$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Nu e nimic anormal. zeci de mii de masini au fost aduse asa in romania(in special albe in 2 usi) , cumparate de la licitatii din franta.
nu stiu unde sunt alea zeci de mii, dar eu nu le-am vazut.
de cativa ani de cand am fiesta am vazut maxim 5 masini ford fiesta autoutilitara. si astea se recunosc destul de usor ptr ca in general sunt albe, nu au geamuri ptr locurile din spate si au o plasa metalica in spatele soferului+pasagerului.
Doar autoutilitarele din Spania nu au geamuri spate. S-au adus mii de autoutilitare din Franta si s-au inmatriculat in Romania ca si autoturisme. De foarte multe ori cand se cumpara de la licitatii aceste autoutilitare au deja in portbagaj kit-ul de transformare in autoturism, adica banchetele + centurile + eventuale plastice aditionale de pe langa banchete.
Procedura e simpla: se aduce masina, se monteaza banchetele + centurile si se merge la RAR la fel ca si cu orice alta masina. Diferenta e ca in loc sa se plateasca la RAR vreo 420 ron cat e in mod normal identificarea + omologarea pentru o masina adusa din afara, se plateste undeva spre 1000 ron, deoarece se face o omologare suplimantara de la 2 locuri la 5 locuri.
Chestia e ca in unele judete la RAR iti solicita prezentarea unei hartii de la reprezentanta marcii respective care sa ateste faptul ca transformarea de la 2 la 5 locuri s-a facut in reprezentanta. Cum in Romania se rezolva cam orice, aceste hartii se obtin destul de lejer de la reprezentante in schimbul unei "atentii" modice. Insa mai nou am auzit de situatii in care pe langa aceasta hartie s-a soliticat si prezentarea unei facturi aferente lucrarii efectuate in reprezentanta.
Ca si idee, masinile de acest gen, autoutilitare in Franta, sunt in general mai bine intretinute decat multe alte masini care nu sunt autoutilitare. Poate ca estetic nu sunt impecabile, avand de multe ori elemente de caroserie zgariate, insa tehnic sunt in stare foarte buna, fiind servisate regulat.
Masinile SH sunt de 3 feluri: ieftine, bune si cu km putini. Pont: 2 din 3.