28 Oct 2010, 23:44
$1 scrie:$2i dracul crede .
29 Oct 2010, 12:31
29 Oct 2010, 18:08
$1 scrie:$2$1 scrie:$2EU CRED....SI CEI CA MINE CARE CRED NU AU NEVOIE DE MINUNI SI DEMONSTRATII, acestea sunt pt cei care nu cred....[...]....nu mi rastalmacii cuvintele spre a ta pierzare
Pai tu n-ai nevoie ca esti deja mantuit, eu n-am nevoie ca nu pun botu' - oare nu-i o risipa inutila de minuni si demonstratii?
TEMIR ce nume predestinat, ma mir ca te miri...si apropo de pus botu...lasa ca stim noi unde pui tu botuuuuuu![]()
(oouuuu... ouuu... uu)
29 Oct 2010, 18:17
$1 scrie:$2$1 scrie:$2EU CRED....SI CEI CA MINE CARE CRED NU AU NEVOIE DE MINUNI SI DEMONSTRATII, acestea sunt pt cei care nu cred.... caci in 1 corinteni cap 1 vers 17, 18, cuvantul cruce este nebunie...pt cei ce nu cred, pt cei ce cred este mantuire....nu mi rastalmacii cuvintele spre a ta pierzare
Imi aduci aminte de vorba "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor va fi imparatia..."
Se pare ca vei fi taaare bogat.
29 Oct 2010, 18:21
29 Oct 2010, 18:37
$1 scrie:$2i sa mori de ras...cred ca daca intrebi 100 de savanti si mai citesti un pic din istorie vei vedea ca marii filosofi si intelepti nu au fost foarte credinciosiIar cand vine vorba de romani...cel mai bun exemplu e Cioran
In biblie spune ca Iisus vorbea in vorbe simple..ma intreb de ce?! Ca sa inteleaga cei destepti?Come on!!
29 Oct 2010, 19:57
$1 scrie:$2EMIR ce nume predestinat, ma mir ca te miri...si apropo de pus botu...lasa ca stim noi unde pui tu botuuuuuu
$1 scrie:$2In mintea stramba, si lucrul drept se stramba...
$1 scrie:$2cei saraci cu duhul sunt cei smeriti...
$1 scrie:$2Hristos nu a fericit pe prosti in nici un caz
$1 scrie:$2"Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã"
29 Oct 2010, 21:52
03 Noi 2010, 18:31
03 Noi 2010, 19:08
03 Noi 2010, 23:03
$1 scrie:$2..scuze pt lipsa mea gramaticala, ma intereseaza sa ajunga mesajul nu litera
04 Noi 2010, 08:55
04 Noi 2010, 13:13
04 Noi 2010, 15:01
$1 scrie:$2Citeste dialogul dintre Pilat din Pont si IIsus....Pilat il intreaba ... Cine esti tu?...
Hristos raspunde,, EU SUNT CALEA ADEVARUL SI VIATA,,
04 Noi 2010, 15:13
04 Noi 2010, 15:35
04 Noi 2010, 16:26
05 Noi 2010, 20:39
05 Noi 2010, 20:59
$1 scrie:$2umnezeu care este nelimitat.
$1 scrie:$2deea este ca El exista
$1 scrie:$2u cred in Dumnezeul Noului Testament PUNCT
05 Noi 2010, 21:08
05 Noi 2010, 21:30
$1 scrie:$2$1 scrie:$2umnezeu care este nelimitat.
Serios? Apai in acest caz, poate dumnezeu crea o piatra atat de grea incat sa nu o poata ridica?
~~~...cine stie...poate ca poate, dar nu vrea. Tu cezici, oare poate??? Daca crezi ca Dumneyeu a creat Universul care e nelimitat (deocamdata), atunci si El ar trebui sa fie cam la fel. Na, cine crede crede, cine nu, nu. Faze din astea cu piatra, sunt usor de adus in atentie...poate Dumnezeu sa se sinucida??? Daca vrei sa pui astfel de intrebari, nu stiu daca iti va putea da cineva raspunsul...poate El, intr-o buna zi~~~$1 scrie:$2deea este ca El exista
Asta este doar ideea ta. Si asta pentru ca, intamplator, te-ai nascut intr-o tara crestina si ai primit o educatie care te-a facut sa ajungi sa crezi aceste chestii fara sa indraznesti sa-ti pui intrebari. Un om care se naste in Asia, de exemplu, poate sa-ti spuna cu aceeasi seninatate "Ideea este ca el nu exista".
~~~~intamplator am avut norocul sa ma nasc intr-o familie crestina, si am indraznit sa imi pun si intrebari, al caror raspuns nu s-ar putea da decat prin existenta Cuiva - cu "C" mare...deci exista (cel putin pt mine, daca zici tu)~~~~~$1 scrie:$2u cred in Dumnezeul Noului Testament PUNCT
Pentru un crestin adevarat, cred ca este o gresala sa spui asa ceva.
~~~Argumenteaza te rog~~~
05 Noi 2010, 21:55
$1 scrie:$2u cezici, oare poate???
$1 scrie:$2~~~intamplator am avut norocul sa ma nasc intr-o familie crestina...
$1 scrie:$2~~Argumenteaza te rog~~~
05 Noi 2010, 22:11
05 Noi 2010, 22:16
05 Noi 2010, 22:24
$1 scrie:$2ei care nu au aflat de crestinism din diverse motive ("nenoroc"), vor fi judecati dupa legea lor, asta scrie si in Biblie pe undeva.
$1 scrie:$2nteleg ca esti ateu?
05 Noi 2010, 22:37
05 Noi 2010, 22:49
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ei care nu au aflat de crestinism din diverse motive ("nenoroc"), vor fi judecati dupa legea lor, asta scrie si in Biblie pe undeva.
Asta ar insemna ca biblia accepta faptul ca mai exista si alti dumnezei in afara de cel al crestinilor. Asta ar insemna ca cel al crestinilor nu este unic, atotputernic si omniprezent. Iti dai seama ce implicatii are asta?
~~~Biblia accepta ca exista Dumnezei Falsi , cum este si o porunca in Decalog, si oamenii se inchinau la ei, din cauza ca nu l-au descoperit pe Adevaratul Dumnezeu. El, adica omul sa zicem care s-a nascut in jungla, nu are nici o vina ca nu l-a intalnit pe Moise, care sa il invete monoteismul. Apoi ala, daca nu stie multe, isi da seama din logica, ca exita cineva care ii este superior, si...na se inchina si el la acel Cineva. Ala, neavand nici o vina ca s-a nascut acolo, va fi judecat dupa cine stie ce legi ale lui... ~~~$1 scrie:$2nteleg ca esti ateu?
Da.
~~~Bine, nu crezi in Dumnezeul din Biblie, in Alah, si altii..., dar nu crezi intr-o oarecare existenta superioara tie ca om, care sa fi facut "putina ordine" in Univers? Mai am si alte curiozitati daca nu te superi...cum ai ajuns ateu? Esti botezat? etc... Daca le consideri lucruri intime poti sa nu raspunzi, am sa imi stapanesc curiozitatea, dar tind sa cred ca o vei face
~~~
05 Noi 2010, 23:13
$1 scrie:$2Este bine-stiut ca evangheliile au fost scrise cam la 2-3 sute de ani DUPA moartea lui Iisus, cam prin secolele 3-4. Cateva intrebari se ridica:
$1 scrie:$21. conform scrierilor vremii, intre 3-5 la MIE stiau sa citeasca si intre 1-3 la MIE stiau sa scrie;
$1 scrie:$2. desi sunt 4 evanghelii, fiecare expune intamplarile in felul lui, si de multe ori scapand detalii;
$1 scrie:$2. exista intamplari care nu sunt povestite in toate evangheliile, cum e posibil?
$1 scrie:$2. se accepta ca evangheliile au fost scrise dupa ce la inceputurile crestinatatii (privite din punctul de vedere al noului testament) intamplarile lui Iisus au fost povestite si invatate din tata in fiu, din generatie in generatie.
$1 scrie:$2. biblia a fost traduse de multe ori, prima data fiind scrisa de catre gnostici. la traducere, multe sensuri se pot pierde.
$1 scrie:$2. daca se accepta ca bibliile scrise de gnostici sunt adevarate, atunci evaghelia dupa Iuda trebuie sa fie si ea adevarata, intrucat dateaza din aceeasi perioada.
$1 scrie:$2. in ingustimea mintii pe care o avem, ca oameni, privim lucrurile foarte limitat. Adica ne folosim numai de anumite pasaje ale bibliei pentru a aduce relevanta unui aspect, iar atunci cand se vine cu un contraargument, sau trebuie privit acel aspect in ansamblu, ne prevalam de omul care pacatuieste si nu are credinta.. etc etc.
$1 scrie:$2Poate ca ar trebui citita Biblia mai des, sa vedeti ca Iisus nu avea prejudecati, ci avea raspuns la toti si la toate. Venea cu pilde, pe care unii le inteleg, altii nu. Ba atunci cand a venit vorba de vechiul testament, Iisus a avut propria versiune.
Sunt multe de scris, insa...mai scriu cand oi avea timp ...
05 Noi 2010, 23:44
$1 scrie:$2e ex, un om de stiinta care lucreaza cu microscopul. Acel om, poate descoperi lucruri pe care nimeni altul dintre oameni nu le-a mai vazut pana la el. Dar oare cine le-a facut atunci? Pentru mine sunt unele lucruri logice care argumenteaza ca exista o ordine facuta de cineva "mai tare" decat noi.
$1 scrie:$2u cred in Dumnezeul Noului Testament PUNCT
$1 scrie:$2~~Bine, nu crezi in Dumnezeul din Biblie, in Alah, si altii..., dar nu crezi intr-o oarecare existenta superioara tie ca om, care sa fi facut "putina ordine" in Univers?
$1 scrie:$2ai am si alte curiozitati daca nu te superi...cum ai ajuns ateu? Esti botezat? etc...
$1 scrie:$2iblia accepta ca exista Dumnezei Falsi , cum este si o porunca in Decalog, si oamenii se inchinau la ei, din cauza ca nu l-au descoperit pe Adevaratul Dumnezeu. El, adica omul sa zicem care s-a nascut in jungla, nu are nici o vina ca nu l-a intalnit pe Moise, care sa il invete monoteismul. Apoi ala, daca nu stie multe, isi da seama din logica, ca exita cineva care ii este superior, si...na se inchina si el la acel Cineva. Ala, neavand nici o vina ca s-a nascut acolo, va fi judecat dupa cine stie ce legi ale lui...
06 Noi 2010, 08:43