19 Oct 2010, 13:58
19 Oct 2010, 21:33
$1 scrie:$2m creat acest nou subiect in lumina ultimelor discutii....sunt de acord cu voi, unii preoti au "har", unii nu, dar foarte importanta mi se pare abordarea religiei (si mai ales a celei crestine) de la baza ei, adica de la insasi existenta lui Isus Hristos ca si un om obisnuit sau ca si divinitate.
Am citit romanele "Mostenirea Templierilor" si Codul lui Da Vinci" (la cel din urma am vazut si filmul) si mi se pare foarte interesant acest nou curent, bazat pe faptul ca Isus a fost un simplu om, ca a avut urmasi (o fiica-Sara), ca a fost ingropat dar ca nu s-a ridicat nicidecum la ceruri si ca, mai mult de-atat, osemintele lui ar exista si acum, impreuna cu "jurnalul" de atunci al lui Simon-Petru, numit Chivotul Legii...
Si edificatoare sunt cuvintele papei Leon al X-lea :
"Ne-a servit de minune mitul acesta al lui Hristos"...![]()
Ce ziceti ?
19 Oct 2010, 21:53
$1 scrie:$2.. un leu dat la BOR a ajuns la biserica, pe cand un leu dat la sanatate sau invatamant a fost cheltuit de multe ori ineficient si iresponsabil.
20 Oct 2010, 18:53
$1 scrie:$2$1 scrie:$2A LAS IN DUREREA VOASTRA
promiti?
(dar flacaii astia or fi siamezi?)
20 Oct 2010, 19:10
$1 scrie:$2$1 scrie:$2m creat acest nou subiect in lumina ultimelor discutii....sunt de acord cu voi, unii preoti au "har", unii nu, dar foarte importanta mi se pare abordarea religiei (si mai ales a celei crestine) de la baza ei, adica de la insasi existenta lui Isus Hristos ca si un om obisnuit sau ca si divinitate.
Am citit romanele "Mostenirea Templierilor" si Codul lui Da Vinci" (la cel din urma am vazut si filmul) si mi se pare foarte interesant acest nou curent, bazat pe faptul ca Isus a fost un simplu om, ca a avut urmasi (o fiica-Sara), ca a fost ingropat dar ca nu s-a ridicat nicidecum la ceruri si ca, mai mult de-atat, osemintele lui ar exista si acum, impreuna cu "jurnalul" de atunci al lui Simon-Petru, numit Chivotul Legii...
Si edificatoare sunt cuvintele papei Leon al X-lea :
"Ne-a servit de minune mitul acesta al lui Hristos"...![]()
Ce ziceti ?
http://trezirea.tk/
20 Oct 2010, 19:35
$1 scrie:$2ar biblia ortodoxa ai citito?
20 Oct 2010, 19:44
20 Oct 2010, 20:16
20 Oct 2010, 20:18
$1 scrie:$2i cine stie cate biblii mai sunt.
20 Oct 2010, 20:37
20 Oct 2010, 20:53
20 Oct 2010, 23:50
21 Oct 2010, 08:56
$1 scrie:$2Nu cred ca biserica a prezentat cheltuirea bugetului...![]()
21 Oct 2010, 09:00
$1 scrie:$2..Tu te miri de ce se construiesc atatea biserici. Eu ma mir de ce iau foc maternitatile. Cu siguranta, de vina nu este lipsa senzorului de fum sau instalatia electrica facuta de mantuiala, ci numarul prea mare de biserici.
21 Oct 2010, 10:26
$1 scrie:$2'mon...
Stiu cu ce se mananca si sanatatea si invatamantul. Am mai spus, am multi doctori si profesori in familie, preoti deloc...
21 Oct 2010, 10:53
21 Oct 2010, 13:04
$1 scrie:$2 ca si cum mi-as dona eu salariul bisericii, iar apoi sa ma plang ca nu am ce da de mancare copilului. Got it?
21 Oct 2010, 13:14
21 Oct 2010, 14:03
$1 scrie:$2oar agita prostimea nu conduce la un rezultat palpabil.
26 Oct 2010, 19:11
$1 scrie:$2uaiiiiii....he he he...![]()
![]()
...nu pot sa cred cine a aparut printre noi...Tanatos de la Dragasani
![]()
![]()
...ce dor imi era de "invataturile" lui
![]()
![]()
...bai Tanatos sunt cel mai mare "fan" al tau..
![]()
![]()
tu imi "luminezi" viata..
![]()
![]()
bai ce "dor" mi-a fost de tine...Apropo,pe unde stai prin Dragasani,ca am doi buni prieteni de acolo pe care ii mai vizitez din cand in cand,si poate oi fi prieten si tu cu ei
dar bine,ca si ei sunt fuoarte "credinciosi"..
![]()
Temir vad ca si tu te "bucuri" de revenirea "apostolului" Tanatos..
Parinte acum l-ai cunoscut si tu pe renumitul Taaanaaatooos..
27 Oct 2010, 00:50
27 Oct 2010, 08:25
$1 scrie:$2..citind interpretarea unora care viseaza noaptea, iar credinta in care te ai nascut nu ti o cunosti....inca de la inceput biserica a fost zguduita, aparand tot felul de pareri gen codul lui davincii....
$1 scrie:$2um explicati faptul ca apa sfintita nu o poate face nici o alta religie din lume( de fermecatori nu mai zic...exclus)decat cea ortodoxa...
$1 scrie:$2apt ce se poate verifica la microscop...experimentul s a facut pe discovery...
$1 scrie:$2ca si cand minunea, supranaturalul ar avea nevoie de explicatie gen creier...intr un fel accepta creierul si altfel inima
$1 scrie:$2xista atatea minuni pt intarirea credintei, pt noi...prin care D zeu ne arata ca exista, ,ca este cu noi...iar noi cautam nod in papura
27 Oct 2010, 08:56
28 Oct 2010, 19:12
$1 scrie:$2arinte[/b] acum l-ai cunoscut si tu pe renumitul Taaanaaatooos...
Don Gyovany mersi de introducere, ai grija daca faci vreo lucrare de Boboteaza si lucrezi cu apa, sa nu inceapa sa curga invers...![]()
Tanatos, nu poti aprofunda cu noi Taina crestinismului pt ca zici ca e este o Taina, atunci ce sa descoperi la ea?$1 scrie:$2..citind interpretarea unora care viseaza noaptea, iar credinta in care te ai nascut nu ti o cunosti....inca de la inceput biserica a fost zguduita, aparand tot felul de pareri gen codul lui davincii....
Si ce e rau in faptul ca citesc?Sau ca-si pun intrebari? sau ca au alta opinie? Oricine e liber sa gandeasca cum vrea. Si daca am o credinta in care m-am nascut, care e meritul meu?Am ales-o eu?Nu am dreptul sa ma uit si la altii sau sa fac o alegere?$1 scrie:$2um explicati faptul ca apa sfintita nu o poate face nici o alta religie din lume( de fermecatori nu mai zic...exclus)decat cea ortodoxa...
Ortodoxia este o confesiune care face parte din religia numita crestinism...$1 scrie:$2apt ce se poate verifica la microscop...experimentul s a facut pe discovery...
Ciudat ca acum incerci sa demonstrezi o minune....$1 scrie:$2ca si cand minunea, supranaturalul ar avea nevoie de explicatie gen creier...intr un fel accepta creierul si altfel inima
...iar aici te contrazici$1 scrie:$2xista atatea minuni pt intarirea credintei, pt noi...prin care D zeu ne arata ca exista, ,ca este cu noi...iar noi cautam nod in papura
Tu daca esti asa tare in credinta, la ce mai ai nevoie de minuni? Ce dovezi iti mai trebuie cand crezi ceva? Credinta nu se intareste prin minuni, ea este pur si simplu. Daca tu vrei sa convingi pe altii, nu stiu daca e calea potrivita, mai ales ca fata de noi tu te vezi in fata Raiului...eu unul nu as baga mana in foc...
28 Oct 2010, 19:28
28 Oct 2010, 19:34
$1 scrie:$2EU CRED....SI CEI CA MINE CARE CRED NU AU NEVOIE DE MINUNI SI DEMONSTRATII, acestea sunt pt cei care nu cred....[...]....nu mi rastalmacii cuvintele spre a ta pierzare
28 Oct 2010, 19:51
$1 scrie:$2EI CA MINE CARE CRED NU AU NEVOIE DE MINUNI SI DEMONSTRATII
28 Oct 2010, 20:52
28 Oct 2010, 21:57
$1 scrie:$2EU CRED....SI CEI CA MINE CARE CRED NU AU NEVOIE DE MINUNI SI DEMONSTRATII, acestea sunt pt cei care nu cred.... caci in 1 corinteni cap 1 vers 17, 18, cuvantul cruce este nebunie...pt cei ce nu cred, pt cei ce cred este mantuire....nu mi rastalmacii cuvintele spre a ta pierzare
28 Oct 2010, 22:35