de Alexandru8891 » 09 Sep 2016, 22:08
Iti recomand motorina (detin un ford 2008-diesel motor 1.6-115cp). Masina am cumparat-o in 2013 si in afara de EGR(in 2015-900lei-la reprezentanta) masina a solicitat doar reviziile. O folosesc in oras in timpul saptamanii, in week end face km mai multi.
La capitolul putere se misca foarte bine, in sensul ca atunci cand efetuezi o depasire, are cuplu si face fata cu brio.
Consumul este in jur de 7.0-7.5 iar km la achiziție in jur de 165.000km iar acum 197.000km.
Un alt motiv pentru care recomand fordul pe motorina este ca masina adusa din afara granitelor României nu a avut de a face cu strazile noastre (ex masina mea nu avea nici un zgomot in mers, dar dupa un an in care am parcurs zilnic 100m (dimineata) 100m (seara) pe o strada pavata (unde locuiesc) are o bataie usoara in caseta de directie (bielete, flanse amortizoare s.a. nu au nici un fel de zgomot (verificata in 2 service uri-pentru siguranta si confortul meu)
Cat despre capitolul confort si pozitie de drum recomand motorina.
P.S. La incercarea oricaruia din vanzatori de a prezenta o carte service cu reviziile la reprentante sau serviceuri autorizate, afla ca Ford nu are o baza de date comuna din 2008. Abia prin 2014-2015 a inceput sa se centralizeze datele si sa puna la punct o baza de date.
P.S.2 am un coleg care detine un FF2 benzina 1.6(masina tot adusa) si comparandu-le aleg detasat motorina pentru pozitie de drum, senzatie la accelerare cuplu(pleaca motorina mai greu dar si cand pleaca.....se duce).
La fel cum a spus cineva mai sus, totul depinde de tine. Tu alegi ce crezi ca ti se potrivește mai bine.
Mult succes!!!!!