ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
05 Aug 2007, 00:33
Salut,
am o intrebare despre legislatia rutiera din Ungaria si Austria in ceea ce priveste obligativitatea purtarii centurii de siguranta de catre femeile gravide (peste 5 luni).
stiu ca in Romania nu mai este obligatorie in lunile avansate de sarcina. oare cum este dincolo? nu as vrea sa avem surprize neplacute ....
multzam fain pt. raspuns !
05 Aug 2007, 00:35
Daca purtarea centurii poate avea riscuri mari asupra sarcinii, eu as risca orice amenda de pe lumea asta
05 Aug 2007, 00:37
Eu zic ca nu strica sa o poarte, indiferent de legislatie... Si conduci mai cu atentie.
In cel mai rau caz ai putea sa-i pui doar partea de jos a centurii si cealalta sa-i vina prin spate.
05 Aug 2007, 00:58
Dupa ce m-am documentat oleaca, cica nu ar fi probleme daca porti centura corect, "ajustand-o astfel incat partea care se incruciseaza peste piept sa o asezi intre sani iar cealalta sa o treci sub abdomen, peste solduri." (
http://www.nou-nascuti.ro/sarcina.html?id=161 )
"Toate testele au arătat că femeile însărcinate trebuie să poarte permanent centura de siguranţă reglată corect atunci când călătoresc cu autovehiculul. Secţiunea diagonală trebuie să traverseze pieptul, printre sâni, iar secţiunea de bazin trebuie poziţionată perfect orizontal, sub abdomen şi peste osul iliac." (
http://www.volvocars.ro/footer/about/Sa ... cyTest.htm )
05 Aug 2007, 01:00
Confirm ultimul paragraf. Soatza mea a purtat non-stop centura fara nici cel mai mic disconfort. A nu purta centura inseamna un risc pentru 2 persoane (sau chiar 3, depinde ce e in burtica

) si zau ca e pacat!
05 Aug 2007, 01:19
multumesc tare mult pentru raspunsuri.
sunteti intr-adevar documentati.
la buna auzire !
05 Aug 2007, 01:28
si as mai avea inca o intrebare / nedumerire. intentionez sa-mi fac asigurare de calatorie si din pacate sunt unele societati de asigurare care NU asigura femeile gravide peste luna 6. eu sunt in 5 jumate si plec cam peste o saptamana.
stie cineva la ce companie sa ma adresez. ca au tot felul de "chichitze marunte" inserate in conditiile lor de asigurare care sunt interpretabile. si apoi apar surprizele ...
multzam inca o data.
05 Aug 2007, 01:55
Asta e tare!!! De ce nu asigura femeile gravide peste luna a 6-a??? Stiam ca nu le da bilet de avion, dar de asigurare nu stiam!!!
07 Aug 2007, 16:33
Simplu: pt ca pot naste prematur un fat viabil. Situatie in care asiguratorul ar trebui sa plateasca toata asistenta la nastere, si ce urmeaza dupa, pt mama si copil. Adica o groaza de bani - infinit mai mult decat amaratii de 2-300euroi dati ginecologului in RO pt o cezariana (!!!). Ca sa evitam discutiile inutile, nu va uitati la definitia romaneasca a nasterii premature sau a nou-nascutului, fiecare tara are propriile ei astfel de categorisiri dupa propriile ei criterii si performante tehnice in domeniu. Ca sa fiu cat se poate de bine inteles, asistenta la nastere in conditile unui travaliu si a unei expulzii fara complicatii costa oficial in Germania peste 3000euroi. Ori nasterea prematura necesita ingrijiri semnificativ mai multe, deci si mai scumpe. Ca sa nu mai vorbim de costurile mentinerii in viata a nou-nascutului prematur (sau ale recuperarii vitale a unui avorton). Ce companie de asigurari s-ar inhama la o asemenea corvoada financiara, in Romania?!?!?
07 Aug 2007, 16:52
OK, dar eu cand am iesit mi-am facut cu vreo 300.000 lei o asigurare care (scriau ei) e in valoare de pana la 5000 euro...