Discutii libere/forum

Protest fata de pretul carburantilor

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Protest fata de pretul carburantilor

Mesajde razor1911 » 18 Dec 2010, 23:45

Buna seara,

In primul rand rog mutarea topicului daca nu este la sectiunea potrivita. Daca ar putea sa trimita si moderatorii un mesaj privat tuturor utilizatorilor, le-as multumi, sau orice alta modalitate de a face cunoscut acest protest.

Asadar,
Fiecare dintre noi are una sau mai multe masini, si sigur considera combustibilul scumpit EXAGERAT ori s-a lovit de taxa de inmatriculare.
Daca vrem o schimbare trebuie sa ne unim (nu doar sa ne plangem unii altora) si sa incercam sa facem posibila aceasta schimbare oricat de greu ar parea in Romania !

Imagine

Poza facuta pe 21 decembrie 2008...asta ar trebui sa fie pretul corect , in prezent dupa 2 ani..a ajuns la 4,96 lei..aproape dublu in 2 ani !

De curand pe un site de socializare circula o invitatie la un protest organizat in Piata Victoriei - Bucuresti la data de 24 decembrie la orele 14, impotriva taxei auto si pretul combustibilului.

In principiu desfasurarea va fi urmatoarea:
Ora 14:00 Piata Victoriei
Parcam linistiti masinile in parcarea de acolo, le umplem cu afise cu mesaje pentru hotii ordinari de la conducere.
In functie de cati ne strangem vedem ce facem.
1: Blocam Piata Victoriei ( nu sunt destule locuri de parcare in bucuresti )
2: Mergem pe rute usoare - Pta Romana - Victoriei / Unirii - Victoriei pe AVARII cu 20 km/h la consum ca e benzina scumpa !
3: Mergem in benzinarii si blocam benzinariile fara sa creem probleme.
20 de masini/benzinarie. 6 masini alimenteaza intr-un timp cat mai lung posibil preferabil 20-30 de minute,ceilalti 14 soferi creeaza coada si asteapta astfel incat adevaratii clienti sa nu aiba acces. Cei ce alimenteaza alimenteaza suma de 10 lei dupa care intra in benzinarie alaturi de restul de 20 si filmeaza cat le explica vanzatorilor ca pretul este MULT prea mare. Filmele sunt apoi urcate pe youtube, date mai departe, teoretic vestea se raspandeste si asta se va intampla in curand in toata tara, vor fi obligati sa scada pretul.

Acest eveniment nu se adreseaza doar bucurestenilor ! Oricine din orice oras din Romania poate organiza un protest in orasul lui !

Link youtube: http://www.youtube.com/watch?v=md0Hx05m ... r_embedded

Link facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=176585285704211

Link taxa inmatriculare ilegala : http://www.causes.com/causes/557144-tax ... m=cbff6149

Dati de veste prietenilor/cunostintelor/rudelor/colegilor si veniti toti la protest !

PS. Cei care aveti masina de lux de la parinti ori resemnati cu soarta si doriti sa postati la misto, abtineti-va !
razor1911
Ford Freak

Maşina: Fiesta
VIN: WF0HXXGAJH3L38639

Re: Protest fata de pretul carburantilor

Mesajde DGAlexandru » 19 Dec 2010, 00:17

Hmm.. nu stiu daca o sa reusiti ceva.
Macar de ati fi apelat si la cei cu motoare diesel ;) (din cate vad, mesajul de mai sus se refera STRICT la benzina/benzinare)
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde razor1911 » 19 Dec 2010, 00:25

Eh, e valabil si pentru dieselare :), pana si ele alimenteaza la benzinarie. E general spus, protestul este fata de pretul carburantilor (benzina, motorina, gpl, si orice altceva vreti voi)

Alex, ai putea ajuta cu un mass pm ?
razor1911
Ford Freak

Mesajde adicristea » 19 Dec 2010, 00:37

Uite ca o sa sparg eu gheata si o sa zic: ce prostie!! Nici macar nu ati gandit actiunea cum trebuie.

Sa le luam pe rand:

$1 scrie:$2: Mergem pe rute usoare - Pta Romana - Victoriei / Unirii - Victoriei pe AVARII cu 20 km/h la consum ca e benzina scumpa !

In primul rand e impotriva regulamentului sa mergi cu 20 km/h, minimul e 30, numai daca ai probleme la masina poti merge mai incet. 100 de masini care au probleme in acelasi timp, imposibil.

In al doilea, mergeti pe rutele astea cum? In linie, pe toate benzile, claxonati, fluturati steaguri? Cum faceti cunoscut mesajul vostru?

$1 scrie:$2: Mergem in benzinarii si blocam benzinariile fara sa creem probleme.

Daca blochezi benzinariile... deja ai creat probleme. Poate sunt oameni care chiar au nevoie sa alimenteze, pleaca din localitate (mai e si Ajunul).

$1 scrie:$2aca ai impresia ca platesti benzina/motorina la pret de Germania si salariul tau e de Romania

Pe principiul asta masinile ar trebui sa fie 2-3 mii euro NOI, nu? Pretul benzinei si motorinei nu il stabilim noi. A, ca adauga statul roman o gramada de taxe, da. Dar cam cat ar trebui sa fie carburantul ca sa fie romanul multumit?

Alt punct care trebuie atins este: acest "miting" este legal, adica are aprobare de la Primarie? Ca e destul de periculos, iar cei care se inhama la treaba asta ar trebui sa stie ca pot fi arestati.

Sa mai zic si ca nu poti sa pui benzina de 10 Lei?

Daca vreti sa faceti ceva, faceti cum trebuie. Nu pe 24 Decembrie cand e nebunie peste tot, nu acum cand e zapada, nu cand Parlamentul e in vacanta, nu fara sa fie legal, nu fara Media. Cine va vede pe voi pe 24? Ce vreti voi sa intreprindeti intr-o saptamana seamana a adunatura de copii care vor sa se bage in seama.

In final, ca o paralela: degeaba detii un caz in care ai dreptate, dar obtii dovezile in mod ilegal, ele nu vor fi luate in considerare la tribunal.

Later: eu, personal, n-as implica Asociatia si ClubFord.ro in treaba asta; adica cine vrea sa mearga, sa mearga, nu il tine nimeni; dar nu as face o campanie pe forum din asta, e de ajuns topicul asta. Motivul pentru care am parerea asta este pentru ca, pana la noi informatii, acest protest este ilegal.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde razor1911 » 19 Dec 2010, 00:44

Adi, intr-adevar ai dreptate, insa eu am dorit doar sa trimit mesajul mai departe, nu eu sunt initiatorul proiectului.

Eu momentan protestez in alt fel: masina sta in parcare de-a lungul iernii, voi folosi maxim un rezervor pana-n martie, doar in cazuri urgente.
razor1911
Ford Freak

Mesajde adicristea » 19 Dec 2010, 00:55

Am intrat pe pagina de FB sa vad si eu cine a organizat treaba asta. M-am lamurit!!

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde Sufletzel » 19 Dec 2010, 01:12

Asa si care-i problema cu organizatorul?Frate,nu mai judeca oamenii aiure,ca nu te lamuresti deloc ;) Asta in speranta ca am cu cine sa vorbesc
Sufletzel
HAOS Crew

Maşina: Focus '08 PH-26-SFX
VIN: WFOGXXGCDG8L0xxxx

Mesajde adicristea » 19 Dec 2010, 01:21

Daca erai putin atent, ai fi observat ca eu am condamnat actiunea INAINTE de a intra pe Facebook, am si zis ca mi se pare o, citez, "adunatura de copii care vor sa se bage in seama".

S-a dovedit ca am dreptate, e un pusti cu bmw "tunat" (pisicuta sau ursulet, nu ma pricep), care face cascadorii pe drum public, IN TRAFIC, si care merge la petreceri cu Salam si Minune. Deci daca asta e omul pe care ti-l doresti sa-ti organizeze o actiune de asemenea amploare, te invit sa participi!

Sau poate-l cunosti si ma insel. Te rog sa ma corectezi.
Imagine
adicristea

Mesajde toxicristi » 19 Dec 2010, 02:19

Lasand la o parte mondenitatile prezentate de adicristea, singura intrebare care se pune este daca organizatorii au obtinut aprobarile si autorizatiile necesare pentru a desfasura acest mars/protest in conditii legale si civilizate?

Noi nu putem recomanda sau sustine niciun fel de protest neautorizat.

Din ce stiu, nu exista limita de viteza inferioara ptr bulebardele din Bucuresti, dar asta nu ii scuza pe organizatori de obtinerea aprobarilor si autorizatiilor. Cat despre blocatul benzinariilor, in forma prezentata este exclusa, atat din punct de vedere legal, cat si al scopului : "cat le explica vanzatorilor ca pretul este MULT prea mare". Daca vanzatorul/seful de tura/managerul considera ca procesul de alimentare-plata nu se desfoasara fluent, va poate cere sa parasiti statia, in caz de refuz putand apela la ajutorul autoritatilor.

Personal, consider ca cea mai simpla si pasnica forma de boicotare a preturilor este sa renuntati sa mai alimentati pentru o perioada de timp (cateva zile, o saptamana, doua saptamani, o luna). Sau poate o petitie pentru reducerea accizei (trebuie verificata daca este legala si daca reducerea ei influenteaza pretul la pompa).

In momentul de fata, desfasuratorul evenimentului pare mai degraba facut de anarhisti decat de o comunitate cu un scop clar in minte. Nu au fost identificate nici macar "tintele" acestui protest : se vorbese de "hotii ordinari de la conducere" dar protestul apoi se muta la statiile de carburanti. Cine decide pretul combustibilului? Cum este influentat de cursul euro si dolar fata de leu? Cum este influentat de pretul barilului de petrol? Cat este influentat de acciza? Cum se modifica acciza?
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Mihai L » 19 Dec 2010, 11:41

Sa nu mai vorbim de partea hilara in care tu, ca participant la protest, vei sta (chiar daca nu ai chef!!!) 4 ore la benzinarie pe 24 ca sa alimentezi...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde purple_rain » 29 Dec 2010, 20:48

buna,baieti!
In fiecare zi ma uit la stiri sa vad pe unde a-ti mai protestat =D> =D> ..nu sunt soferita si nici nu avem masina in familie, dar azi uitandu-ma la tv mi-am dat seama ca as putea sa va dau macar o mica mana de ajutor...va pot ajuta cu maruntul....nu am o suma foarte mare dar ajunge pentru cateva alimentari..daca e cineva interesant lasati-mi un mesaj pe privat.
ciau si bafta! :)>-
purple_rain
Incepator

Mesajde maxshop » 29 Dec 2010, 22:22

initiativa buna si corecta ....eu ma inscriu :)
cat despre colegii de mai sus care l condamna pe "initiator" de aia am ajuns unde suntem ..prea corecti cu necorectii ... gen nu condu incet ca nu e legal , nu fa protest ca nu e legal ..si uite asa inghitim mizerii "legale" sustin ideea lui si ma inscriu la asa ceva daca s ar putea face ceva mai mult adica ca fiecare reprezentant ford sa organizeze asa ceva in zona sa apoi impreuna sa le punem in aplicare deodata in toate orasele unde ne am strans ar fi o treaba ...si celelalte cluburi sa procedeze la fel
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Maşina: Audi A4 - 2007

Mesajde Mihai L » 29 Dec 2010, 22:25

$1 scrie:$2nitiativa buna si corecta l

??? Corecta???
Pai e ca si cum eu ii fac scandal administratorului ca este intretinerea scumpa, cand el saracul aduna facturile si le repartizeaza pe apartamente... E drept ca eu lui ii dau banii, exact ca la benzinarie, dar... o fi corect, oare?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde maxshop » 29 Dec 2010, 22:36

E un inceput bun , asa atragi atentia si altfel de nebuni ca mine care se unesc pot schimba multe daca sunt in numar mare ; daca stai si taci rezolvi ceva ??? am stat si uite unde se ajunge .... de la 1Ian benzina va fi 5.5 - 6 lei de la asta vor pleca multe in sus ; multi tantalai sunt pasivi ca nu au masini deci sunt multumiti ca nu li se poate intampla nimic ; gresit desigur !
Trebuie facut ceva ... benzinarii blocate , drumuri , coloane in semn de protest , chir prin nealimentari de carburant ; si asta fiind o parte de protest.
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Mesajde Mihai L » 29 Dec 2010, 22:44

Nealimentarea cu carburant este OK, cu conditia sa nu insemne doar amanare.
Adica ori renunti la mersul cu masina, ori cauti sa scazi consumul de carburant (chiar si prin cooptarea a doi-trei colegi, sa zicem).

Daca este doar amanarea alimentarii pentru doua-trei zile e vax protestul. La sfarsitul lunii benzinarul va avea aceeasi suma stransa.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde maxshop » 01 Ian 2011, 14:11

A alimentat cineva azi cum sta pretul carburantului ???
Cat despre protest am inceput oficial si pasiv sa i zic ; gata cu alimentarea !!!
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Mesajde toxicristi » 01 Ian 2011, 14:22

Despre scumpirile de anul nou am scris in celalt topic, "De ce se scumpeste benzina lunar?" - hai sa pastram topicul ala ptr pretul carburantilor si acesta pentru anuntarea/discutarea protestelor. Sau sa le unesc in unul singur?
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde maxshop » 01 Ian 2011, 14:31

Lasa le mai bine separat , era doar o curiozitate de a mea ;
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

PROTESTUL DE LA BENZINARII - in zilele 17, 18 , 19 IANUARIE

Mesajde Tini1 » 05 Ian 2011, 10:24

PROTESTUL DE LA BENZINARII - in zilele 17, 18 , 19 IANUARIE - dragi Romani haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI si sa-i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Dupa asta pretul benzinei/ motorinei va SCADE. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE - pe 17-18-19. ianuarie. sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos , sau alimentati inainte . Amintiti-va de 21-22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL.

Am vazut ca exista unitate printre voi si oameni de un caracter deosebit care ar putea lua o initiativa asemanatoare altor romani din orase ca Tg.jiu, Iasi, Satu-Mare, unde au blocat benzinarii alimentand cu 8-10 bani. Ce spuneti? Ne organizam?
(...si lasati bashcalia la adresa mea ca nu sunt un fost miliardar).
Ultima oară modificat de DGAlexandru pe 05 Ian 2011, 11:37, modificat 1 dată în total.
Motiv: Avertisment pt. nefolosirea functiei Cautare si deschiderea unui nou subiect pe o tema deja dezbatuta in alt topic.
FF2008 Trend Style Duratec 1.6 16V 101CP Sea Grey
Tini1
Incepator

Maşina: New Focus Trend Style 2008, 1598 cc, 100 HP
VIN: WF0PXXGCDP8B85639

Re: PROTESTUL DE LA BENZINARII - in zilele 17, 18 , 19 IANUARIE

Mesajde xedos6 » 05 Ian 2011, 10:45

eu sunt deacord
Xedos6 . V6 . 2000cc . 140 cp . doar 1190kg
schimb la 7000 ca sa nu intru pe rosu!
Fiesta violet:)
http://xedosfiesta.blogspot.com/
xedos6
Member

Maşina: mazda xedos6 / BV-73-BTC / 1997 / V6 / 2000cc / 140cp / 1190kg si ford fiesta 2007/B69WGH/1.3/70cp

Mesajde rad-deva » 05 Ian 2011, 11:11

nu tata, nu asa !!! cu furci, topoare, cu minerii din valea jiului direct pe guvern si pe toti miseii astia !!!!!

exagerez acum.....ma opresc
rad-deva
Gold Member

Maşina: ford ranger wildtrak
VIN: 6fppxxmj2pgc69708

Mesajde BogdanFSB » 05 Ian 2011, 11:15

i'm in
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde tudoralex » 05 Ian 2011, 11:24

Uite eu o sa incerc sa nu intru in nici o benzinarie (am renuntat deja la mersul la servici cu masina pentru ca protesta bugetul :D ) dar nu cred ca va avea vreun efect. Mai devreme sau mai tarziu tot o sa fii nevoit sa treci pe la benzinarie asa ca pe benzinari o sa ii doara la basca daca iti iau banii in zilele de protest sau peste 3 zile. Si mai sunt masinile de firma, taxiurile, firmele de transport care prin natura activității sunt obligați sa alimenteze pentru a-si face treaba.
tudoralex
Gold Member

Maşina: ford focus 2005 1.6i 100cp trend
VIN: wf05xxgcd55j34969

Mesajde Tini1 » 05 Ian 2011, 11:45

tu ai dreptate, insa e vorba de atitudinea noastra, a clientului. e timpul sa mai le tragem si noi cate o palma, POATE asa afla si ei ca existam pe lumea asta (desi nu cred).
Am zis, e vb de atitudinea noastra.
Tini1
Incepator

Mesajde zaboss » 05 Ian 2011, 11:47

Eu circul cam 1000 de km/lună. La un consum mixt de 10l%, asta înseamnă, practic, 2 plinuri. Deci, eu alimentez de 2 ori pe lună. Se cheamă că
în celelalte 28 de zile protestez vehement împotriva preţului carburanţilor? Pe bune, care e logica acestui protest? (Ca de altfel, şi a celuilalt cu plata în monezi de 5 bani...) Cu ce afectează comercianţii de carburanţi că o grămadă de hăbăuci în loc să alimenteze pe 17,18, 19, alimentează pe 20 sau pe 16?
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde DGAlexandru » 05 Ian 2011, 11:52

Super tare..
Oare de asta e traficul mai lejer in ultimul timp? Ati inceput deja sa nu mai mergeti cu masinile? :D
Eu zic sa nu mai alimentati timp de 2-3 luni.. asa fac si eu si altii economie de carburant - fiind strazile mai libere ;)
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde Tini1 » 05 Ian 2011, 12:17

sunt multe moduri de a face bashcalie, insa pt cei care nu stiu sau au uitat in usa a fost o greva a camionagiilor in anii '930 care a cam dat peste cap traficul si a schimbat multe reguli in toata tara. Sindicatul camionagiilor in usa are peste 100.000 membri activi iar daca la ei se modifica pretul benzinei, accize sau taxe precum tva sau pt autostrada cred ca e deranj mare.
Noi...putem sa ramanem la bashcalii.
Atat.
Tini1
Incepator

Mesajde zaboss » 05 Ian 2011, 16:08

Să mă scuzi, dar tu compari un protest al unui sindicat controlat de Mafie cu protestul ridicol al unor hăbăuci?
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde maxshop » 05 Ian 2011, 16:11

!!! NU ALIMENTAM !!!
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Mesajde tudoralex » 05 Ian 2011, 16:40

Au protestat vara trecuta si soferii de cisterna din Grecia si au facut mare deranj. La noi UNTRR sta linistit. Oricum autoritatile au mijloace sa ii reduca la tacere pe soferii profesionisti - este suficient sa se incordeze putin ARR-ul :D
tudoralex
Gold Member

Maşina: ford focus 2005 1.6i 100cp trend
VIN: wf05xxgcd55j34969

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum