01 Noi 2011, 12:36

01 Noi 2011, 13:08
01 Noi 2011, 13:12
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ana la urma, cam ce forma de guvernamant / monarhie / dictatura credeti ca ni s-ar potrivi?
Nu stiu.
Hai sa deschidem un topic nou si sa facem un Poll, sa voteze lumea, sa vedem ce iese...

)
02 Noi 2011, 14:47
$1 scrie:$2u vreau să fac analiza textului propriu-zis. Nu ştiu cine l-a scris şi nici nu mă interesează. Toţi suveranii şi toţi demnitarii citesc, în genere, discursuri compuse de alţii. Discursul Regelui era însă un discurs adecvat, bine armonizat cu împrejurarea şi cu profilul vorbitorului. Pe mine, unul, m-a impresionat. În cazul de faţă, efectul nu venea atât dinspre cuvintele rostite (deşi multe dintre ele mi s-au părut impunătoare), ci dinspre statura celui care le rostea. Mihai I are toate însemnele regalităţii. Nu doar vârsta, sobrietatea sau o anumită tragică discreţie, ci, în primul rând, stilul, calitatea prezenţei, prestanţa unui oficiu în care omul e dublat, inevitabil, de duhul funcţiei sale.
Să ai şansa de a fi contemporan cu o efigie de asemenea calibru şi să treci ţanţoş pe lângă ea e o specie de tembelism, care frizează prostia.
$1 scrie:$2a martor şi făuritor de momente istorice, Regele Mihai e depozitarul unei memorii fabuloase. În acest an, al Jubileului, Regele n-a dat niciun interviu despre momentele de Istorie pe care le-a trăit sau despre oamenii pe care i-a întâlnit de-a lungul vieţii: de la Mareşalul Antonescu până la Iuliu Maniu. A dat în schimb un interviu, în decor de Castel Peleş, Radu Duda!
$1 scrie:$2oluţia sună interesant: România să-l aibă rege pe fiul actualei regine a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Elisabeta a II-a! Şi, în acelaşi timp, pe tatăl probabilului viitor rege al Regatului Unit, actualul prinţ William! Ar rezulta o înfrăţire nemaiîntâlnită în istorie între România şi Marea Britanie. Şi, în plus, s-ar realiza un mai vechi vis al lui Traian Băsescu: axa Bucureşti - Londra (cu Washington-ul e mai greu, pentru că americanii nu suportă capete încoronate).
Pare un film SF, nu? Pentru a deveni realitate, ar trebui îndeplinite trei condiţii fundamentale. Prima: să vrea şi Prinţul Charles să devină rege al unei ţări din Est care, prin tradiţie, dă multe bătăi de cap. A doua: să existe o mare voinţă a clasei politice din România, lucru mai greu de obţinut decât aurul din bauxită. Şi, în fine, a treia: să vrea şi poporul român.
Ultima condiţie ar fi cea mai puţin dificilă. Românii sunt încă, într-o majoritate covârşitoare, anti-monarhişti, dar asta se poate schimba. Iar cel care ar putea obţine o asemenea basculare este un personaj de o statură publică impresionantă. Prinţul moştenitor al Marii Britanii are o asemenea statură, care actualei Case Regale de la Bucureşti îi lipseşte (Regele Mihai, trecut de 90 de ani, nu mai e o soluţie pentru viitor, Principesa Margareta e prea ştearsă, iar Duda e Duda).
02 Noi 2011, 15:35
02 Noi 2011, 20:24
$1 scrie:$2ar despre sarmanul, autoproclamatul Gregoir Ecrivain... temir, ce-i cu tine? Te simti bine? Ai juns la fundul sacului cu repere morale?
$1 scrie:$2oftim? Distinsul domn Plesu imparte lumea in doua categorii? Persoanele OK si tembelii = cei care si-au ales alte "efigii" decat domnia sa? Fooooarte intelectual, n-am ce zice ...
$1 scrie:$2ar discutiile pe marginea citatelor din Plesu sunt pentru mine orice, numai interesante nu.
$1 scrie:$2ndividul nu a reusit sa-mi castige respectul. Deocamdata.
02 Noi 2011, 21:03
02 Noi 2011, 21:21
$1 scrie:$2Pe ziua de astazi tot respectul de care dispun merge (in mod neasteptat) catre Cristi Minculescu (Iris) care din pacate este din nou grav bolnav, dar a spus un lucru extraordinar "Visul meu a fost să visez mereu". Eu unul ii multumesc pentru ca si-a impartit o parte din vise cu noi.
02 Noi 2011, 21:24
05 Dec 2011, 12:41
05 Dec 2011, 14:16
$1 scrie:$2u stiu daca am postat corect problema sau mai bine nelamurira pe care o am........
05 Dec 2011, 15:30
05 Dec 2011, 16:06
$1 scrie:$2alutare..........Nu stiu daca am postat corect problema sau mai bine nelamurira pe care o am........Am un ford mondeo motor 1.6 si mi sa calat motorul si acum vine marea problema ....Am gasit un motor de 1.8 si sunt tare curios daca se potriveste are ideie cineva cam ce nu sar putea potrivi?
05 Dec 2011, 18:19
05 Dec 2011, 18:34
$1 scrie:$2ar celorlalti, in mod irefutabil, le era mai rau...
05 Dec 2011, 19:05
05 Dec 2011, 19:17
06 Dec 2011, 08:52
17 Dec 2011, 18:15
17 Dec 2011, 19:24
)17 Dec 2011, 20:55
$1 scrie:$2u stiu daca este sau nu este topic-ul potrivit.... .
17 Dec 2011, 21:49
)
17 Dec 2011, 22:17
$1 scrie:$2bibanu47: daca Ceausescu ar putea fi inviat, as fi de acord. Insa numai pentru a mai fi impuscat odata, sau mai bine tras in teapa. Putrezi-ar sufletul in iad, lui si lu' scorpia aia de nevasta-sa.
Eu in '89 aveam vot de blam, dosar de element negativ si declaratii date pe la sediul UTC, interdictie de a urma Dreptul sau ASE-ul, din motive care nu are rost sa le discutam. Nu faceam ce-mi placea si imi era interzisa sansa sa fac ceea ce doream.
Acum lucrez din Romania pentru clienti de pe trei continente, fac concediul oriunde in Europa (e drept, in limita bugetului) si fac ce vreau, cand vreau, cum vreau. Nu dau pe dinafara de bunastare, insa am atins un nivel pe care il puteam atinge pe vremea lui Ceausescu doar furand, mintind, sau turnand cunostintele la Secu.
Bibane, iti respect punctul tau de vedere, mai am cunostinte care gandesc la fel. Din fericire sunt cazuri izolate.
18 Dec 2011, 01:24
20 Dec 2011, 09:42
Nu uit ! 
20 Dec 2011, 10:01
20 Dec 2011, 18:34
21 Dec 2011, 00:06
21 Dec 2011, 00:13
$1 scrie:$2u mai zic ca daca incepe un razboi, iar variante sunt (razboi civil cu ungurii din harghita, covasna, etc.), ne-o luam de nu mai ramane picior de roman in tara asta... o sa ne manance de vii tiganii si ungurii, care sunt uniti, puternici si agresivi... romanasii sunt unt pe paine fata de ei
21 Dec 2011, 00:48