Help/Troubleshooting

cum se schimba bieleta de directie?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

cum se schimba bieleta de directie?

Mesajde ra7van » 25 Aug 2008, 06:57

Salut! Am facut si eu un poc cu un mondeo mk2 si mi s-a rupt bieleta de directie pe stanga. Ce nu pot sa-mi dau seama asa la prima vedere este daca bieleta se poate schimba fara a desface caseta de directie. Stie cineva ceva? Multam
B 05 DRK - Mondeo 98'
Berlina 4 usi
1.8 16V 115CP
ra7van
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 2 1998, 1.8 16V 115CP
VIN: WF0FXXGBBFWR86331

Re: cum se schimba bieleta de directie?

Mesajde cerasela » 25 Aug 2008, 10:48

$1 scrie:$2alut! Am facut si eu un poc cu un mondeo mk2 si mi s-a rupt bieleta de directie pe stanga. Ce nu pot sa-mi dau seama asa la prima vedere este daca bieleta se poate schimba fara a desface caseta de directie. Stie cineva ceva? Multam

sigur ca se poate, se desface capul de bara de pe fuzeta, se da la o parte burduful si se desface nuca bieletei da trebuie facut la servis ca nu stii exact ce cheie trebuie la nuca bieletei , difera de la o bielete la alta in plus trebuie facuta obligatoriu geometria
cerasela
Incepator

Maşina: ford fiesta 2002 tdci
VIN: WFOHXXGAJH2S27703

Mesajde ra7van » 25 Aug 2008, 16:58

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2alut! Am facut si eu un poc cu un mondeo mk2 si mi s-a rupt bieleta de directie pe stanga. Ce nu pot sa-mi dau seama asa la prima vedere este daca bieleta se poate schimba fara a desface caseta de directie. Stie cineva ceva? Multam

sigur ca se poate, se desface capul de bara de pe fuzeta, se da la o parte burduful si se desface nuca bieletei da trebuie facut la servis ca nu stii exact ce cheie trebuie la nuca bieletei , difera de la o bielete la alta in plus trebuie facuta obligatoriu geometria

deci...nici o sansa s-o schimb in spatele blocului...:P...multam fain!
B 05 DRK - Mondeo 98'
Berlina 4 usi
1.8 16V 115CP
ra7van
Incepator

Mesajde vali_0572 » 25 Aug 2008, 17:04

ai rupt bieleta sau numai capul de bara. ala se poate schimba cu putin efort si in spateleblocului. cat despre bieleta se poate schimba si aceea numai ca e ceva de munca si in plus trebuie sa prinzi cu o cheie de ea. in lipsa cheii poti sa prinzi cu un mox de teava dar va lasa urme de dinti pe bieleta.
vali_0572
Gold Member

Maşina: ford mondeo Mk4

Mesajde ra7van » 25 Aug 2008, 17:15

$1 scrie:$2i rupt bieleta sau numai capul de bara. ala se poate schimba cu putin efort si in spateleblocului. cat despre bieleta se poate schimba si aceea numai ca e ceva de munca si in plus trebuie sa prinzi cu o cheie de ea. in lipsa cheii poti sa prinzi cu un mox de teava dar va lasa urme de dinti pe bieleta.

o sa razi dar nush :P deci bara aia care trage de roata intre roata si prostia aia de cauciuc care o acopera inspre caseta, e rupta la aproximativ 1cm-2 de la roata. bieleta stiu ca se numeste ca m-a mintit si pe mine unu, altu, ca altfel habar aveam io :D
B 05 DRK - Mondeo 98'
Berlina 4 usi
1.8 16V 115CP
ra7van
Incepator

Mesajde vali_0572 » 25 Aug 2008, 17:24

vad ca esti conectat da-mi un telefon si vorbim bai pe indelete 0788222150. eventual daca nu stai departe poate iti dau si o mana de ajutor. eu stau in Rahova
vali_0572
Gold Member

Mesajde cerasela » 26 Aug 2008, 08:38

se poate schimba in spatele blocului da cu anumite inconveniente. De exemplu, la unele bielete trebuie cheie de 34 , nu prea se gasesc pe la noi, iar daca gasesti s-ar putea ca latimea ciocurilor sa fie prea mare pentru locasul de pe bieleta asa ca iti trebuie un polizor sa tai din cheie sau sa faci din cheie de 32 de 34. Unele bielete nici nu au locas pt cheie fixa si atunci iti trebuie o cheie franceza de forta. Dai bieleta jos, dupa care trebuie sa o masori pe aia veche sa fie la fel de lunga cu aia noua, adica lungimea de la capatul nucii pana la capatul de bara sau dupa numarul de spire infiletate in capul de bara. Eu am dat comanda de bieleta si am umblat cu ea cateva luni in portbagaj cautand chei si ajustand. Am ajuns in servis cu alte probleme si m-am gandit sa schimb si bieleta, atunci am observat ca bieleta mea noua era prea scurta desi comanda o dadusem dupa seria din certificat iar in plus bieleta veche era rotunda la nuca , nu se putea desfileta cu o cheie fixa. Problema s-a rezolvat din fericire ca servisul avea si magazin de piese si au cautat o bieleta cu acelasi pas la filet, mai lunga, pt ca nu au reusit sa identifice exact cea originala, pe care au taiat-o si au facut geometria pe calculator. Greu de facut in spatele blocului asemenea operatii. Asa ca cea mai buna recomandare ramine servisul.
cerasela
Incepator

Maşina: ford fiesta 2002 tdci
VIN: WFOHXXGAJH2S27703

Mesajde ra7van » 27 Aug 2008, 19:41

GATA BIELETA!!! :D Pentru cine mai are nevoie :
Bieleta se schimba relativ usor in spatele blocului, numai ca pentru ca sa nu pierdeti doua zile pe langa ea cum am facut eu, folositi urmatoare pentru a termina treaba in 20 min: flex, doua chei de 10, o teava de aprox 1.5m lungime si diametru de vre-o 2.5 cm, o coarba d'aia in x, si un pic de muschiuletz. Se da jos roata si aparatoarea de noroi, se desface bieleta din capatul de bara, se taie cu flexul nuca bieletei in lateral ATENTIE doar atat cat sa scoti bila din nuca, scoti bila, apoi crestezi nuca astfel incat sa poti baga o cheie de 10 pe diametru, se cresteaza la fel teava (la mine tzeava a avut diametrul de asa natura incat mi-a intrat la fix in nuca bieletei dar la fel de bine banuiesc ca ar fi mers si cu o teava mai mare ca bieleta in diametru) se pune ce-a de-a doua cheie de 10 in capatul celalalt al tevii unde se imbina tot prin crestare coarba astfel incat sa intre cheia din teava si in coarba, se fixeaza in nuca si se rasuceste cu un pic de putere. Rezultat: am scos bieleta din fabrica de pe forduletz. Am incercat pana la aceasta solutie plina de imaginatie toate sculele posibile: chei franceze, mox-uri si alte nebuneli si degeaba. Teava si flexul sunt sfinte :P
Multumiri lui vali_0572 care mi-a aratat cu ce se mananca bieleta si a mers cu mine sa-mi cumpar una noua! :)
B 05 DRK - Mondeo 98'
Berlina 4 usi
1.8 16V 115CP
ra7van
Incepator

Mesajde vali_0572 » 28 Aug 2008, 12:45

am trecut astazi sa vad ce mai faci dar nu erai acasa. am intrebat un vecin (cel cu BMW negru) si mi-a spus ca ai rezolvat-o aseara. multa bafta si nu iuta sa te duci acum sa-i faci unghiul de figa. mai ales ca tu ai avut si un mic incident cu ea.
vali_0572
Gold Member

Înapoi la Help/Troubleshooting