Am si eu o mica istorioara legata de service-ul Romcar (Expozitiei), pentru a echilibra balanta intre service-urile bucurestene (vezi
viewtopic.php?p=194970#p194970).
Prima data am fost la Romcar pentru un accident usor: lovitura in spatele masinii, s-a schimbat pe RCA bara spate si un stop. Plus un parbriz (de la o piatra) pe Casco. Am fost programat cam tarziu dar asta e.
Ambele operatiuni au avut rezultate bune, nu s-a cunoscut nimic. Doar pentru acceptul de plata s-a intarziat mult, datorita service-ului. Cei din service ma asigurau ca au trimis devizul dar s-a constatat ca de fapt l-au trimis cu cateva zile mai tarziu decat au zis.
Practic sunam la BCR si ziceau ca nu au primit nimic, Romcar zicea ca a trimis tot. Pana la urma am vazut faxul cu data. Bila neagra.
A doua oara din pacate a fost mai grav. Am avut un accident in Bucuresti si am dus masina tot la ei, pentru ca:
1. erau aproape de locul accidentului
2. lucram f. aproape de ei
3. calitatea primei reparatii a fost ok.
Devizul a fost in jur de 11500 de euro, RCA tot la BCR.
Reparatia a durat 3 luni, in conditiile in care la masina s-a lucrat cam 3 saptamani.
Practic s-a facut prima constatare, s-a dat comanda de piese, s-a mai demontat din masina si s-au mai facut 2 reconstatari.
Dupa 2 luni doar scosesera motorul de pe ea, pentru a schimba o traversa si in rest nimic. Imi spuneau ca au venit toate piesele si cam atat. Am venit la interval de 2-3-4 zile la service, spre sfarsit aproape zilnic, sau de mai multe ori pe zi, lucrand pe Expozitiei.
Reparatia a fost facuta foarte ok, la modul ca nu se cunoaste nimic (doar cateva zgarieturi si semne capatate in service, de care o sa amintesc imediat).
Initial ma gandeam sa vand masina, avea cam 8 luni vechime, ma gandeam ca poate e dauna totala, dar a fost aproape, insa nu se cunoaste nimic. Am mers dupa reparatie cu 200km/h, am pus frane de la viteza mare (evident singur in masina si pe autostrada, si pt o mica distanta), nu trage in nicio parte, directia e super ok, nu scartaie nimic, etc.
S-au schimbat toate piesele, nu s-a reparat nimic.
Acum partile proaste:
In primul rand termenul mare.
In al doilea rand, cum spuneam au dat motorul jos. Mecanicul care a facut acest lucru a deschis mai intai geamul de la sofer, apoi dupa ce a dat motorul jos nu l-a mai putut ridica.
Asa am gasit eu masina in parcare la Romcar, asteptand restul de piese. Asa a stat peste o saptamana. Era plina de praf si frunze in interior, iar pe bancheta din spate piese murdare.
Nu aveam huse nici pe scaune nici pe volan. Nici la prima reparatie la ei nu am avut desi se lauda cu standarde ISO si cu alte lucruri afisate la receptie.
Dupa multe proteste, certuri, insistente, au pus peste aproape o saptamana huse luate din alta masina aflata in service.
De asemenea dupa cateva zile, venind zilnic la service, un mecanic a venit la masina tarand pe jos o folie pe care a pus-o pe partea din fata a masinii si pe lateral (geamurile fata) lipind-o de caroserie cu o banda adeziva din cea de hartie. In momentul in care pui banda aia adeziva, hartia se imbiba cu substanta adeziva si in cateva zile ramane o chestie greu de indepartat, ca si cum s-ar fi folosit super glue sau ceva de genul asta. Neputand sa imi inchipui cum or sa dea chestiile alea jos am intrebat.
Raspunsuri:
1. o sa dam cu diluant. Serios? Da, asa facem mereu. Cum, pe masina cu vopsea metalizata, lac, etc? Am reclamat lucrul asta la receptie si domnul de acolo m-a linistit spunandu-mi ca probabil glumea. O sa o spele bine pana cand nu se mai vede. In total am avut aproape 10 locuri afectate de problema asta, in toate au ramas semne. Nu am mai vazut asa ceva nici la Daciile abandonate pe strazi si fara geamuri. La sfarsit s-a facut si un polish pentru a mai acoperi din urmele acestea si altele. Am avut si inca mai am inclusiv pe plafon. Masina avea 8 luni vechime.
Mai am si acum bancheta din spate patata, si spatarele scaunelor fata la fel, de la piesele murdare puse acolo.
Dupa ceva timp venisera toate piesele, inclusiv cele de la reconstatari (cel putin asa mi se zicea, eventual mai trebuiau sa vina farurile care se puteau monta mai tarziu) insa la masina nu se facea nimic, de ceva timp. Am tot insistat, aproape zilnic, mi se spunea ca diseara intra in lucru, maine intra in lucru, o sa ii facem cutare, pe urma cutare, pe urma vopsit, pe urma electrica si gata. In max. 4-5 zile e gata. Si asa a fost numai ca s-a mai amanat aproape o luna. Adica nu m-au mintit, chiar atat au lucrat la ea. Am tot asteptat si venind zilnic la service vedeam cum diverse cunostinte erau bagate in fata. Venea cineva la receptie: Vezi ca a sunat cutare si trebuie sa ii rezolvam repede ceva. Ok, hai ca il strecuram diseara.
Intre timp seful de service a fost bolnav si a lipsit ceva timp (cel putin asa mi s-a spus), cel de la receptie s-a mutat la alt service, a venit altul.
Acesta evident nu avea nici cea mai mica idee despre masina mea. L-am chemat la masina si i-am aratat toate neregulile, am verificat impreuna foile cu comenzi si piese, totul era sosit.
I-am aratat in ce hal era masina, inca era afara, folia aia se freca nonstop de caroserie din cauza vantului, halul in care arata interiorul, urmele de pe caroserie, niste zgarieturi la un prag interior (dreapta spate) pe care nu le-am avut, erau f. pronuntate, si langa o gramada de piese impinse inauntru. Nu mai zic cum mirosea in masina de la atata mizerie. L-am intrebat la care lucru din tot ce i-am aratat poate sa ma contrazica nu efectiv nu a putut sa imi spuna nimic, decat ca am dreptate si o sa se rezolve. Oglinda din partea dreapta era f. zgrunturoasa la atingere, parca s-ar fi sudat ceva langa ea si ar fi sarit scantei, o gramama de lucruri. Zgarieturi pe bara spate (era schimbata cu o luna jumatate tot la ei in service, era noua si nu am avut nimic pe ea pana atunci, nici o urma), pe plafon, etc.
Dupa ce s-a mai lucrat la masina au vopsit-o si au adus-o (au vopsit la Mercedes cred, cel putin asa mi-au zis, ei nu au vopsitorie proprie). Bara fata avea niste urme jos de vopsea scursa, capota avea cateva urme, si o aripa. Erau piese noi si vopsite. Am cerut refacerea lucrarilor, intre timp au facut si un polish la zonele afectate de ei (f multe) au reparat si zgarietura de la prag, si oglinda, au curatat si interiorul de frunze mizerie si praf, doar petele au ramas.
Dupa schimbarea plansei de bord, umbland la diverse lucruri pe acolo, nu functionau CD-ul si CB-ul. Am insistat inainte sa verifice masina cap-coada fiind multe lucruri afectate si desi mi s-a promis am ramas cu promisiunea. Efectiv au schimbat plansa, au desfacut si refacut diverse legaturi (mufe) si gata. Nu s-a verificat nimic. Nu pot sa inteleg lucrul asta nici macar daca ar fi fost cu un radio de buzunar la service, dar cu o masina. Dupa ce am refuzat de cateva ori sa iau masina si am cerut refacerea unor lucruri (am scris pe o foaie A4 pe ambele parti, scris normal, toate neregulile ce trebuiau reparate), s-au refacut cam in proportie de 80% si pana la urma am luat masina, cu ceva urme/pete/zgarieturi pe caroserie si in interior, si cu un gust foarte amar.
Nu inainte de a mai astepta in plus cam o saptamana acceptul de plata din cauza unor becuri pe care Romcarul imi cerea sa le platesc (vezi tot aici:
viewtopic.php?p=194970#p194970) si a unor ore de manopera bagate in plus tot de Romcar (parca vreo 2 ore) si neacceptate de asigurator.
Practic am avut lovita masina fara sa fie vina mea si trebuia sa mai platesc cateva milioane pe 3 becuri si niste ore de manopera, dupa ce am stat 3 luni cu masina in service si si-au batut si joc de ea. Pana la urma cu becurile s-a rezolvat, am verificat hartiile si s-a descoperit ca erau niste greseli la orele de manopera (in plus evident, fara nici un fel de acoperire) si s-a renuntat la ele.
Am vb numai despre masina mea aici, insa venind la service in cele 3 luni de vreo 30 de ori (minim) am vazut cum se lucreaza si la alte masini si mi-a ajuns.
Sa nu mai vb ca efectiv ajungeam in service si de cele mai multe ori nu vedeam pe nimeni lucrand. Erau masini in service si stateau. Degeaba mai venea cineva la un mecanic cu niste foi: uite, la masina aia trebuie sa schimbi o bara si un stop, raspunsul era acelasi: pai cand, azi in nici un caz ca nu am timp, mai am de lucru si la cutare. Asteptam pe acolo cate o ora pana sa prind pe cineva cu care sa vb si nu vedeam pe nimeni lucrand.
Asta s-a intamplat in martie-mai 2007, a trecut ceva timp de atunci. Probabil ca daca as fi scris mai repede mailul ar fi fost mult mai acid si de cateva ori mai mare. As fi putut de fapt sa scriu un post lung cam ca asta la fiecare vizita in service.