Discutii libere/forum

Cumparare Ford Germania/Belgia

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Cumparare Ford Germania/Belgia

Mesajde panteraroz » 30 Iul 2012, 23:07

Salut,
Doresc sa-mi cumpar un Ford Focus 1.6 TDCI 109CP din Belgia sau Germania (locuiesc in Belgia) in scopul inmatricularii in Ro cand ma intorc acasa in septembrie. Cunostintele mele in materie de verificat masini sunt limitate (am avut 2 pana acum, am vizionat destule castane in cautarea precedentelor 2, dar sunt multe "hibe" care-mi scapa). Suma de care dispun - 7500 euro la achizitia de aici (in ideea de a ajunge pe la 8000 cu inmatricularea).

De unde imi recomandati sa cumpar? Ce parere aveti despre siturile de licitatii auto? (autorola, carxp...). Aparent toate masinile comercializate prin intermediul acestor situri au istoricul cunoscut (servisate regulat la reprezentanta in mare majoritate), o evaluare tehnica obiectiva, si nu beneficiaza de nicio cosmetizare in vederea revanzarii. Eventual ma poate ajuta cineva care locuieste in Belgia sau in zona Koln?
Orice sfat este binevenit.
panteraroz
Incepator

Re: Cumparare Ford Focus Germania/Belgia

Mesajde octa » 31 Iul 2012, 03:13

fara doar si poate eu as cumpara masina din germania, nu din belgia. motivul e simplu: hartogaraia... in germania merge mai repede decat in belgia dar, mai important, in romania masinile cumparate din germania sunt mai simplu de inmatriculat. atentie!: desi e mai ieftin, nu te indrepta catre numarele temporare galbene din germania: desi sunt tolerate (eu chiar nu stiu cum!), sunt ilegale in alte tari si masina e expusa la maxim atacurilor.

nu e vorba de acelasi model de masina, dar sfaturile de achizitie date in acest topic sunt general valabile pt. o masina diesel: viewtopic.php?f=53&t=67733

cauta si in sectiunea focus mk2 topicuri ce te pot lamuri: viewforum.php

as vrea ca in acest topic sa se dezbata doar temele lansate de catre panteraroz in a doua jumatate a mesajului sau. despre modelul de masina se pot gasi info in sectiunea dedicata.
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Re: Cumparare Ford Germania/Belgia

Mesajde panteraroz » 31 Iul 2012, 08:11

De numere temporare am inteles ca trebuie sa-mi iau rosii, cele galbene nu ma ajuta (5 zile) caci doresc sa pot merge cu ea vreo luna pe aici pana vin acasa. Daca exista vreun membru clubford care locuieste in Belgia/Germania si este dispus sa ma ajute saptamana viitoare de ex (am liber vineri), ma voi recompensa pe masura. Tot diesele am avut pana acum (Seat si Skoda), presupun ca nu este mare diferenta si Fordul merge la fel.
panteraroz
Incepator

Mesajde verga_Cip » 31 Iul 2012, 09:41

Ia numere pe 1 luna sau chiar mai bine. Nu stii niciodata ce se poate intampla la RAR si sari din termen...
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde panteraroz » 31 Iul 2012, 17:23

Daca iau pe mai mult, nu mai renteaza masina (asa ajung la 1000 euro cu numere De+drum+taxa inmatr Ro+numere rosii Ro).
Sper sa nu fie surprize la RAR atata timp cat evit sa cumpar de la arabi/turci/est-europeni si nu ma uit la cele mai ieftine masini. Alternativa ar fi sa o cumpar din Be ca pentru inmatricularea aici (sunt obligati sa ofere car pass si masina sa aiba un control tehnic recent).
panteraroz
Incepator

Mesajde verga_Cip » 31 Iul 2012, 17:58

Stiu ca de Paste (inainte) am vrut sa fac o programare pentru motor. Programarea am facut-o greu la vreo 3 saptamani ... Sper sa prinzi ceva mai liber (la asta ma refeream)
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde panteraroz » 31 Iul 2012, 19:59

am inteles, programare o sa-i fac de cand o cumpar :)
La Iasi nu e asa aglomeratie cred, ultima data (ianuarie 2011) a fost la o saptamana si a mers cu cioara vopsita (planuiam sa cumpar un Ford din Bacau gasit pe acest forum, l-am programat, dar masina s-a dovedit a fi fost busita si reparata aiurea, am luat un Seat tot din Bacau, impecabil, cu care m-am prezentat la RAR in locul Fordului)
panteraroz
Incepator

Mesajde octa » 31 Iul 2012, 23:27

$1 scrie:$2.. sa o cumpar din Be... (sunt obligati sa ofere car pass si masina sa aiba un control tehnic recent).

la fel si in germania: nu poti obtine numere temporare rosii fara ca masina sa fie cu verificarea tehnica la zi. in schimb, numerele temporare galbene, valabile 5 zile, se pot pune pe orice harb.

e bine ca te orientezi catre dealeri nativi ai tarilor astora unde apa calda curge de multa vreme la robinet. asta nu e in schimb o garantie a sinceritatii lor... si nemtii si belgienii pot fi ticalosi...

eu chiar ti-as sugera sa arunci o geana si pe la reprezentante ce au masini sh de vanzare, obtinute in sistemul buy-back. eu unu' de la un astfel de dealer oficial ford am luat masina si nu-mi pare rau... dupa peste 5 ani si peste 80k km facuti in marea majoritate in romania am avut cheltuieli minime cu reparatiile (doo bucse, doo bobine de inductie - cam atat). pentru diferenta de pret de cca. 6-8% (in acea vreme - acum peste 5 ani) fata de o masina similara la un dealer generalist, am pretins chiar sa se faca o verificare a masinii. m-au asteptat si au facut-o in fata mea - chiar au inlocuit discurile si placutele de frana fata cu piese oem fiindca ei (nu eu) au considerat ca nu se ridica la nivelul de calitate corect.

alte aspecte: nu e o obligatie sa iei numere temporare in romania. poti face identificarea, civ si itp la orice reprezentanta rar din tara (alegi una mai putin aglomerata in drumul tau spre casa, de exemplu) dar trebuie sa faci programare.
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde panteraroz » 01 Aug 2012, 10:24

Cu asta am inceput, reprezentantele Ford, diferenta de pret este insa f mare (8500-9000 euro pt un Focus din 2008). O sa scriu sa vad daca negociaza in conditiile renuntarii la garantie.
Am gasit asta in Belgia (Ford Focus 1.6 Turbo TDCi Trend NAVIGATIE la 8300):
http://www.garageborremans.be/occasiewagens.php
Probabil ca voi putea negocia pana la vreo 7500 fara garantie, o sa mai vad intai la reprezentantele mari, asta e doar ultima alternativa.
panteraroz
Incepator

Mesajde bezart » 02 Aug 2012, 08:50

Subscriu la parerea colegului Octa...se merita diferenta pentru masina de la reprezentanta din sistemul buy.back...la fel am cumparat si eu acum trei ani si nu am avut probleme...
bezart
1nsane Member

Maşina: Focus Mk2 1.6 Ti-VCT 2006, Opel Corsa 1.2 2012, Daewoo Matiz 2004

Mesajde panteraroz » 03 Aug 2012, 18:13

retinut, am gasit o reprezentanta langa Aachen care are preturi OK, ma duc saptamana viitoare sa arunc o privire la fata locului
panteraroz
Incepator

Mesajde panteraroz » 04 Aug 2012, 12:44

mai exact pe astia vreau sa-i vizitez:
http://www.autogohr1.de/18-0-Aktuelle-Angebote.html
panteraroz
Incepator

Înapoi la Discutii libere/forum