ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
24 Aug 2016, 19:49
Salut ! Am de ales intre 2 masini , benzina si motorina (
http://autovit.ro/anunt/ford-focus-ID7G ... 1a25f5324c ,
http://www.olx.ro/oferta/vand-ford-focu ... =844692804 ) Un sfat de la voi mi-ar fi de mare ajutor !! Multumesc !!
25 Aug 2016, 05:57
aia pe benzina
ii pui GPL si asta e
25 Aug 2016, 19:24
Mersi de sfat ! Vad ca si tu ai tot 1.4 , nu sunt probleme nu ?
26 Aug 2016, 06:07
ba da

dar nicio masina nu seamana cu cealalta
26 Aug 2016, 11:14
Ai sectiunea focus 2 unde trebuia sa postezi. Alegerea masinii se face in functie de nevoi (care dau costul si in exploatare) si de buget, nu doar in functie de buget. Daca faci multi km/an te orientezi spre diesel. Daca nu faci, spre benzina. Cand te uiti la o masina cu 180.000 km la bord depinde mult si de modul in care a fost intretinuta si exploatata. Daca nu a fost intretinuta cum trebuie, posibil sa te coste foarte mult sa o aduci la o stare satisfacatoare. Asa ca orice sfat primesti aici, e irelevant pana nu vezi ambele masini si afli mai multe detalii despre amandoua.
26 Aug 2016, 17:12
1.4 benzina mi se pare motor mic, masina e grea
26 Aug 2016, 19:59
Benzina, dar nu 1.4.
09 Sep 2016, 22:08
Iti recomand motorina (detin un ford 2008-diesel motor 1.6-115cp). Masina am cumparat-o in 2013 si in afara de EGR(in 2015-900lei-la reprezentanta) masina a solicitat doar reviziile. O folosesc in oras in timpul saptamanii, in week end face km mai multi.
La capitolul putere se misca foarte bine, in sensul ca atunci cand efetuezi o depasire, are cuplu si face fata cu brio.
Consumul este in jur de 7.0-7.5 iar km la achiziție in jur de 165.000km iar acum 197.000km.
Un alt motiv pentru care recomand fordul pe motorina este ca masina adusa din afara granitelor României nu a avut de a face cu strazile noastre (ex masina mea nu avea nici un zgomot in mers, dar dupa un an in care am parcurs zilnic 100m (dimineata) 100m (seara) pe o strada pavata (unde locuiesc) are o bataie usoara in caseta de directie (bielete, flanse amortizoare s.a. nu au nici un fel de zgomot (verificata in 2 service uri-pentru siguranta si confortul meu)
Cat despre capitolul confort si pozitie de drum recomand motorina.
P.S. La incercarea oricaruia din vanzatori de a prezenta o carte service cu reviziile la reprentante sau serviceuri autorizate, afla ca Ford nu are o baza de date comuna din 2008. Abia prin 2014-2015 a inceput sa se centralizeze datele si sa puna la punct o baza de date.
P.S.2 am un coleg care detine un FF2 benzina 1.6(masina tot adusa) si comparandu-le aleg detasat motorina pentru pozitie de drum, senzatie la accelerare cuplu(pleaca motorina mai greu dar si cand pleaca.....se duce).
La fel cum a spus cineva mai sus, totul depinde de tine. Tu alegi ce crezi ca ti se potrivește mai bine.
Mult succes!!!!!