Discutii libere/forum

poveşti foarte scurte sau flash-uri din trafic

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

poveşti foarte scurte sau flash-uri din trafic

Mesajde Moartea » 20 Noi 2009, 22:52

azi urcam Drăganul dinspre Vâlcea spre Piteşti cu un căzănel de Fieţel Doblo cu motoraşu de 1.248 cmc dizel aspirat 55 de chilowaţi.
prind banda a doua pe circulaţie lentă, depăşesc tot, şi pe final venea ceva uşor rău în urma mea. mă dau la o parte şi după ce mă ia văd că era un mondeo TDCI...
îmi venea să plâng că nu i-am dat a III-a la Fieţel, şi ăla nu ar fi trecut pe lângă mine... răutăcios!
:D
decât Fiat, mai bine Logan... sau, hai, Ford...

cea mai bună băutură este apa de izvor
dacă pui o picătură într-un kil de vinişor!

motoarele de la 6 cilindri în sus cântă!
Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Re: poveşti foarte scurte sau flash-uri din trafic

Mesajde bil » 21 Noi 2009, 00:06

Scuze de offtopic...... Doblo nu e chiar "cazanel" sa stii (parintii mei au un Doblo din 2007, cara de rupe masina aia, are 110.000 km fara probleme....CIP de la 50.000 ...si trage bine rau pt un motor de 1,3).
Ford Sierra
bil
1nsane Member

Mesajde Moartea » 21 Noi 2009, 00:20

bilă, fără supărare!
maşina din semnătura mea e transitu care rupe!!!
tot dubă... :D
iar "căzănelul" e mai degrabă o laudă decât o denigrare
Ultima oară modificat de BV04EDF pe 21 Noi 2009, 00:34, modificat 1 dată în total.
Motiv: Va rog sa nu mai citati mesajul anterior. Multumesc!

Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde Moartea » 21 Noi 2009, 22:57

azi, ora 10, la piaţă.

într-un balamuc de papuci şi dubiţe parcate care-cum, cu mărfuri, un "ciocoi" cu un x6 nou, se strecura printre toate coteţele fără brand...
o babetă, cu un caricior de piaţă, a băgat în marche-arriere să treacă mârlanul...
neghiobul vorbea la telefon, absent la ceea ce se petrecea în jurul lui.

BMW-ul îşi pufăia toate radiatoarele (ventilatoarele) ca să-i asigure gherţălanului condiţii optime de trai. o maşină serioasă!

mori, gherţoiule!

Moartea
Member

Mesajde Moartea » 21 Noi 2009, 23:15

ieri dimineaţă, la ora 6, aşteptam pe o străduţă, pe cineva în Ploieşti.
plecasem de-acasă la pe la 4 jumate, iar acel cineva întârzia la acea întâlnire matinală şi eu începusem să mă irit.
oprisem motorul şi farurile şi mă minunam de o noapte rece care tocmai se termina.
în lumina becului portocaliu de pe stradă obsev traficul: un cotoi negru cu alb coboară un gard, travesează pieziş strada, sare pe un cămin de gaze şi se strecoară greoi pe sub o ulucă, chinuit de lumbago pisicesc.

viaţa e frumoasă!

Moartea
Member

Mesajde valistoica » 23 Noi 2009, 08:28

Ieri pe la ora 14 la unul din semafoarele de pe Calea Grivitei o carcasa ambulanta cu o dacie 1300 s-a gasit sa puna frana brusc la semaforul de culoare VERDE (probabil se gandea ca i-a venit pensia) si era sa-l fac c...t
Focus owner...
valistoica
Gold Member

Maşina: Ford Focus 1.5 TDCI 120 CP

Mesajde KomandantuR » 24 Noi 2009, 11:01

Al dracu sa fiu daca fiind in coloana, mai fac loc in fata sau in spate sa treaca cei de pe contrasens care vor sa faca stanga! Azi pe Dorobanti, vis-a-vis de ASE, am incercat sa-i fac unuia loc. M-am dus cat am putut de mult in fata. Donsoara din spatele meu n-a catadicsit sa faca si ea un pic de loc, asa ca eu m-am ales cu o tamponare si o zgarietura pe bara spate... :((
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde danim » 24 Noi 2009, 11:07

Cred ca deja specia asta de "gentilete" sau politete in trafic o sa inceapa sa dispara de tot... Eu las/fac loc daca pot, dar uite, daca pana si tu ai patit-o, o sa ma gandesc de 10 ori inainte sa mai fac asta...
Era s-o patesc si eu asa cu un papuc Dacia din ala antediluvian condus de un...rrrom care colectiona probabil fierotanii. :| :-t
New Kuga 2024 owner
Be as young as your heart is. And don`t be afraid show it.
danim

Maşina: New Ford Kuga 2024 Titanium cu ceva optionale
VIN: WF0FXXWPMFRS79361

Mesajde Mihai L » 25 Noi 2009, 00:06

@KomandantuR: Ma asteptam sa cunosti vorba cu "facerea de bine..."... =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde BV04EDF » 25 Noi 2009, 07:26

Eu cedez intotdeauna cand vrea sa intre cineva intr-o coloana (mai putin in cazul in care face magarii in trafic), sau dau prioritate chiar daca nu sunt obligat. Circul destul de mult prin tara si pot spune ca in majoritatea oraselor se circula civilizat, inclusiv in Brasov (cu rare exceptii). Totusi, joia trecuta am avut un soc cand m-am trezit din greseala in Bucuresti (am ratat intrarea pe centura). Am gresit banda la un semafor si am incercat sa ma mut pe alta banda. Sunt de acord ca era aglomerat si toti se grabeau, dar nimeni nu m-a lasat. Pana la urma am intrat fortat inaintand putin cate putin cu claxoane si injuraturi in spate. No comment...
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

Mesajde adispan » 25 Noi 2009, 07:37

aseara am admirat pret de 5 minute fundul unui audi parcat juma pe trotoar, juma pe aleea din fata mega image berceni ... probabil ca puteam sa ma strecor, da' mi'am adus aminte de vama greco-bulgara ...
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde Mihai L » 25 Noi 2009, 11:29

Azi de dimineata, eram pe langa policlinica Victor Babes in Mihai Bravu - este o banda mai larga, uzual intra cate doua masini dimineata.
O #@***% cu un logan albastru vine pe contrasens, gata-gata sa ia pe capota o pustoaica pe trecerea de pietoni care este inainte de intrarea pe Mihai Bravu (s-a dus taras cu frana), ia curba la dreapta taindu-mi fata dupa care continua sa le taie la toti fata pentru ca o lua pe deasupra pasajului.
In stilul asta nu stiu daca apuca seara de azi...
Aaaa, sa nu uit, era B-49-SMG (sau SNG/SGM)...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde DLucian » 28 Noi 2009, 14:00

Acum, aproape o saptamana, veneam cu mama de la Auchan (am fost sa imi ridic o pereche de ochelari). Eram pe Calea Vitan-Barzesti, urma sa fac dreapta pe Calea Oltenitei. Evident, mama conducea (sofer ne-experimentat, fricos rau de traficul din Bucuresti, dar totusi prudent). Se nimerise sa plecam de la semafor in acelas timp cu un Logan Pick-up. Noi eram pe banda a 2-a si Loganul pe banda 1.

La un moment dat, un smecheras d-asta de Bucuresti (plin orasul de idioti ca ei), cu o Solenza galbena (evident, avea muffler (sa sune masina ca dracu') avea xenoane, spoiler, gen de masina care o gasesti pe cocalari.com), vine tare din spate, si flashuri flashuri flashuri. Mama, il observa, si binevoitoare, a inceput sa accelereze cu gandul as intre in vata loganului de pe banda 1 si sa ii faca marlanului loc. Observa ca Loganul accelereaza si el o data cu noi. Mama, deja un pic confuza, de data asta lasa acceleratia cu gandul sa intre in spatele Loganului, sa ii faca marlanului loc. Observa cu stupoare ca si loganul incetineste o data cu noi.

Deja saraca mama era un pic confuza. De odata vedem cum Solenza din spate, depaseste pe contrasens, calcand peste linia dubla (nici nu se vedea foarte bine ce venea din fata), intra foarte aproape in fata noastra si... FRANA. Mama s-a panicat urat de tot si a pus si ea frana si a intrat repede pe banda 1 (de data asta a avut loc de Loganul de pe banda 1 ca noi am pus dit'ai frana si loganul nu). Intra pe banda intai, solenza intra si ea in fata noastra pe banda 1 si pune iar frana, aproape ca ne opreste in loc. Mama, om normal, rational, fara experiante de trafic d-asta de jungla din Bucuresti incremeneste efectiv.

Dupa ce ca aproape ne-a oprit in loc, Solenza accelereaza dar surpriza, in fata il astepta Loganul care a mers in paralel cu noi si a observat magaria care a facut-o, si ii pune loganul frana smecherasului din Solenza in fata. Dupaia, paraca s-a dezlantuit iadul. Se depasau, se aruncau de pe o banda e alta, intrau pe contrasens amandoi, simulau ca intra unii in altii, CA LA NEBUNI.

Mama, saraca, a ajuns acasa, a parcat masina si nu a mai fost abordabila toata noaptea. Incercam sa vorbesc cu ea, ea zicea sa o lsa in pace. Pentru ea a fost efectiv traumatizant.

Ce sa mai zic... nu cred ca exista oras cu un trafic mai violent ca al Bucurestiului in lume. Celui cu Solenza, ii urez sanatate si poate intr-o zi o sa ii vina mintea la cap.

Sanatate si GRIJA mare in trafic.
Imagine
DLucian

Maşina: 1.8 TDCI, 74kW

Mesajde Alen » 28 Noi 2009, 14:54

era bine sa-i fi facut o poza, asa pentru cultura noastra generala... ;)
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde chefdejoaca » 02 Dec 2009, 16:42

si eu am o teama legata de idiotii astia din trafic... mai ales ca acum e la moda cu cutite si pistoale.
"ii pune loganul frana smecherasului din Solenza in fata", daca pana acum ma feream din calea celor cu masini puternice, vad ca e o noua moda si la astia cu dacii.
ar fi fost bine sa il reclami la politie, si eventual sa facem o cerere-petitie ceva sa se puna niste camere de supraveghere a traficului pe zona respectiva.
multi nebuni...
chefdejoaca
Ford Freak

Maşina: Ford Focus, 100 CP, 1.6 benzina 7147+5
VIN: WFOPXXWPDP8L51660

Mesajde Officer » 02 Dec 2009, 17:48

Vad ca nu prea ati inteles despre ce este vorba inacest topic. Fratilor intamplari din trafic le povestiti la ce am mai vazut/pozat in trafic sau la ce am mai patit in trafic -ambele in sectiunea curenta.

Moarte ti-au CENZURA topicul...chiar imi placeau povestioarele tale. Sa bag si eu una, zic.

Zi nationala, zi libera pentru cei multi. Trag pe dreapta la cabana Muntele Rosu. Scrutez muntele. Peisaj de vis si multa liniste, atat de multa liniste. Apuc pe prima carare care imi iese in cale si incep urcusul anevoios. La vreo 200 de metri tacerea muntelui se sparge in boxele unui x5 cocotat intr-o rana pe un drum forestier. Guta! La multi ani Romania dar mai bine mori in bezna!
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde marius_2611 » 02 Dec 2009, 18:21

$1 scrie:$2Zi nationala, zi libera pentru cei multi. Trag pe dreapta la cabana Muntele Rosu. Scrutez muntele. Peisaj de vis si multa liniste, atat de multa liniste. Apuc pe prima carare care imi iese in cale si incep urcusul anevoios. La vreo 200 de metri tacerea muntelui se sparge in boxele unui x5 cocotat intr-o rana pe un drum forestier. Guta! La multi ani Romania dar mai bine mori in bezna!

=D>
Munca la romani.........mai bine putin si prost decat mult si fara rost (persoanele de fata se exclud) :)
marius_2611
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.6TDCI, 90CP, Trendline Collection, 2007

Mesajde Alen » 02 Dec 2009, 18:52

$1 scrie:$2Zi nationala, zi libera pentru cei multi. Trag pe dreapta la cabana Muntele Rosu. Scrutez muntele. Peisaj de vis si multa liniste, atat de multa liniste. Apuc pe prima carare care imi iese in cale si incep urcusul anevoios. La vreo 200 de metri tacerea muntelui se sparge in boxele unui x5 cocotat intr-o rana pe un drum forestier. Guta! La multi ani Romania dar mai bine mori in bezna!

asa ceva mergea foarte bine la "it's now safe to turn off Romania", dar nu zice nimeni nimic, pana la urma se poate posta si aici
asa ca hai sa nu mai fim atat de stricti pe genul asta de subiecte si sa facem farmacie, pentru ca intamplarile pot fi asemanatoare, se intrepatrund si sunt greu de separat
Alen

Mesajde Moartea » 04 Dec 2009, 08:28

mda...
ca să fiu sincer, eu îmi doream ca topicul ăsta să prezinte mai mult imagini frumoase sau cu umor...
m-am cam săturat de încrâncenare...

zilele trecute în apropiere de piaţa valea ialomiţei o fetişcană sclipicioasă cu un polo nou se chinuia să parcheze lateral undeva unde eu cred că aş fi reuşit să bag duba legat la ochi. :D
după ce a făcut câteva manevre s-a dat jos transpirată ca în urma unui travaliu, de parcă ar fi manevrat un camion de 8 tone fără servodirecţie.
cum maşina nu era parcată grozav s-a suit înapoi şi după ce a ezitat câteva secunde a plecat... fix în urma ei vine un moşulic cu un espero care parchează dintr-o bucată, îşi ia baba după el şi pleacă după târguieli... :)

Moartea
Member

Mesajde Alen » 06 Dec 2009, 17:06

trecere de pietoni
pe trecere paseste un batranel, pe sensul lui; eu la volan, fac stanga si dau nas in nas cu trecerea respectiva
batranelul n-ajunsese inca pe sensul meu...ma vede ca vin si (probabil o fi vazut multi nebuni la viata lui :-O ) se opreste, facandu-mi semn cu mana sa trec
eu opresc, facandu-i la randul meu semn cu mana sa treaca
el trece mai departe si isi scoate palaria de pe cap in semn de multumire, probabil crezand ca i-am facut o favoare si nestiind ca eu eram obligat sa opresc...
jos palaria ! =D>
Alen

Mesajde Moartea » 06 Dec 2009, 23:10

ce povesteşti tu aici, stimabile, e general valabil la bătrâni...
şi mie mi se întâmplă foarte des ca bătrâni sau bătrâne să-mi mulţumească când le acord prioritatea legală...
bunul simţ din şcoala veche se va stinge, probabil, odată cu dispariţia generaţiei noastre...

pentru bătrânii care au prins vremuri incomparabil mai grele ca noi, şi aici mă refer la război şi anii foarte răi ai comunismului şi nu s-au ţăcănit la cap şi încă salută tineri pe stradă nu am decât un cuvânt de spus: excelsior!

Moartea
Member

Mesajde KomandantuR » 01 Feb 2010, 16:11

Mda...
Deci ieri pe la 14, dau sa ies din parcare. Prind o bucata de zapada mai nashpa, si da-i in gol. Inainte, inapoi, nu vroia nicicum sa iasa. La vreo 7-8 m in dreapta, un tip la vreo 45 de ani fuma. Genul de taran obosit care face parte dintr-o clica de tigani. Stiti despre ce vorbesc, la un moment dat cu tiganul te mai poti intelege, pt ca el e constient si isi asuma conditia, dar taranul nostru obosit... "nimenea" nu mai e ca el! Sa revin. Ma urmareste tacticos cum ma chinuiam sa ies. Desi nu a miscat niciun gest de bunavointa, am zis totusi, 'hai sa incerc". Si il rog frumos daca imi poate da o mana de ajutor.

- NU!
Eu raman nemiscat.
- NU!
Mai trage un fum.
- Cand oi avea si eu masina, atunci o sa te ajut!
Aici sotia apare la balcon si ma intreaba daca sa coboare. ii raspund ca da. El observa
- Asa, eu nu te ajut!

Ce dobitoc...
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde alexandrusavu » 01 Feb 2010, 16:25

N-ai ce-i face, am întâlnit și eu invidioși d-ăștia. Niște melteni aciuliți în București în timp ce efectuau transhumanța către țigănis-land.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde chefdejoaca » 01 Feb 2010, 16:35

:)) vad ca mai sunt si altii in ipostaza asta.
m-am gandit daca sa scriu, sau sa nu scriu, dar daca se intampla si la altii...
si eu am patit-o. eram pe o straduta , m-am chinuit sa o intorc si mi-a prins gheata. era unul cu un logan, si in logan 4 oameni.
stateau tacticosi in masina si eu ma agitam sa scot masina. aluneca, nici in spate, nici in fata nu se mai misca, si eram si de a curmezisul.
am iesit din masina, am incercat sa racai pe la roti.
vis-a-vis era o spalatorie. unul avea masina la spalat si se uita si ala.
iar baiatul care nu spala, desi se auzea ca turez masina si ma chinui de minute bune, nici ala nu era mai breaz.
macar ca era o femeie la volan, sa se simta un pic.
mama lor de marlani.
eu cand am vazut situatii din astea, i-am ajutat si eu pe altii, dar acum mi-am jurat sa nu mai ajut pe nimeni, ca nu se merita.
cel mult un fordist.
chefdejoaca
Ford Freak

Mesajde DON GYOVANY » 01 Feb 2010, 18:52

Apropos de ajuatul cu impinsul la masina,am facut eu cu unul o gluma si era sa ma jupoaie ala,noroc ca alerg bine :D
Intr-o zi unul se invartea pe langa masina ca nu mai pornea,si atunci s-a dat jos doamna si s-a dus in spatele masinii sa o impinga ca era un pic de vale.Acum eu(mai erau si doi tovarasi cu mine) il intreb pe ala ce patisa ca avea geamul deschis,si imi zice ca murise bateria.Eu nebun ii zic aluia:
-Dupa ce porneste masina,imi dai si mie bateria?(=doamna :D ),si cum era de asteptat a coborat ala din masina de ziceam ca nu se mai termina,avea peste 1,90m si o suta si de kg,si s-a luat dupa mine cu o ditamai bata de am doborat recordul mondial la viteza :)) si aia doi de erau cu mine se tavaleau pe jos de ras :)) ...dar eram mai tanar si cu mintea mai necoapta atunci,acum m-am mai linistit :D
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde catalin1972 » 03 Feb 2010, 13:11

In cazul prezentat de KomandantuR ala era mirlan dar in cazul prezentat de Chefdejoaca aia era si mirlani si prosti pt ca , pina la urma , pina n-a miscat ea masina n-au putut nici ei sa treaca ...
Eu am patit invers , am vrut sa-l ajut pe unu sa impinga un Matiz dar m-a refuzat :-?? ...
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde irsido » 03 Feb 2010, 17:54

Eu am o intamplare placuta cu un vecin de-al nostru bulgar. Am intrat intr-o parcare, si nu am observat o gura de canal cu capac pus partial si am intrat cu roata fata in el. Bulgarul, era intr-un tuareg, ma duc la el, il intreb daca stie romaneste si a raspuns ca da, intr-o romana stalcita. L-am rugat sa ma impinga putin, s-a dat jos din masina si a pus umarul. Norocul meu e ca nu atinsesem cu pragul gura de canal, ca acel capac era putin dat la o parte. I-am multumit, si am parcat masina in alta parte. Asa ca sa nu zicem ca vecinii nostri sunt chiar asa cum sunt....nu toti cel putin.
Mondeo Mk4 2.0i
irsido
1nsane Member

Maşina: Mondeo Mk4 2.0i

Mesajde chefdejoaca » 04 Feb 2010, 08:46

hai hai, ca asta cu ospitalitatea romaneasca e deja un mit.
sunt suparata ca omenia la romani e pe cale de disparitie.
vecinul meu cu mondeo nu putea zilele trecute sa isi puna masina in parcare. nimerise gheata.
cum eram in zona, am zis sa il ajut. sa il imping.
si vine un barbat in zona, solid, puternic, pe la un 40-45 de ani , cu un bubico (catel mic). nenea era de prin zona noastra, un vecin si el.
si era la 5 metri de noi si se uita !!!!
se uita cum o femeie impinge o masina. al naibii sa fie daca a venit sa impinga macar cu un deget masina. isi lega potaia de un gard, si putea sa ne dea o mana de ajutor. dar ti-ai gasit !
halal oameni.
as fi fost curioasa, daca era un roman in locul bulgarului, in acelasi conditii ca cele scrise de tine mai sus, oare te-ar fi ajutat? sau te-ar fi privit de sus?
chefdejoaca
Ford Freak

Mesajde Mihai L » 04 Feb 2010, 12:42

@chefdejoaca: citeste patania Komandantului de mai sus... Tu nici macar nu l-ai rugat si aveai pretentii??? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde chefdejoaca » 04 Feb 2010, 13:01

razi tu, razi :D
pai aveam, ca era barbat in putere. dar pe viitor nu mai am.
chefdejoaca
Ford Freak

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum