Discutii libere/forum

Telefonie fixa. De la ce provider? Multumit sau nu?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Telefonie fixa. De la ce provider? Multumit sau nu?

Mesajde shine » 06 Ian 2010, 11:12

Salutare tuturor, lansez si eu aici o noua provocare. Am sa ii rog pe cei care sunt clienti de voce fixa Romtelecom sa imi zica daca sunt multumiti sau daca nu, care sunt motivele pentru care sunt sau nu multumiti si ce ar vrea sa se schimbe in Romtelecom.

Ce probleme ati avut cu RTc-ul si cat de repede au percutat si cum?

Pentru cei care nu au voce, ii intreb de ce nu au, si ce ar trebui sa faca Romtelecomul sa ii convinga sa isi instaleze un telefon fix de la Romtelecom.

Ma refer strict la telefonie fixa, nu Dolce, nu ClickNet, asa ca va rog sa nu aduceti vorba de ele in discutie.

Apoi, cei care au/ au avut telefonie de la alti provideri, si au/au avut de la Romtelecom, ii rog sa faca o comparatie. Asadar, sa curga informatiile! :))

Merci!

Acest topic nu se doreste o lupta a providerilor ci luarea unei decizii in cunostinta de cauza.
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Re: Telefonie fixa. De la ce provider? Multumit sau nu?

Mesajde mircea george » 06 Ian 2010, 11:26

Eu am profitat de oferta lor valabila pina prin noiembrie si am facut un abonament la RTC ptr voce/date si Dolce, pachet care ma costa 9E pe luna si de care sint multumit, telefonia fixa merge f bine si nu prea ma intereseaza variantele cu minute incluse ziua/seara etc ptr ca nu vorbesc asa mult; oricum baietii s-au miscat extrem de repede si bine cu abonamentele si instalatul si mi-au dat si un telefon cordless odata cu instalarea.
Ca fapt divers: instalarea propriu zisa am facut-o in timpul amenajarii apartamentului si nu am montat aparatele, doar partea de cabluri; in momentul in care a fost gata casa am montat telefonul si bineinteles ca nu avea ton deci am sunat la 0800... simbata seara sa reclam. Rezultatul: duminica dimineata la 9.00 baietii sunau la usa! Rezolvarea a fost rapida prin verificare in centrala si schimbarea unui cablu la priza de telefon.
Over all: multumit de serviciile RTC pina acum DAR mentionez ca nici nu prea am de ales ptr ca in zona mea nu exista decit UPC cu cablu tv analog si nimic mai mult...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde mctano » 06 Ian 2010, 11:54

pana acum ceva ani, a fost cel mai dezavantajos serviciu, pentru ca nu aveai minute, abonamentul era o spinare de bani, si nu beneficiai de nimic deosebit.
astfel ca am renuntat rapid la serviciul de telefonie fixa RTC..
in momentul de fata nu m-ar tenta sub nici o forma un telefon fix in casa, mai ales de la romtelecom,doar prin prisma faptului ca sunt alte cabluri in plus prin casa.
as prefera digi fix, care nu are treaba cu nici un fir.. dar si aici e alta poveste..
Mersul la biserica nu te face credincios, asa cum statul într-un garaj nu te face masina ..
Ce cred eu despre lucruri in general gasesti aici
Apple user.
mctano

Maşina: No car. Just 2 wheels.

Mesajde DanielArdelian2 » 06 Ian 2010, 11:57

Am Dolce si telefonie fixa de la Romtelecom de mai multi ani. Am si uitat cand a fost defect ultima data. Foarte multumit de calitatea serviciilor. La preturi nu comentez, pentru ca am cel mai ieftin abonament si vorbesc foarte putin asa ca nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea.

Pentru telefonia fixa, eu chiar recomand Romtelecom. Din punct de vedere tehnic, au cea mai solida infrastructura, construita exact pentru telefonie, nu o retea de internet peste care baga si telefon, nu chestii "wireless" care cand ti-e lumea mai draga nu mai merg din cauza unor interferente.

Ceilalti provideri de telefonie "fixa" gen RDS, folosesc tot felul de tehnologii de multiplexare peste o infrastructura mai subreda, uneori chiar amatoriceasca, construita in primul rand pentru televiziune sau pentru Internet, cu o rata de "oversubscribe" destul de mare.

PS: Un vot negativ de la mine pentru schimbarea numarului de la Informatii, 931 si un mare vot negativ pentru porcariile de reclame pe care le-au scos pentru promovarea noului numar.

LE: La angajatorul precedent (acum aproximativ 5 ani), aveam o linie ISDN si mergea si aia beton.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde mircea george » 06 Ian 2010, 12:01

Problema cablurilor am avut-o si eu dar am profitat de amenajarea apartamentului si am tras prin pereti toate cablurile (tv si date/voce) cu prize pe unde am vrut si cite circuite am dorit...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
mircea george
1nsane Member

Mesajde shine » 06 Ian 2010, 14:39

thank you guys! nu mai are nimeni ? :D
shine
Membru reincarnat

Mesajde melcu79 » 06 Ian 2010, 22:14

Am eu la parinti Romtelecom.
Marea problema e ca este scump, platesc aproape 10 e , dar cu siguranta nu vorbesc cat vorbesc eu de 8 e , de pe mobil.
Singura motiv pentru care il pastreaza este pentru a tine legatura cu bunicii de la tara au peste 80 ani si cred ca e destul de greu sa ii obisnuiesti cu mobilul.

Asa ca din punctul asta de vedere sunt dezastruosi, iar faptul ca au reteau f bine pusa la punct...nu ma intereseaza.

Am avut si eu RDS , il foloseam sa mi gasesc telefonul mobil, nu plateam nimic dar fiindca era inutil l-am desfiintat.Aaa, mai am cablul tras , cred ca daca pun telefon mai merge.
Sa auzim de bine si sa mergem la fel!
melcu79
Gold Member

Maşina: Fusion Comfort,2007, 68 cp

Mesajde zaboss » 06 Ian 2010, 23:39

1) Personalul. Chiar dacă la suportul tehnic mai dai peste câte un ameţit, atitudinea generală este cea mai "user friendly" dintre companiile româneşti. În urmă cu ceva timp am postat o serie de articole pe blog - parţial critice la adresa lor - am fost contactat de o reprezentantă a lor şi am discutat situaţia, găsind o soluţie acceptabilă.
2) Romtelecom este singurul provider care deţine echipe tehnice de teren suficiente pentru a face faţă într-un timp rezonabil oricărei defecţiuni. Problema RCS-RDS şi UPC este că merg când merg. Când nu mai merg, nu mai merg.
3) Sedii decente şi civilizate, nu improvizaţii. Poţi plăti factura prin bancă (în curând şi prin card, online) fără teama că plata se va pierde prin conturi (UPC 2 plăţi, RCS-RDS, destul de frecvent).
4) Calitatea serviciilor, superioară.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde bogdanv » 06 Ian 2010, 23:56

personal:
rtl - home + internet = OK, fara probleme de circa 10 ani (voce)
rtl - office = probleme - de 2 saptamini nu imi merge o linie pentru ca au canalele infundate, reclamatii, etc si zic ca se rezolva si p si u si l si a......
deci decizia e split: 50/50

eurovoice: serviciu bun, tarife bune daca le negociezi bine, vin cu internet, e ok. nu am avut problem in 3 ani decit o data cind se busise modemul.
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde DanielArdelian2 » 07 Ian 2010, 10:30

Reteaua Romtelecom de pe strada mea foloseste cabluri subterane si echipamente dedicate pentru telefonie, cu surse de alimentare de rezerva.

Reteaua RDS foloseste fibra optica aruncata pe stalpi, apoi in scara blocului este o cutie unde este un echipament (switch) care asigura multiplexarea liniilor telefonice si de Internet din apartamente in acea fibra optica. Echipamentul RDS este alimentat din tabloul electric de unde se alimenteaza iluminatul de pe casa scarii.

Fapt divers: daca se ia curentul in bloc, telefonul RDS nu mai functioneaza. Telefonul Romtelecom functioneaza.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde bogda1313 » 07 Ian 2010, 11:10

Eu de 7 ani si ceva de cand stau in apartamentul actual n-am avut absolut nici o problema cu Romtelecomul. Ma batea la un moment dat gandul sa-l scot dar mi-au dat nu stiu ce oferte cu minute gratuite (habar nu am cate si cand) si platesc 50 de lei pe luna.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde zaboss » 07 Ian 2010, 11:21

$1 scrie:$2Fapt divers: daca se ia curentul in bloc, telefonul RDS nu mai functioneaza. Telefonul Romtelecom functioneaza.

Cu condiţia să ai telefon din acela clasic. Dacă ai vreunul mai nou, aleluia ;).
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde DanielArdelian2 » 07 Ian 2010, 11:54

Da, zaboss, foarte corecta observatia.
Am telefon Panasonic "din acela clasic", cu taste, fara agenda, fara display, doar cu reglaj de volum si redial, care nu trebuie bagat in priza, dar nu este un model vechi.
Intentionat l-am ales sa nu trebuiasca bagat in priza, sa stiu ca il pot folosi in orice conditii.
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde dragomir » 07 Ian 2010, 12:06

Eu personal nu prea mai vad rostul telefoniei fixe, am renuntat la Romtelecom acum 3 ani fara nici un regret, nu mai aveam de gand sa mai bag telefonie fixa, dar am luat un pachet de internet de la RDS si avea si linie de telefon, dar nu cred ca l-am folosit de 5 ori in 3-4 ani.
VALENTINO ROSSI........................................THE DOCTOR OF MOTOGP
dragomir
HAOS Crew

Maşina: Ford focus 2 facelift 2008 trend+optionale 1.6 100 cp

Mesajde Alen » 07 Ian 2010, 12:22

idem
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Nic_Bv » 07 Ian 2010, 13:14

In urma cu vreo 8-9 ani, ma rugam de cei de la RTC serviciul comercial sa-mi dea o linie inchiriata pentru dial-up sau o solutie civilizata de Internet. Sufletu'.

A aparut RDS cu telefonie si internet la pachet. Bingo. Am desfiintat urgent abonamentul Romtelecom si nu am regretat niciodata alegerea facuta. Culmea, acum alearga ei dupa mine, cred ca m-au cautat cei de la comercial de cel putin 4-5 ori.

Urasc prostia institutionalizata. Romtelecomul avea resurse tehnice sa bage DSL cu muult timp inainte de a intra RDS-ul pe piata cu cablurile. Nu au facut-o, sa fie sanatosi.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde shine » 07 Ian 2010, 14:10

Pentru cei care au telefonie de la RDS, cum e serviciul ca si calitate? sau il aveti doar pentru ca e gratis si nu il folositi? Vreau sa stiu care sunt lipsurile si avantajele fiecarui furnizor de telefonie fixa.

Multam,
shine
Membru reincarnat

Mesajde Nic_Bv » 07 Ian 2010, 14:26

Completare la mesajul de mai sus. Sunt multumit de RDS tel. in proportie de 90%. Calitate OK, preturi excelente. Singura chestie enervanta este ca au by default apel in asteptare activat. Daca te suna cineva, nu suna ocupat atunci cand esti in alta convorbire. Probabil ca se poate seta si asta pe undeva, mi-e lene sa-i intreb...

[offtopic] In schimb sunt super multumit de RDS cablu. Au dat drumu' la liber pe digital, au bagat in grila si Discovery HD si eurosport HD =D> . Daca sunt amatori sa discutam despre asta, facem un topic separat. [offtopic]
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde mircea george » 07 Ian 2010, 14:42

Da, eu sint foarte amator de discutii despre canale HD, receptie pe cablu, terestra, etc si tv-lcd cu receptie HD!
mircea george
1nsane Member

Mesajde bil » 07 Ian 2010, 18:18

Atentie la RDS+RCS....am fost multumit de ei ... pana in momentul in care mi-am facut (pe acelasi nume dar la o alta adresa) inca un abonament.....
1. Nu imi convine pt ca ma obliga sa platesc ambele abonamente in acelasi timp (nu am gasit timp necesar pt a merge in audienta la ei sa rezolv aceasta problema).
2. Semnalul (de internet sau telefonie) mai pica uneori
3. In a2a locatie nu trimit factura (la nimeni din bloc) ...am facut cca 5 reclamatii si nu s-a rezolvat nimic. Pt a beneficia de factura in original trebuie sa platesc 3 bani pe pagina si sa merg la una din casieriile lor sa le ridic..... cu greu le trimit pe mail.

In a2a locatie (in care stau acum) am telefon fix+internet de la RTC..... la inceput nu mi-a convenit din cauza "vitezei" internetului ....dar acum.... (dupa aproape 3 ani de utilizare) pot spune ca sunt super multumit de RTC (profesionisti, au infrastructura NET superioara concurentei....si nu am avut probleme).
Bafta
Ford Sierra
bil
1nsane Member

Mesajde shine » 11 Ian 2010, 18:47

up
shine
Membru reincarnat

Mesajde temir » 11 Ian 2010, 19:19

pai, desi ma agaseaza sa le fac reclama (ca nu-s sfinti deloc, si cat au avut monopol, au belit 17 piei de pe om), tot romtelecomul e de baza

si nu doar serviciile de voce
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde verga_Cip » 16 Ian 2010, 16:46

Deci eu am Romtelecom acasa. Merge brici. Si tel si Net. Seful meu are tot Romtelecom. Si merge prost de tot! Si amandoi stam in Bacau, zona lui este mai bine cotata ca a mea .... nu inteleg de ce. Cred ca pana la urma tine si de un pic de noroc...norocul ca infrastructura sa se fi schimbat in ultimii ani.
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde KomandantuR » 17 Ian 2010, 09:05

Cip, se mai uita si la om... :D
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Mihai L » 17 Ian 2010, 09:30

Stiam eu ca au probleme serioase cu vederea cei de la RTc... =))

Hai sa zic si eu despre ei cate ceva:
- acasa sunt OK, i-am tinut mai mult pentru ca am ales si Dolce - nu aveam decat solutia cablului de la Astral/UPC, unde se vedeau destul de rau cateva canale (interferente nerezolvate)
- ca solutie de voce sunt OK cat merge infrastructura OK. La mine nu a functionat telefonul cateva zile pe la inceputul lunii decembrie, l-am dat la deranjamente. Dupa cateva zile constat ca functioneaza, dar... ca exista si un mic dar, am alt numar pe care ies. :D Prin urmare nu pot fi apelat pe numarul vechi, dar pot suna. Noroc ca nu ma bazez prea mult pe telefonul asta.
Cu Dolce in schimb a fost OK (inclusiv schimbarea STB la cca 2 ore de la reclamarea unui defect!!!).

P.S. La munca am determinat insa schimbarea RTc, prea aveau preturi si conditii nesimtite (in conditiile in care suntem totusi un client semnificativ, cu multe firme in tara). Mai ales dupa ce a devenit migrarea o solutie viabila... :D Colegii nu au observat schimbarea din punct de vedere calitativ (aveam un flux de voce si la RTc si dupa schimbare), dar factura a scazut pe la jumatate!!!
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde valentins » 30 Ian 2010, 18:23

salut,
acasa am Rds de mai bine de 2 ani....tel fix+mobil....dar si tv + internet[fibra optica de curand]....
mere brici...
si de 6 luni,am cumparat un pachet Digi-tv....antena+decodor dublu....pentru casa de la munte...
greu a fost pana am pozitionat si fixat antena...in rest este ok...
valentins
Gold Member

Mesajde titocus » 31 Ian 2010, 19:55

Am avut Romtelecom la telefonie fixa, abia am asteptat sa renunt la tel. fix fiindca foarte des nu aveam ton la telefon sau nu mergea.
Internet si cablu am avut de la UPC, pica fest internetul, cam odata pe saptamana (nu exagerez deloc) iar calitatea semnalului la cablu era foarte slaba. Un vecin avea internet de la o firma de cartier si am luat un router sa am net de backup pt. momentele in care pica UPC-ul. :)) Am facut o multime de reclamatii...nimic. Ba mai mult am avut picat netul o luna intreaga pe motiv ca modernizeaza reteaua. Am facut cerere inregistrata la ei sa ma scuteasca de abonament pe luna respectiva...nimic.
In momentul in care cei de la RDS au tras fibra optica la mine in bloc si mi-au instalat cablu, telefonia fixa si internet am renuntat la UPC si Romtelecom cu cea mai mare placere.
De cand am RDS (de peste 2 ani) mi-a picat de 2 ori netul dar s-a remediat intr-o ora de fiecare data. Am sunat la serviciul tehnic pt. ca era slaba receptia pe cablu, au venit a doua zi si au remediat.
Cu toate ca de multe ori vin greu sa remedieze defectiunile mi se pare mult mai OK oferta si calitatea serviciilor de la RDS fata de restul.
Cand plateam factura la UPC de fiecare data venea cineva sa se certe ca nu a primit tel. fix, ca nu-i merge si ca plateste de pomana. Au o politica de renuntare la abonamente foarte aiurea. Aveti grjia sa aveti o hartie cu stampila si nr. de inregistrare in original fiindca va mai trimit cateva luni facturi desi renuntati la abonament.
La RDS e viteza excelenta la internet (cel mai mult am avut viteza de download 10,5 MB/s), ai telefonie mobila gratuita, interet mobil gratuit. Prin urmare daca pica telefonia fixa ai de pe ce sa-i suni sa vina sa rezolve, iar internetul mobil este el leeent dar e bun de backup.
Majoritatea prietenilor si vecinilor din zona unde stau eu au renuntat la UPC din cauza vitezei mici la net, receptie proasta si preturi piperate. Altii si-au pus Dolce dar sunt de parere ca nu e tocmai justificat pretul iar sigla aia cu dolce ma enerveaza tare :)) .
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde costi24bz » 31 Ian 2010, 20:26

Si eu am RDS si merge fara probleme .
costi24bz
Ford Freak

Maşina: Ford Escort 1.6 16v 1998
VIN: WFOHXXGAJH5J09003

Înapoi la Discutii libere/forum