Ma minuneaza "experienta" sau prost interpretarea unora despre "scapatul de sub control al unei masini". Majoritatea celor care afirma ca acest lucru este imposibil la un asemenea bolid se gandesc imediat ca acea masina a derapat si imediat le vin in minte toate acele sisteme de siguranta cu care este dotata o astfel de masina si care sunt menite sa impiedice derapajul sau mai stiu eu ce!
Dragii mei coforumisti a
scapa masina de sub control nu inseamna numai
a derapa!
Orice masina fara exceptie poate fi scapata de sub control iar in majoritatea cazurilor acest lucru se intampla datorita
soferilor. Cu cat masina este mai "nervoasa" cu atat trebuie sa fi mai atent cand faci vreo manevra brusca.
Ma uimeste "inteligenta" unor soferi de pe plaiurile mioritice, si nu numai, care executa manevra de depasire venind extrem de aproape de masina care urmeaza sa o depaseasca iar apoi, la momentul oportun, executa manevra foarte "din scurt". Exceptand faptul autovehiculul din fata poate intalni un obstacol si sa franeze, aceasta manevra executata cu un bolid pe un drum cu o banda per sens poate fi fatala datorita acceleratiei unei astfel de masini care intr-o fractiune de secunda te proiecteaza in decor ne mai lasandu-ti timp de reactie pentru a incadra masina pe banda de contrasens
Nu spun ca asta s-a intamplat in cazul de fata deoarece n-am date exacte dar... este posibil si acest lucru.