Help/Troubleshooting

Problema ambreiaj ?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Problema ambreiaj ?

Mesajde Adrijaan » 27 Noi 2011, 17:49

Am un FF2 1.4l model 2007 si 47.000km.
La plecarea de pe loc dimineata cu motorul rece, in treapta I cand ridic pedala de ambreiaj si apas acceleratia pentru a pleca de pe loc, simt ca trepideaza masina scurt apoi plec fara probleme. La fel face pana cand se incalzeste motorul dar doar in treapta I.
Senzatia este ca si cand ar scapa ambreiajul, dar poate fi asemanata si cu un scartait scurt de roti. (dar este exclus). Problema e ca imi trepideaza scurt masina.
Ce credeti ca poate fi? O fi din ambreiaj, o fi din roti, o fi din nu stiu ce tampoane de la motor.
Si mai am o intrebare : La modelul meu ambreiajul este cu cablu sau hidraulic? PT. ca cineva mi-a zis sa reglez cabul de ambreiaj dar nu-l gasesc.
Multumesc.
Adrijaan
Member

Maşina: Ford Focus 2, 1.4

Re: Problema ambreiaj ?

Mesajde adispan » 27 Noi 2011, 18:13

ai ambreiaj hidraulic
am acelasi motor ca tine, da' chestia asta n-am sesizat-o
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde Damian Alex » 27 Noi 2011, 18:21

De obicei ambreiajul se manifesta asa cand e placa decalita sau discul obosit, mai exact arcurile de pe el.
Majoritatea masinilor rulate mult in oras au o usoara vibratie la plecarea de pe loc, mai ales benzinarele.
Damian Alex
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2008 1.6i 100CP
VIN: WFOHXXWPDH8L58744

Mesajde Adrijaan » 28 Noi 2011, 20:16

Bine bine! Dar de ce face asa doar la rece?
Intreb daca merg cu ea in service ce imi poate spune fara sa demonteze cutia?
Se poate testa in mod special ambreiajul?
Adrijaan
Member

Maşina: Ford Focus 2, 1.4

Mesajde odin » 30 Noi 2011, 23:38

Salutare!
Am cumparat de curand un Fusion pe benzina(1.4) de la cineva,vreo 120mii km la bord.
Dupa cateva zile, am observat ca scartaie un pic in treptele 1 si 2 la un demaraj mai energic.Am verificat uleiul in cutie si e OK, planetarele nu cred ca au ceva.
Dupa ce ati scris voi, daca rulajul(km la bord) masinilor pe care le aveti e real, cred ca e ceva "sistemic", adica asa "face toate".
Mi-a mai zis cineva de o Fiesta 1,25-B ca face asa, ca si acum cateva zeci de mii de km.
Daca stau bine sa ma gandesc, e ceva similar cu scartaitul franelor. Pana cand discul de ambreiaj(ferodou) se opreste(relativ...) de tot intre volanta si placa de presiune, aluneca un pic si scartaie.Nu ar fi mare lucru daca e numai asta.
SPER sa fie numai asta la toata lumea, mai ales la mine. ;)
Daca cineva intreprinde ceva mai mult, poate ne tine la curent.

La mine, la rece, parca se aude si rulmentul de presiune ca suiera un pic. Azi am constatat.Sper sa mai tina pan' la primavara...
Ford Fusion 2005 1.4-16V benzina, ABS, AC, 2airbag, 4 portiere, 4 roti, caroserie, etc...
odin
Member

Înapoi la Help/Troubleshooting