de flaviu_cj » 12 Mai 2008, 09:54
Salut,
Eu am fost o singura data in Croatia, anul trecut in august. Am intrat in Croatia prin Slovenia, am vizitat Zagrebul si apoi am coborat pe malul marii (drum spectaculos, dar obositor dupa o vreme) pana in orasul ZADAR. Ne-am cazat in NIN, o mica si linistita localitate la 6-7 km de ZADAR. E recomendata si frecventata de familii cu copii mici pentru ca are plaja cu nisip fin si intrarea in apa lina (dupa cum se stie majoritatea plajelor din Croatia sunt bolovanoase). Genul de turism practicat acolo e la apartamente inchiriate. In vechea cetate din Centrul localitatii sunt terase, restaurante dar si magazine. In ZADAR chiar la iesirea spre NIN sunt si Supermarketuri (Kaufland, Spar si altele). Noi am facut rezervarea pe net si nu am avut nici o problema. De fapt nu am avut nici o problema, croatii traiesc din turism si stiu sa-l faca. Localitatea e destul de aproape de parcurile Plitvice si KRK pe care le-am vizitat, insa in august a fost cam aglomeratie (autostrada, parcari, bilete). Nu am fost nici in Nordul Croatiei si nici in Sud, desi aveam programata o vizita la Dubrovnik nu am mai facut-o, asa ca pot da informatii sau expune impresii (o fac cu placere) doar din zona de care am scris mai sus.
Va doresc concediu placut oriunde ati merge,
Flaviu
Focus 2 1.6 TDCI, 2008