$1 scrie:$2a traiti domnu Gaby.
Nu am ai scris demult timp aici ca masina a mers brici, insa acum am o problema la care nu ii gaseste niciun mecanic cauza.
Am ff2 1,4 16v din 205 si am montat si GPL pe el in urma cu un an.
Merge foarte bn insa dupa ce am pus GPL la 2-3 luni a trebuit sa schimb bujiile, desi aveau doar vreo 6 luni de la ultimul schimb - fiind BERU, pt mergea in suturi. Dupa aia totul bine. La vreo 4-5mii de km la fel mergea in suturi asa ca iar am schimbat bujiile - Originale Ford. Acum iar a inceput sa mearga in suturi si m-am gandit sa schimb iar bujiile insa in service mi-a zis ca bujiile se schimb a la benzina la 2-3 ani si nu asa dedes.
Ce poate avea? Cand incepe sa mearga in suturi se aprinde si check engine. Chiar daca merg pe GPL sau benzina, eamerge in suturi.
Ce poate fi?
Salut, si eu am avut exact aceleasi probleme ca si tine.
La toate modelele de focus 2 cu motor pe benzina 1.4 si 1.6, atunci cand ploua sau speli masina la spalatorie, se prelinge apa pe langa tamburusurile de pe capota de unde iese lichidul de parbriz si apoi cad picaturile exact, de zici ca e calculata treaba, in canalul capacului de la tacheti unde se afla bujiile si fisele din capul acestora. Apa care patrunde acolo face ravagii.
Cand am scos fisele din capul bujiilor nu-mi venea sa cred cata apa exista acolo, care se prelinge, dar care se mai formeaza si din condens, atunci cand exista apa in canalul capacului.
Solutia este urmatoarea:
Cumperi un tub de silicon sanitar, din acela transparent si dai din abundenta de jur imprejur la tamburusul respectiv, pe dedesuptul capotei, astfel incat sa nu se mai prelinga apa deloc.
Apoi cureti foarte foarte bine canalul respectiv si fiecare lacas in care intra bujia, cu fisele scoase din capul bujiilor, ca sa ai acces acolo, dar fara sa scoti bujiile, ca altfel risti sa introduci tot felul de mizerii in capul pistonului prin gaura ramasa libera si o dam in alte probleme.
Apoi obligatoriu trebuie sa schimbi atat bujiile cat si fisele cu unele noi, pentru ca si acestea (fisele) sunt compromise.
Asta este tot. Eu asta am facut si nu am mai avut nici o problema.
Numai bine!
Adi