de DLucian » 28 Noi 2009, 14:00
Acum, aproape o saptamana, veneam cu mama de la Auchan (am fost sa imi ridic o pereche de ochelari). Eram pe Calea Vitan-Barzesti, urma sa fac dreapta pe Calea Oltenitei. Evident, mama conducea (sofer ne-experimentat, fricos rau de traficul din Bucuresti, dar totusi prudent). Se nimerise sa plecam de la semafor in acelas timp cu un Logan Pick-up. Noi eram pe banda a 2-a si Loganul pe banda 1.
La un moment dat, un smecheras d-asta de Bucuresti (plin orasul de idioti ca ei), cu o Solenza galbena (evident, avea muffler (sa sune masina ca dracu') avea xenoane, spoiler, gen de masina care o gasesti pe cocalari.com), vine tare din spate, si flashuri flashuri flashuri. Mama, il observa, si binevoitoare, a inceput sa accelereze cu gandul as intre in vata loganului de pe banda 1 si sa ii faca marlanului loc. Observa ca Loganul accelereaza si el o data cu noi. Mama, deja un pic confuza, de data asta lasa acceleratia cu gandul sa intre in spatele Loganului, sa ii faca marlanului loc. Observa cu stupoare ca si loganul incetineste o data cu noi.
Deja saraca mama era un pic confuza. De odata vedem cum Solenza din spate, depaseste pe contrasens, calcand peste linia dubla (nici nu se vedea foarte bine ce venea din fata), intra foarte aproape in fata noastra si... FRANA. Mama s-a panicat urat de tot si a pus si ea frana si a intrat repede pe banda 1 (de data asta a avut loc de Loganul de pe banda 1 ca noi am pus dit'ai frana si loganul nu). Intra pe banda intai, solenza intra si ea in fata noastra pe banda 1 si pune iar frana, aproape ca ne opreste in loc. Mama, om normal, rational, fara experiante de trafic d-asta de jungla din Bucuresti incremeneste efectiv.
Dupa ce ca aproape ne-a oprit in loc, Solenza accelereaza dar surpriza, in fata il astepta Loganul care a mers in paralel cu noi si a observat magaria care a facut-o, si ii pune loganul frana smecherasului din Solenza in fata. Dupaia, paraca s-a dezlantuit iadul. Se depasau, se aruncau de pe o banda e alta, intrau pe contrasens amandoi, simulau ca intra unii in altii, CA LA NEBUNI.
Mama, saraca, a ajuns acasa, a parcat masina si nu a mai fost abordabila toata noaptea. Incercam sa vorbesc cu ea, ea zicea sa o lsa in pace. Pentru ea a fost efectiv traumatizant.
Ce sa mai zic... nu cred ca exista oras cu un trafic mai violent ca al Bucurestiului in lume. Celui cu Solenza, ii urez sanatate si poate intr-o zi o sa ii vina mintea la cap.
Sanatate si GRIJA mare in trafic.