Buna dimineata,
am citit un topic despre zgomotele aparute la suspensia de la Mondeo si vreau sa va povestesc despre acest aspect intalnit la balenuta mea.
Aveam un fel de vibratie la trecerea peste diverse obstacole, gropi , denivelari, etc, ce se simtea doar cu mana pe volan.
Masina nu troncane,dar uneori se mai auzeau niste mici trosnituri la frana brusca, sau demaraj puternic.(acum are mai multi cai )
M-am dus la mecanic si a urmat surpriza nimic defect la articulatie. S-a trecut la verificarea strangerilor.(punte, caseta de directie, bascule, flanse amortizoare, etc.) Doar la caseta a mai fost nevoie de strangere. Apoi am gasit tamponul anti-balans cu inceput de sfarsit.
Trist a fost faptul ca aveam si o pierdere de ulei ce venea de sus. Mecanicul spune ca din cauza "carjei" date, eu zic ca a imbatranit semeringul.Adevarul o fi la mijloc.
Concluzie:dupa verificarea strangerilor si inlocuirea tamponului anti-balans nu se mai aude nici un zgomot.
Pierderea de ulei provenea de la semeringul axei cu came. Acesta este ieftin 25 ron, problema consta in faptul ca pana ajungi la el........dai jos distributia. Asta e, oricum are 110000 km si trebuia facuta .
Cert este ca e bine, daca avem anumite semne de intrebare cu privire la zgomote aparute etc, sa mergem la mecanic.
Cine stie ce surprize mai gasim....
O zi minunata tuturor.