Cum stau cu service-ul, cum se comporta la achizitionarea masinii, la reparatiile in garantie
Răspunde

18 Dec 2007, 22:12

Sincer am apelat la baieti de la CSD de mai multe ori cel putin in 2 situatii critice VOPSIT : bara spate/ usa dreapta spate + usa dreapta fata /bandouri ... rezultatul exceptional....nu se vede nici cea mai mica diferentza ...bine putin mai lucioasa :lol: dar sa rezolvat cu polish...Iar cea de a 2 situatie cea mai naspa e ca am ramas in brasov blocat cu masina ... si am apelta la ROSS (man sa iti dea D-zeu o mie de ani) care a sunat la toata lumea care stia el sa ma ajute.. a 2 zi m-am dus la ei si in 3 ore m-au rezolvat ...problema (se resetase un injector ) asadar Focusache al meu mergea in 3 iar ca pretz nu m-a dus mult sincer..

Nu am decat cuvinte de lauda la adresa lor si pot sa pun ca ma mai recomandar si altora care au fost la fel de incantati de calitatea reparatiilor...TINETI-O TOT ASA 8)

24 Dec 2007, 15:11

Cu ocazia sarbatorilor de iarna va dorim tuturor un Craciun Fericit si un an nou plin de realizari! La Multi Ani!

07 Ian 2008, 18:17

:(( mi-am gasit masina lovita in parcare. ma duc la politie diseara si apoi la casco. am mai fost o data la csd pentru un shimb de jante si cateva zgarieturi. in afara de incidentul cu jantele (explicat pe acest post) a iesit ok.

cred ca tot la csd o sa ajung si de data aceasta, si as vrea sa-l intreb pe ross: am aripa dreapta fata infundata grav (cred ca trebuie schimbata) si bara zgariata (sau cel putin atat am apucat sa vad). in conditiile astea cam cat crezi ca dureaza?

07 Ian 2008, 19:02

Astazi am fost la CSD pentru prima revizie, aceea intermediara la 2500 km. Intre Craciun si Anul Nou il sunasem pe Ross sa-l intreb cum trebuie sa procedez, pentru ca facusem deja cei 2500 de km, iar el mi-a spus sa-l sun din nou pe 7 ianuarie dimineata pentru programare, si ca nu-i nici o problema daca depasesc putin numarul de km. Probabil, la fel ca multe alte firme, in perioada Sarbatorilor au avut liber. Azi-dimineata, la 9, l-am sunat si mi-a zis ca pot sa vin sa-mi faca revizia :shock: . Programare in aceeasi zi in care am sunat!! Bineinteles ca la ora 10:30 am fost la ei. Impresii: de la bine spre foarte bine! Nu vreau sa se creada ca le fac reclama, n-am nici un interes, poate am fost eu norocos, dar asta este senzatia cu care am ramas. Tipul de la receptie foarte amabil, nu mai stiu cum il cheama (mi-a dat o carte de vizita, dar a ramas in masina), daca vreti o sa va spun si cum il cheama. Am discutat despre diverse chestii legate de masina, intre timp a venit si Ross, am vorbit si cu el, si la 11:40 masina era gata. Singura chestie pentru care am spus de la bine spre foarte bine, dar pe care am inteles-o: imi cumparasem de la For Car un set de aparatori de noroi pentru rotile din fata si i-am rugat sa mi le monteze ei, contra cost bineinteles, dar tanarul de la receptie mi-a spus ca nu se poate, deoarece politica firmei este sa se monteze numai piese cumparate de la ei. Lucru, pana la urma, de inteles, nu sunt singurii care procedeaza asa. A, si la sfarsit mi s-a spus ca nu ma costa nimic revizia. Stiu ca aceasta revizie este, in mod normal, gratuita, dar din ce am mai citit pe forumul nostru, multi posesori de Ford au fost taxati la alte service-uri chiar si pentru aceasta revizie gratuita.
Ultima oară modificat de scor.pio pe 07 Ian 2008, 19:07, modificat 1 dată în total.

07 Ian 2008, 19:05

Taxarile la revizia de 2500 sunt pentru completari de diverse lichide sau ce nu intra in garantie (doar manopera cred ca este gratis la 2500).

07 Ian 2008, 20:19

Adica daca iti livreaza masina cu putin lichid e normal ? Sau trebuie livrata completata cum trebuie ?

In al doilea rand mie nu mi se pare totusi normal sa se caliceasca la un set de aparatori... e niste plastic ce naiba....
daca era vorba de o componenta mai pretentioasa, mai intelegeam....

07 Ian 2008, 20:21

Eu nu inteleg deloc de ce e loc de atatea interpretari in chestiunile de garantie la Ford!
In cartuliile alea cu care vine masina scrie clar, negru pe alb, ca ai garantie 4 ani, exceptand consumabilele si suprafata vitrata care are 1500km. Tot acolo scrie si ca revizia de 2500 de gratis. Nu scrie nicaieri ca daca lichidele au nivelul scazut tre' sa platesti tu completarea si este si aberant, pentru ca revizia de 2500 asta isi propune: sa verifice unele chestiuni care poate nu sunt asa cum ar trebui sa fie la o masina noua.
Daca e mai putin ulei, atunci ori papa ulei...ceea ce nu e ok la doar 2500, sau se scurge pe undeva, chestiunie care iar nu e in regula.
Si exemplele pot continua.

07 Ian 2008, 20:37

$1 scrie:$2u nu inteleg deloc de ce e loc de atatea interpretari in chestiunile de garantie la Ford!
In cartuliile alea cu care vine masina scrie clar, negru pe alb, ca ai garantie 4 ani, exceptand consumabilele si suprafata vitrata care are 1500km. Tot acolo scrie si ca revizia de 2500 de gratis. Nu scrie nicaieri ca daca lichidele au nivelul scazut tre' sa platesti tu completarea si este si aberant, pentru ca revizia de 2500 asta isi propune: sa verifice unele chestiuni care poate nu sunt asa cum ar trebui sa fie la o masina noua.
Daca e mai putin ulei, atunci ori papa ulei...ceea ce nu e ok la doar 2500, sau se scurge pe undeva, chestiunie care iar nu e in regula.

Uleiul este consumabil...
Asa e? :lol:

07 Ian 2008, 23:39

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u nu inteleg deloc de ce e loc de atatea interpretari in chestiunile de garantie la Ford!

Uleiul este consumabil...

Uleiul ca uleiul ca este intr-adevar consumabil, dar bine zice totusi colegul, ca daca la 2500 trebuie sa completezi nu-i vina proprietarului.
In alta ordine de idei merita o discutie mai amanuntita despre aceasta garantie de 4 ani. De ce? Uite un exemplu: telescoapele sunt in garantie dar nu mai mult de 75.000 de Km. Scrie chestia asta undeva in actele pe care le-ati semnat sau primit cand ati cumparat masina?
Cred ca merita un topic nou.

08 Ian 2008, 00:11

$1 scrie:$2Uleiul este consumabil...

O fi, da nu la 2500 de km, ca doar nu ne-am cumparat Dacii 1300, sa completam uleiul din 500 in 500 de km!!! :x
Parerea mea, care nu am pretentia ca este neaparat cea mai corecta, cu privire la revizia de 2500, este ca aceasta ar trebui sa fie gratuita, indiferent de lucrarile care se fac cu aceasta ocazie. Bine, nu ma refer aici, de exemplu, la o eventuala inlocuire a unui cauciuc sau a unei jenti deteriorate din cauza mea, ci la completarea diferitelor lichide (ulei, lichid de frana, lichid de servo) sau inlocuirea unor consumabile. Spun asta pentru ca, daca se constata ca trebuie completate lichidele respective, nu pot fi decat 2 cauze:
1 - la iesirea din fabrica masina nu a avut cantitatea prevazuta din lichidul respectiv, lucru care in nici un caz nu mi se poate imputa mie, ci poate serviciului de control al calitatii al producatorului, si-atunci nu vad de ce ar trebui sa platesc eu completarea.
2 - lichidul a scazut pe parcursul utilizarii masinii, ceea ce, la doar 2500 de km parcursi, denota un defect de fabricatie (o precara etanseizare a instalatiei respective), lucru pentru care, iarasi, nu vad de ce ar trebui eu sa platesc!
De asemenea, epuizarea unor consumabile in numai 2500 de km nu mi se pare un lucru ok.
Eu (prin eu inteleg posesorii de Ford, mai putin cei de ST :) ) cand am cumparat masina am platit o suma considerabila din punctul meu de vedere (considerabila, pentru ca nu sunt milionar in valuta, ca altfel mi-as fi luat Audi, BMW, Mercedes sau Maybach :D ), si am pretentia sa primesc o masina corespunzatoare din toate punctele de vedere.
Asa ca orice nereguli aparute in primii 2500 de km, care nu mi se datoreaza mie, ar trebui remediate gratuit. Parerea mea, vorba lu' nea' Nicu.
Ultima oară modificat de scor.pio pe 08 Ian 2008, 00:16, modificat 1 dată în total.

08 Ian 2008, 00:16

Acu' sincer eu prefer varianta asta (putini sunt cei care au avut nevoie de ulei la revizia de 2500...) celei de la VW, unde posesorii care primesc 1L de ulei in portbagaj... Si pana la 10.000 km tot pun, si tot pun... :lol:

08 Ian 2008, 02:34

Da Mihai, asa e! Se poate si mai rau, dar se poate si mai bine!
Topicul ala e necesar (Garantia Ford) si vad ca nu sunt singurul care se gandeste la asta.

08 Ian 2008, 12:29

$1 scrie:$2axarile la revizia de 2500 sunt pentru completari de diverse lichide sau ce nu intra in garantie (doar manopera cred ca este gratis la 2500).

Revizia de 2.500 km este gratuita indiferent de ce se face la masina (completari de lichide), cu exceptia lichidului de sprit care se completeaza la cererea clientului.

Bafta,

08 Ian 2008, 13:14

$1 scrie:$2axarile la revizia de 2500 sunt pentru completari de diverse lichide sau ce nu intra in garantie (doar manopera cred ca este gratis la 2500).

Revizia de 2.500 km este gratuita indiferent de ce se face la masina (completari de lichide), cu exceptia lichidului de sprit care se completeaza la cererea clientului.

Bafta,

Multumim de info. Si atunci pe ce baza taxeaza service-urile adaosurile de diverse lichide???

09 Ian 2008, 15:30

Ma ajuta si pe mine cineva cu niste preturi orientative pentru operatiunea de inlocuire a airbagurilor frontale sofer si pasager? Am inteles ca trebuie inlocuita si plansa de bord si parbrizul si unitatea de control a airbagurilor si a centurilor. Sa vad daca merita o masina busita in felul asta!
Multam anticipat!

09 Ian 2008, 16:17

astazi am facut si eu revizia de 2500km la csd... totul a decurs ff bine si ff repede... cam 1 ora...

10 Ian 2008, 12:35

Draga @ross, o intrebare, .......astept un raspuns !
Ma apropii de revizia de 60.000 km si doresc sa apelez la serviciile FordCSD (incerc si la service-urile mai departate de mine, ptr. ca de cele locale m-am cam saturat ; sa-i mai pomenesc? ...nu, nu merita efortul....Tester Iasi, Neco Bc :)))- am comis-o ), dorind sa " You'll see the difference" asa cum suna reclama dvs. Acum vine si intrebarea, spune-mi daca CSD-ul accepta clientul in service cu marfa lui ? (filtre de aer,ulei,motorina ; ulei ; placute de frana ; lichid de frana (nu s-au inlocuit la revizia anterioara deoarece nu s-a considerat necesar, cu toate ca ar fi trebuit inlocuit cel putin lichidul cnf. cartii de service)).Aici precizez ptr. colegii forumisti interesati, ca cei de la Tester IS nu accepta acest lucru , pe cand cei de la Neco BC accepta (cel putin asa mi s-a intamplat mie - posibil sa existe si alte pareri ) !!
Si uite asa tinandu-va de vorba a aparut si cea de-a 2-a intrebare - spuneti-mi daca la dvs. se respecta programarea ( zi+ora) si daca aceasta revizie poate fi facuta in totalitate in aceiasi zi ? ( Usurel, usurel , va rog, nu sariti pe mine :),poate nu-si are locul aceasta intrebare in cazul dvs, dar am avut parte de evenimente nefericite dpadv la Neco BC - nu departe de casa; as dori sa nu locuiesc in Bucuresti nici macar ptr. o zi, nici macar la hotel :), ci sa ma intorc la Piatra -Neamt in aceiasi zi ,deoarece timpul nu=mi permite !!! ).
Precizez ca piesele sunt toate Motorcraft si respecta in totalitate indicii si cerintele producatorului !!! (traiasca For Car !)
.....hai sa auzim de bine si Doamne ajuta !

10 Ian 2008, 14:08

$1 scrie:$2raga @ross, o intrebare, .......astept un raspuns !
spune-mi daca CSD-ul accepta clientul in service cu marfa lui ? (filtre de aer,ulei,motorina ; ulei ; placute de frana ; lichid de frana

Vezi postul meu din pagina precedenta

10 Ian 2008, 14:16

Daaaa vazusem postul :(, thx , da-mi voie sa mai sper pana cand ross imi va da un raspuns (la tine era vorba de 'sorturi ' :)

10 Ian 2008, 15:14

$1 scrie:$2raga @ross, o intrebare, .......astept un raspuns !
spune-mi daca CSD-ul accepta clientul in service cu marfa lui ? (filtre de aer,ulei,motorina ; ulei ; placute de frana ; lichid de frana

Din cate stiu eu... nu a accepta...eu vroiam sa iau rulment dreapta fatza + distributie de la For Car...si sa le monteze ei.. bine inteles cu manopera de rigoare....dar nu s-a aprobat... :cry:

10 Ian 2008, 18:09

hello!
Cum a fost in vacanta?
Nu se accepta piesele clientului... sorry!
Se poate face in aceeasi zi... te programam la prima ora si in cateva ore ai scapat...

Sorry ca nu am mai raspuns... am fost in vacanta si eu... 8)

10 Ian 2008, 18:11

$1 scrie:$2a ajuta si pe mine cineva cu niste preturi orientative pentru operatiunea de inlocuire a airbagurilor frontale sofer si pasager? Am inteles ca trebuie inlocuita si plansa de bord si parbrizul si unitatea de control a airbagurilor si a centurilor. Sa vad daca merita o masina busita in felul asta!
Multam anticipat!

Parerea mea ca nu prea merita... dar depinde de model si de pret. Si pe langa ce ai zis tu... sigur mai sunt si altele de inlocuit.

10 Ian 2008, 18:17

$1 scrie:$2(( mi-am gasit masina lovita in parcare. ma duc la politie diseara si apoi la casco. am mai fost o data la csd pentru un shimb de jante si cateva zgarieturi. in afara de incidentul cu jantele (explicat pe acest post) a iesit ok.

cred ca tot la csd o sa ajung si de data aceasta, si as vrea sa-l intreb pe ross: am aripa dreapta fata infundata grav (cred ca trebuie schimbata) si bara zgariata (sau cel putin atat am apucat sa vad). in conditiile astea cam cat crezi ca dureaza?

Nu iti pot spune exact cat dureaza... e aglomeratie mare, dar nu dureaza asa mult ca in alte parti. Asta daca nu ai bagat masina in service deja.

11 Ian 2008, 12:04

exista vreo reducere pt cluber-ii de aici ?? :?:

11 Ian 2008, 12:07

A fost pana pe 31 decembrie daca imi aduc aminte bine.

11 Ian 2008, 12:18

eu ma gandeam ca poate daca avem sticker-ul club ford ne ajuta cu ceva :wink: ...

11 Ian 2008, 13:50

$1 scrie:$2u ma gandeam ca poate daca avem sticker-ul club ford ne ajuta cu ceva :wink: ...

A fost pana la 31 decembrie reducere 10% la manopera pt cei cu sticker pe masina. Acu asteptam promotia de Paste... :lol:

11 Ian 2008, 13:55

A fost reducere 10% la toata factura, adica piese + manopera

15 Ian 2008, 15:08

Pt. Ross:
cat ma duce sa vopsesc usa fata , usa spate, aripa spate si bara spate la csd?
si daca aveti decontare directa cu omniasig
ps: masina a fost zgariata in parcare

sticker

16 Ian 2008, 14:34

hei vreau si eu sticker in conditiile astea :) de unde obtin unul?:)
Răspunde