Discutii libere/forum

Condens pe motor

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Condens pe motor

Mesajde adythekiller » 30 Dec 2011, 18:59

Salut ! M-am contrazis grav de tot cu un prieten asupra unui fenomen si anume condensul. El are non stop, fie zi, fie noapte condens pe motor, masina fiind oprita de mai bine de 3 zile.
Stiu ca motoarele se spala ( discutabil ) dar apoi se si usuca. Toata lumea stie ca apa + senzori, mufe, cabluri electrice nu fac combinatie buna. Apa se infiltreaza oriune indiferent cat de bine ar fi de izolat, in plus compartimentul motor e facut in asa fel sa permita circulatia aerului. Personal eu n-am vazut la ABSOLUT nimeni condes pe motor si nici la una dintre masinile mele ( Ford Fusion si Dacia Supernova).
Fenomenul se poate intampla la orice masina dar dispare la fel de repede, la el nu domne` asa trebuie sa fie, e normal.
Mi se pare cea mai mare prostie sa spui ca pe motorul unei masini e normal sa fie non stop apa, e absurd !
EDIT:-------------------------------------------------
Am uitat sa va zic, are apa de 2 degete pe scut.

Astept parerile voastre !
Ford Fusion 2010 1.4, 80 HP
Ford Focus Turnier 2006 1.6TDCI, 90HP
adythekiller
Ford Freak

Maşina: Ford Focus Turnier, 1.6TDCI, 90CP

Re: Condens pe motor

Mesajde verga_Cip » 30 Dec 2011, 20:52

Unde isi tine masina?

PS: Eu unul nu RECOMAND sa tii masina intr-un mediu in care condenseaza repede. Apa pe motor nu e grav, dar apa pe mufe care pot scurtcircuita .. .e groasa. (si nu numai pe mufe, pe orice element: electromotor, alternator, curea accesorii, etc)
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Re: Condens pe motor

Mesajde adythekiller » 30 Dec 2011, 21:11

In fata blocului si-o tine, este BMW si cu tot capitonajul si chederele de la motor, parca e plouat. Se prelinge apa pe motor si pe componente cum se face pe termopan + ca pe nervurile de pe scut e baltoaca.
Asta i-am zis si eu ca ii afecteaza senzorii si instalatia electrica dar el insista ca asta trebuie. E genul de persoana care e sclavul masinii si nu invers.
Cu toate asta nu mi-a raspuns la intrebarea : Daca da inghetul peste noapte, ii este bine motorului cu gheata pe el ?
Se stie ca apa patrunde oriunde iar cand ingheata isi mareste volumul si creeaza fisuri, dar el nu si nu, are un orgoliu prostesc incredibil si considera ca masina lui e cea mai buna Bmw e46 din 2000, un fel de OZN :))
Ford Fusion 2010 1.4, 80 HP
Ford Focus Turnier 2006 1.6TDCI, 90HP
adythekiller
Ford Freak

Maşina: Ford Focus Turnier, 1.6TDCI, 90CP

Înapoi la Discutii libere/forum