Completare:
Acces Point-ul este necesar ca sa extinzi o retea wireless existenta (Daniel a explicat foarte bine prin analogia cu switch-ul).
E preferabil sa ai router care stie de PPPoE (daca providerul iti furnizeaza legatura asa) ca sa nu fie necesar sa configurezi legatura (user/parola de la provider) pe orice device bagat in retea.
Eu sunt multumit de Linksys WRT54GL, mi s-a parut mult mai stabil decat D-Link 524 pe care l-am avut anterior. In plus:
- exista mai multe variante de BIOS (este facut pe Linux), permite implementarea mai multor functii pe butonul initial de Easy setup (activare/dezactivare Wireless, rulare de scripturi);
- log-urile si firewall-ul sunt mult mai bune; Ca o paranteza, firewall-ul clasic pentru blocare porturi nu mai este suficient, este necesar un firewal care face inspectia pachetelor - stateful packet inspection (SPI)
- managementul este mult mai strict (pe langa activare/dezactivare management din exterior, care este relativ clasic), poti bloca accesul la management prin wireless (ca sa nu ti-l "configureze" vecinii

)
LE: Mare atentie la firma si la capabilitati!
Am configurat acum vreo doua luni un Trendnet de 130-150 RON si la orice modificare (inclusiv ora!!!) trebuia sa faca restart. Jalnic! In plus, mergea foarte greu cu criptarea (conectarea la el cu un laptop se facea foarte greu din aceasta cauza, pana am scazut nivelul de criptare)...