Help/Troubleshooting

Se sparge furtun alimentare combustibil.

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Se sparge furtun alimentare combustibil.

Mesajde Moadib » 10 Aug 2009, 15:04

Am o mare problema, dupa cum spuneam si in titlu, de aproximativ o luna, furtunul de alimentare cu benzina, care intra in "riglata cu injectoarele" se sparge / taie / rupe etc de cel putin o data pe saptamana. Am pus si furtn care tine 10 BAR ( furtun folosit la instalatii GPL) si tot s-a rupt, pus si furtun intarit cu sfoara si pe deasupra( manson impletit ) si furtun care are in carne impletitura cu sfoara .... NU STIU CE SA MAI FAC... este foarte naspa sa mergi cu masina si subit sa te inunde un miros aspru de benzina ... sa tragi pe dreapta si sa schimbi furtunul ca de .. acum sunt expert la schimbat ...

buba este ca am si un prichindel de 8 luni si nu apreciaza vaporii de benzina ... :-??
la service am fost si am schimbat furtunul si aia dupa ce s-o rupt .. au dat din umar ca de .. nu stiu ce are .."furtunul era buna" asa spun ..

VA ROG AJUTOR .. UN SFAT .. O IDEE ... UN BUTON ...ETC ...

daca este nevoie revin si cu poze sa sa inteleaga despre ce furtun vorbesc...

MULTUMESC ...
2000 Ford fOCUS HatchBack 1.6 zetec
Acolo unde toata lumea e nebuna, nimeni nu e nebun.......(Stanislaw Lem)
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Maşina: Ford Focus Mk3.5

Re: Se sparge furtun alimentare combustibil.

Mesajde Huffy » 10 Aug 2009, 15:24

Verifica sa nu cumva sa lipseasca sistemul de prindere sau sa nu fie prins incorect. Poate ca vibreaza sau se freaca de ceva si de aici apar problemele.
Pune si o poza cu furtunul.
Huffy

Maşina: Ford

Mesajde anonimu' » 10 Aug 2009, 15:27

poti sa pui un manson de plastic peste el ....oare nu freaca de ceva? uita-te si tu mai atent pe acolo sa nu se frece de ceva ...dupa ce il schimbi masina functioneaza normal?
anonimu'
1nsane Member

Maşina: ford mondeo mk3 ,tddi ,anul 2001 ,85kw , hatchbag ...
VIN: WF05XXGBB51B63509

Mesajde Moadib » 11 Aug 2009, 08:52

Salutare ..multumesc de raspuns ..

Am schimbat sistemul de prindere (colier cu 2 bare de sarma) cu 2 coliere normale; problema este ca furtunul se rupe la 2- 3 cm.. de stutul pe care este prins colierul, pot spune ca in majoritatea cazurilor se rupe de la partea cu piesa aia nichelata ( parca aia este regulatorul de presiune nu?). Tind sa cred ca este supus unei presiuni foarte mare si cedeaza unde este intins materialul ( cand strangi colierul- cauciucul se comprima pe stutul de prindere si se intinde ) sau ..este putin probabil ca benzina sa atace furtunul? .. slabe sanse am folosit furtum de alimentare pentru solenta, logan .. asta am in prezent si un furtun de GPL ( care este mai coroziv ca benzina)

Huffy .. cred ca m-ai ajutat de 3 ori cel putin pana acum cu o schema din microcat .. crezi ca ma poti ajuta si acum ?

o sa incerc cu un furtun de la forcar, dar trebuie sa ma duc cu un reper, un buton de lift ceva acolo .. nu pot sa cer un simplu furtunul de benzina :D .... cine stie ce dracovenie de furtun este ala de a rezistat atati ani (9 ani).

@ anonimu' dupa ce-l schimb masina merge perfect .. pana cand se sparge .. si atunci incepe sa dea rateuri .. sa nu mai aiba putere la turatii mici .. cred ca atunci nu-i vine destula benzina si face figuri .. in rest cand furtunul este nou .. perfect merge masina ..
Fişiere ataşate
Poza furtun motor 16 zetec.JPG
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Mesajde Huffy » 11 Aug 2009, 10:06

Nu arata a regulator de presiune, ar fi trebuit sa aiba si un furtun de vacuum.
Din ce vad in poza cred ca este un furtun care are pe el o supapa unisens. Cred ca de vina e presiunea destul de mare (~3 bar), furtunul original este dintr-un cauciuc/plastic destul de dur daca nu ma insel.
Vine cu tot cu supapa si cu ambele bucati de furtun.
Fişiere ataşate
capture_23.jpg
Huffy

Mesajde Moadib » 11 Aug 2009, 10:28

Multumesc Huffy.. acum o sa caut acel ansamblu .. sper ca problema sa fie de la furtun numai ..
Cred ca ar fi cazul sa dau o bere buna si rece .. cu prima ocazie la o intalnire .... :D
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Mesajde Huffy » 11 Aug 2009, 10:31

Buna, rece si fara alcool :D
Huffy

Mesajde Moadib » 11 Aug 2009, 10:38

Cu mare placere ..
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Înapoi la Help/Troubleshooting