Help/Troubleshooting

Schimbare Jante Casco

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Schimbare Jante Casco

Mesajde stewie » 24 Iun 2008, 11:13

Daca te exemplu Casco imi inlocuieste 2 jante, jantele alea lovite trebuie date la ei ?
stewie
Gold Member

Maşina: Ford Focus, 2002, 1.8TDCI, 85KW, Hatchback
VIN: WF0AXXGCDA2T13719

Re: Schimbare Jante Casco

Mesajde claudiu* » 24 Iun 2008, 11:15

Teoretic, da.
Imagine
Imagine

When there's a wet pussy, there's a happy cock!
claudiu*
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta - 1,4 tdci B-01-LEC

Mesajde stdanm » 24 Iun 2008, 13:54

in functie de agent si de cat de tare sunt strambate. daca sunt strambate rau si el e convins ca nu se mai pot refolosi, nu le cere inapoi.
stdanm
Gold Member

Mesajde alexsar » 24 Iun 2008, 14:44

Daca ti le cere atunci le dai, mie nu mi-a cerut janta da nici nu era cine stie ce indoita.
alexsar
Member

Maşina: Focus 2013/Fiesta 2017 - 1.0 EcoBoost 125/100

Mesajde Moadib » 12 Iul 2008, 17:41

Intrebare ....Daca am spart o janta ? Am sudat-o pe banii mei si totusi am probleme .. se mai poate schimba pe casco? ( dupa cate stiu am full casco).
daca da ....ce demersuri trebuie facute....constatare la politie... constatare casco...???
2000 Ford fOCUS HatchBack 1.6 zetec
Acolo unde toata lumea e nebuna, nimeni nu e nebun.......(Stanislaw Lem)
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Maşina: Ford Focus Mk3.5

Mesajde Leo777 » 14 Iul 2008, 12:03

$1 scrie:$2ntrebare ....Daca am spart o janta ? Am sudat-o pe banii mei si totusi am probleme .. se mai poate schimba pe casco? ( dupa cate stiu am full casco).
daca da ....ce demersuri trebuie facute....constatare la politie... constatare casco...???

Daca sunt fotografiate si asigurate ca jante din aliaj, dai cu ea intr-o groapa si poti spera sa se sparga tot in locul in care e sudata de tine, ca sa nu se cunoasca sudura facuta pe banii tai. Daca se constata ca atunci cand ai asigurat masina jantele erau intregi si acum, cand te duci cu ea sparta se vede sudura ta, e foarte posibil sa nu ti-o despagubeasca. Mai depinde si unde ai asigurarea.

PS: nu exista asigurare "full casco" in Romania; doar CASCO, simplu, indiferent de ce riscuri anume sunt acoperite pe polita.

Cu stima,
Leo.
Cu prostul nu-i bine sa te pui, ca are mintea odihnita!
Leo777
Member

Maşina: Mondeo 2.0 d 140 hp, 2011 Mondeo 1.8i 125 hp, 2003
VIN: vinnegrudincelbun

Mesajde tomcatmouse » 14 Iul 2008, 14:03

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ntrebare ....Daca am spart o janta ? Am sudat-o pe banii mei si totusi am probleme .. se mai poate schimba pe casco? ( dupa cate stiu am full casco).

Daca sunt fotografiate si asigurate ca jante din aliaj, dai cu ea intr-o groapa si poti spera sa se sparga tot in locul in care e sudata de tine, ca sa nu se cunoasca sudura facuta pe banii tai. Daca se constata ca atunci cand ai asigurat masina jantele erau intregi si acum, cand te duci cu ea sparta se vede sudura ta, e foarte posibil sa nu ti-o despagubeasca. Mai depinde si unde ai asigurarea.

PS: nu exista asigurare "full casco" in Romania; doar CASCO, simplu, indiferent de ce riscuri anume sunt acoperite pe polita.

Cu stima,
Leo.

hmmm ... sa dai cu masina in groapa si s-o spargi exact in acelasi loc in care a fost sparta ....slabe sanse chiar 0 ..nu merita riscul oricum ...pe langa janta mai schimbi si ceva articulatii ,eventual elemente de caroserie .... ;) ...
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde Moadib » 14 Iul 2008, 20:35

Pai eu unul inteleg prin a da cu janta in groapa si sa am norocul sa dau in crapatura, ca ar trebui sa am un bulan porcesc ( pe care daca l-as avea as incerca 6 numere norocoase :D si nu l-as irosii pe o janta fie ea si oz ) sau precizie de chirurg sau ceva in felul urmator....

1.Data jos roata de pe masina
2. jos cu anvelopa = janta goala
3 una bucata scandura groasa ( 5- 10 cm)
4. un bun amic cu un baros ( de al 3-4 kg in sus :D ) si fortos
5. cu ajutorul scandurii si a barosului, se aplica cate una bucata soc :-" cu "precizie chirurgicala " pana, ca din minune janta face POC/TROSC sau cum draqu vrea ea...

oricum aceasta incercare trebuie bine regizata, eventual chiar si documentata... ....

Deja o dam in fabule si basme.. Ok multam am inteles cum este cu janta .....cat despre ful casco .. poate ca nu am inteles eu bine despre ce vb. omul de la asigurari .. dar mai mult ca sigur ai dreptate LEO... scuze gresala ... omul invata cat traieste...
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Mesajde tomcatmouse » 15 Iul 2008, 07:50

$1 scrie:$2ai eu unul inteleg prin a da cu janta in groapa si sa am norocul sa dau in crapatura, ca ar trebui sa am un bulan porcesc ( pe care daca l-as avea as incerca 6 numere norocoase :D si nu l-as irosii pe o janta fie ea si oz ) sau precizie de chirurg sau ceva in felul urmator....

1.Data jos roata de pe masina
2. jos cu anvelopa = janta goala
3 una bucata scandura groasa ( 5- 10 cm)
4. un bun amic cu un baros ( de al 3-4 kg in sus :D ) si fortos
5. cu ajutorul scandurii si a barosului, se aplica cate una bucata soc :-" cu "precizie chirurgicala " pana, ca din minune janta face POC/TROSC sau cum draqu vrea ea...

oricum aceasta incercare trebuie bine regizata, eventual chiar si documentata... ....

Deja o dam in fabule si basme.. Ok multam am inteles cum este cu janta .....cat despre ful casco .. poate ca nu am inteles eu bine despre ce vb. omul de la asigurari .. dar mai mult ca sigur ai dreptate LEO... scuze gresala ... omul invata cat traieste...

nu cred ca ai vreo sansa sa o spargi cu scandura si ciocanul ...amortizeaza tot socul lemnul ,dar iti mai trebuie si un cauciuc bulit pt prezentare CASCO ,ca doar nu dai cu masina in groapa de spargi janta si ramane guma intreaga ....parerea mea este sa cauti tu frumusel o bordura inaltuta si sa freci un pic in mers janta de bordura ...,,o schimba fara comentarii ,
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde Moadib » 15 Iul 2008, 13:58

Este o ideebuna tomcatmouse dar cu sudura .... ce fac, la mine sudura este perpendiculara pe marginea jantei .. ca de .. si mai am o intrebare .. iti schimba doar janta afectata sau tot setul??

La faza cu lemnul .. mai am un cauciuc vechi de pe setul asta de jante .. se joaca am meu catel cu el .. daca vor anvelopa distrusa .. se rezolva .. adica m-a rezolvat cainele :D
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Mesajde aannyy » 30 Iul 2008, 10:46

Eu am luat masina noua si nu mi-au fotografiat-o cand am facut asigurarea Casco. Daca pun niste jante de aliaj lovite si ma duc sa cer casco pe ele?
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Maşina: Focus 2, 2007, Hatch, 5 door, sea grey, 1,6, Tdci, 90 cp

Înapoi la Help/Troubleshooting