Help/Troubleshooting

Help turometru fiesta

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Help turometru fiesta

Mesajde ab05kes » 24 Ian 2009, 00:34

de curand mi-am achizitionat un turometru electronik pt ford fiesta mk5 si nu stiu unde sa il leg... pe documentatia turometrului scrie ca se leaga ori la borna - a bobinei de inductie(ceea ce nu am) ori la aprinderea electonica a masini... Stie careva unde anume e modulul de aprindere a masini sau unde se leaga respectivul turometru?
Pls dak stie careva
ab05kes
Incepator

Maşina: Ford Fiesta 1.6 16v 140hp Extreme Tuning

Re: Help turometru fiesta

Mesajde ab05kes » 24 Ian 2009, 11:29

am uitat sa precizez k e 1.6 16v dak are vreo importanta motorul
ab05kes
Incepator

Mesajde DanielArdelian2 » 25 Ian 2009, 18:58

Presupun ca s-ar putea lega in primarul bobinei de inductie.
Ca sa fim 100% corecti, exista doua bobine de inductie in aceeasi carcasa. O bobina produce scanteie pentru doi cilindri simultan.

La bobina de inductie, pe langa cele 4 fise care merg la bujii, trebuie sa mai fie un conector cu vreo 3 fire. Unul dintre fire are (+) 12V cand ai pus contactul, iar celelalte doua fire sunt bornele (-) ale fiecarei bobine, de care se vorbeste in documentatie.

Deci in cazul de fata, cred ca daca legi turometrul la unul dintre cele doua minusuri, o sa-ti indice turatia impartita la 2. Nu prea poti sa-l legi in paralel pe ambele bobine pentru ca vei da peste cap ordinea de aprindere.

Cred ca se poate culege semnal de pe ambele bobine prin cate o rezistenta foarte mare, de ordinul a 1MOhm, dar nu stiu cat de sensibil e turometrul si cum ar reactiona calculatorul masinii.

Alta sursa buna de semnal de turatie ar fi de la senzorul de la arborele cotit sau de la senzorul de la axa cu came, dar iti trebuie un adaptor de semnal.

Alte idei nu am, din pacate. Poate ne raspunde utilizatorul Officer, el parca si-a legat un turometru pe un Focus.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde ab05kes » 26 Ian 2009, 14:18

am rezolvat.... ms mult... l-am legat la bobina pana la urma si merge
ab05kes
Incepator

Mesajde MIHAI770 » 26 Ian 2009, 21:04

pai zi-ne si noua cum ai facut exact si de unde ai luat turometrul...(si eventual pret :)
Caut pentru Fiesta 2001: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=131&t=98585
Fordu'i Ford! :)
MIHAI770
Member

Maşina: Fiesta 2001, 60cp, 3 usi, detango
VIN: Foooofiiiiiiiiiii

Înapoi la Help/Troubleshooting