Azi (13 aprilie), am fost si eu la Neste sa verific un Focus 1,6 tdci 110CP din 2005 pe care vreau sa-l cumpar. M-am bazat pe sondajul de aici de pe clubford cand am ales service-ul

. Masina e adusa din Germania si eu cum nu ma pricep la masini, nu voiam sa am surprize neplacute. Le-am spus sa o puna pe testerul electronic si sa mai verifice mecanica sau ce se obisnuieste in situatii de genul .. Masina a stat cam 1 ora si 45 min inauntru, eu am mers altundeva in timpul asta.
Ca si
impresii generale:
- m-am simtit tratat ok, mi s-a dat atentie
- pretul a fost 196 ron, ceea ce nu mi se pare mult (desi au rotunjit la 2 ore manopera)
- ce nu mi-a placut a fost ca la sfarsit, problemele mi-au fost raportate verbal, n-am primit nici un raport scris, decat factura pe care scria operatiile efectuate: testare motor cu ids si verificare generala. Acum nu stiu cum se procedeaza de obicei, ce ar fi trebuit sa primesc.. Un prieten imi spunea ca a facut un test tot la un ford si i-au dat procente de caroserie functionabila, tot asa si la piese - cat % sunt functionale si mai nus ce.. eu am primit doar verbal. alta chestie - mi s-a spus ca nu se pot verifica dc km sunt reali
- mi-au dat si cotatii de pret la ce ar trebui sa schimb:revizie:700-750 RON, distributie 178E, furtun turbo:130E, EGR: 218 E (ora de manopera=100 ron)
- mentionez ca e singurul service autorizat in care am intrat asa ca nu pot face comparatii. din cauza asta nici n-am votat. sa mai vina la sondaj cei care au umblat pe la mai multe, ca parca avem prea putine voturi

.