Salut.Eu am facut referire la volan deoarece dupa o noapte rece tot ce se numeste componenta de cauciuc,simeringuri,oringuri si alte garnituri sunt foarte incrustate,nu au elasticitate.Daca nu lasam uleiul din servodirectie sa se incalzeasca putin,la virajele stanga,dreapta ale volanului,simeringurile fiind "scoarta" pot ceda foarte usor.In ultimul timp am foarte multe discutii neprincipiale cu utilizatorii forumului,de prin toate sectiunile,datorita acestor manuale care voi le cititi si ma contrziceti,ca in carte e scris cu totul altfel.Nu sunteti obligati sa faceti ceea ce spun eu,eu precizez mereu ca va recomand,nu va oblig,fiecare face cum crede,eu nu fac altceva decat sa va impartasesc din constatarile mele acumulate de.a lungul multor ani de mecanica si de nopti nedormite,atunci cand ma straduiam sa modific tot felul de piese care nu se gaseau.Referitor la motorul diesel,eu personal fac aceasta incalzire de 9 ani si in afara de segmenti si 2 bujii incandescente,nu am schimbat nimic,nu am inteles ce vorba este aceea,cum ca,cu autoturismele diesel,trebuie plecat imediat dupa loc,deoarecea se uzeaza cuzinetii si nu stiu mai ce,nu mai confundati marcile,ungerea aceea proasta la ralanti,a fost la o anumita marca,cu patru cercuri,ca sa nu facem reclama,si au fost rechemate in fabrica pentru inlocuirea si modificarea unor subansambluri,hai sa comparam mere cu mere,nu cu altceva.Daca este sa o luam dupa legea mecanicii,nici nu ai voie sa turezi motorul atunci cand este rece,de ce la RAR,lasa motoarele sa se incalzeasca la temperatura normala de lucru?De ce la rece se aud multe "batai" ale motorului si la cald nu se mai aud?Va rog ca fiecare sa va ghidati,exact dupa ce doriti si nu mai ascultati parerile mele,eu pierd noptile pe forum,sa ma dau si eu mare mecanic si sa acumulez injuraturi,sunt mort,dupa ele.Am o sigura rugaminte la voi,daca vreti sa cititi subiectul "curea distributie" din sectiunea Focus 2 si poate o sa.mi dati si mie crezare in proportie de 1%.Va multumesc pentru atentia acordata si va doresc tuturor sarbatori fericite.Gabi.