce este nebunie...pt cei ce nu cred, pt cei ce cred este mantuire....nu mi rastalmacii cuvintele spre a ta pierzare

Imi aduci aminte de vorba "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor va fi imparatia..."
Se pare ca vei fi taaare bogat. =))

28 Oct 2010, 22:35

de la a crede pana la mantuire mai e cale lunga de parcurs.Degeaba crezi si nu faci nimic bun in viata ta.Si dracul crede .
Subiect închis