$1 scrie:$2.. sa o cumpar din Be... (sunt obligati sa ofere car pass si masina sa aiba un control tehnic recent).
la fel si in germania: nu poti obtine numere temporare rosii fara ca masina sa fie cu verificarea tehnica la zi. in schimb, numerele temporare galbene, valabile 5 zile, se pot pune pe orice harb.
e bine ca te orientezi catre dealeri nativi ai tarilor astora unde apa calda curge de multa vreme la robinet. asta nu e in schimb o garantie a sinceritatii lor... si nemtii si belgienii pot fi ticalosi...
eu chiar ti-as sugera sa arunci o geana si pe la reprezentante ce au masini sh de vanzare, obtinute in sistemul buy-back. eu unu' de la un astfel de dealer oficial ford am luat masina si nu-mi pare rau... dupa peste 5 ani si peste 80k km facuti in marea majoritate in romania am avut cheltuieli minime cu reparatiile (doo bucse, doo bobine de inductie - cam atat). pentru diferenta de pret de cca. 6-8% (in acea vreme - acum peste 5 ani) fata de o masina similara la un dealer generalist, am pretins chiar sa se faca o verificare a masinii. m-au asteptat si au facut-o in fata mea - chiar au inlocuit discurile si placutele de frana fata cu piese oem fiindca ei (nu eu) au considerat ca nu se ridica la nivelul de calitate corect.
alte aspecte: nu e o obligatie sa iei numere temporare in romania. poti face identificarea, civ si itp la orice reprezentanta rar din tara (alegi una mai putin aglomerata in drumul tau spre casa, de exemplu) dar trebuie sa faci programare.