Discutii libere/forum

Astept pareri urgent despre platire taxa auto CITITI

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Astept pareri urgent despre platire taxa auto CITITI

Mesajde darian » 14 Apr 2008, 14:06

Vreau sa va intreb daca pentru o masina din 2005 luata din RO in leasing si care are numele gen B-XXXXXXX se plateste acum taxa auto daca o cumpar si daca la momentul in care a fost achizitionata s-a platit acciza obligatoriu sau trebuie platita acum?

Masina este in leasing pe firma si urmeaza sa fie scoasa de sub leasing si vreau sa stiu daca pt a o reinmatricula trebuie sa platesc ceva.

Am auzit ca nr de genul B-XXXXX sunt de inmatriculare provizorie.

PLS doresc reply de le cine stie.

Multumesc
Golf R MY 2012 DSG
Ex - Focus ST 320+ Portocala mecanica
Imagine
darian

Orange Member

Maşina: Golf R MY2012 DSG

Re: Astept pareri urgent despre platire taxa auto CITITI

Mesajde papi » 14 Apr 2008, 15:28

Sunt un DOMN nu calc babe si nu conduc beat.
papi
Gold Member

Mesajde Officer » 14 Apr 2008, 16:10

Se plateste si taxa de prima inmatriculare la inmatricularea definitva. Masinile in leasing sunt sub regim de import temporar ;)
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde adispan » 14 Apr 2008, 17:08

$1 scrie:$2e plateste si taxa de prima inmatriculare la inmatricularea definitva. Masinile in leasing sunt sub regim de import temporar ;)

unele din ele sunt import temporar - respectiv alea cu nr B-xxxxxx scris cu negru

pot fi masini in lizing importate definitiv, deci inmatriculate definitiv (cazu C5-ului lui taicamiu, inmatriculata B-xx-ABC)
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde Officer » 14 Apr 2008, 17:15

Pai in discutie era o masina cu nr B-XXXX69. Daca se doreau info suplimentare taxam in consecinta:)
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde danysg74 » 14 Apr 2008, 18:21

experienta mea:
- in 2004 am inceput contract de leasing, pt Focus din Germania;
- masina a fost inmatriculata temporar, fara vama facuta;
- in Martie 2008, leasingul a fost inchis prin plata tuturor ratelor si a valorii reziduale;
- masina a fost importata definitiv de catre firma de leasing; am avut de plata accize (motor de 1.8) la valoarea reziduala;
- la inmatriculare pe numele meu, NU am platit taxa de prima inmatriculare. Pentru ca masina a fost inmatriculata anterior in Ro (exista certificatul de inmatriculare).

Pentru alte detalii.... sunt aici.
LE: am avut numar de genul B-XXXXX 03/08
Kuga 2.0TDCI 163CP
danysg74
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2003 1,8TDCI 100CP

Mesajde Mihai L » 14 Apr 2008, 23:34

$1 scrie:$2xperienta mea:
- in 2004 am inceput contract de leasing, pt Focus din Germania;
- masina a fost inmatriculata temporar, fara vama facuta;
- in Martie 2008, leasingul a fost inchis prin plata tuturor ratelor si a valorii reziduale;
- masina a fost importata definitiv de catre firma de leasing; am avut de plata accize (motor de 1.8) la valoarea reziduala;
- la inmatriculare pe numele meu, NU am platit taxa de prima inmatriculare. Pentru ca masina a fost inmatriculata anterior in Ro (exista certificatul de inmatriculare).

Pentru alte detalii.... sunt aici.
LE: am avut numar de genul B-XXXXX 03/08

Si eu cred (sper... :D ) la fel.
Dovada ar fi intr-adevar certificatul de inmatriculare.
P.S.
Mi-am adus aminte ca inainte sa fac contractul de leasing m-au intrebat daca iau masina la sfarsit sau nu (desi le-am specificat ca voiam valoare reziduala 0); cred ca practic s-au facut toate formele.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde KomandantuR » 15 Apr 2008, 08:41

Importul temporar presupune ca la intrarea masinii in tara va fi specificat clar si fara "dus-intors" ca acea masina se va exporta pana in data de cutare. Si nu ca "daca o ia ala, daca n-o ia..."
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde danysg74 » 15 Apr 2008, 13:51

$1 scrie:$2mportul temporar presupune ca la intrarea masinii in tara va fi specificat clar si fara "dus-intors" ca acea masina se va exporta pana in data de cutare. Si nu ca "daca o ia ala, daca n-o ia..."

Nu e chiar asa ! Din experienta mea, nu lucrez direct in legatura cu formalitatile vamale de export, dar ma baga si pe mine in seama la birou cand se face cate o operatie vamala, un regim de import temporar se poate inchide in doua moduri: fie prin exportul marfii, fie printr-un import definitiv (punere in libera circulatie, mai nou..) situatie in care se platesc drepturile vamale (eventuale accize, taxe de import) si TVA.
Atat timp cat masina a fost inmatriculata temporar (numere gen B-99999, fara litere) sigur importul definitiv nu a fost facut.
Kuga 2.0TDCI 163CP
danysg74
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2003 1,8TDCI 100CP

Mesajde darian » 15 Apr 2008, 17:37

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2mportul temporar presupune ca la intrarea masinii in tara va fi specificat clar si fara "dus-intors" ca acea masina se va exporta pana in data de cutare. Si nu ca "daca o ia ala, daca n-o ia..."

Nu e chiar asa ! Din experienta mea, nu lucrez direct in legatura cu formalitatile vamale de export, dar ma baga si pe mine in seama la birou cand se face cate o operatie vamala, un regim de import temporar se poate inchide in doua moduri: fie prin exportul marfii, fie printr-un import definitiv (punere in libera circulatie, mai nou..) situatie in care se platesc drepturile vamale (eventuale accize, taxe de import) si TVA.
Atat timp cat masina a fost inmatriculata temporar (numere gen B-99999, fara litere) sigur importul definitiv nu a fost facut.

Asta e sigur ca mai sunt platite acele accize la valoarea reziduala dar am inteles ca nu se mai plateste taxa de prima inmatriculare de asta am fost asigurat atat de firma de leasing cat si de proprietar.

Oricum acciezele sunt problemele proprietarului nu ale mele.
Golf R MY 2012 DSG
Ex - Focus ST 320+ Portocala mecanica
Imagine
darian

Orange Member

Maşina: Golf R MY2012 DSG

Înapoi la Discutii libere/forum