Cum se poate da muzica mai tare ?
Răspunde

Ford 5000 C - Radio/Cassette 5000C

10 Ian 2012, 20:57

Salut toţi membrii acestui forum cu drag... >:D<
Aş dori să mă ajutaţi cu o informatie şi anume am pe maşină un casetofon Ford 5000 C - Radio/Cassette 5000C ca si acesta http://www.dndservices.co.uk/ford-5000- ... 5000c.html si aş dori să-mi spuneti dacă mă pot conecta şi cum, cu un telefon la sistemul lui audio?
Butonul din dreapta sus cu "Phone" ce face? :-?? ....mie îmi pune casetofonul pe mute!

Re: Ford 5000 C - Radio/Cassette 5000C

11 Ian 2012, 20:49

Încep să am un gust amar......din 21 de împătimiti ai Fordului care au văzut întrebarea şi nici un răspuns.....
E o întrebare asa de dificilă......sau nu m-am făcut înţeles :-/

11 Ian 2012, 20:57

butonu ,,phone,, e intr_un fel MUTE, nu cred ca cineva a instalat tel pe el

12 Ian 2012, 19:44

Mulţumesc dl. toleapirnau pentru răspuns dar....nu cred că am fost destul de clar.......îmi cer scuze!
Sunt unele masini care au sistemul audio(casetofonul) dotate de fabrică cu posibilitatea conectării unui telefon prin intermediul unui suport special, ca cel din poza postată mai jos, în care se conectează , iar în momentul când sună telefonul, prin intermediul unui buton situat pe casetofon, asemănător cu cel din poza anterioară adică "phone" se făcea comutarea, oprind muzica, si se auzea în sistemul audio al masinii convorbirea.Acest lucru era pentru casetofoanele mai vechi. Cele de astăzi, după cum bine ştiţi, au obţiunea inclusă prin bluetooth, unele afişează nr. care te sună în oglinda retrovizoare....bla bla.
Am văzut pe net o poză cu spatele casetofonului, în care se vede obţiunea cuplării unei mufe, unde scria clar "Phone".
Eu mă întreb de ce s-ar fi străduit fabricantul să pună un buton pe casetofon cu numele "Phone"cu rol de mute când puteau să scrie pe el pur şi simplu "mute" iar în spatele casetofonului să-i aloce o mufa de conectare "mamă" cu câţiva pini unde scrie tot "Phone".
Fişiere ataşate
1.jpg

13 Ian 2012, 16:20

acea mufa este probabil pt conectarea modulului bluetooth. care, la fel de probabil, nu il ai in momentul de fata daca nu merge sa te conectezi la el.
legat de scris, la alte unitati exista un buton cu receptorul telefonului care are DOAR functie de mute. Vezi Ford 4500. Nu are rost sa comentam decizia producatorului in alegerea unui simbol sau altui pt un buton :D

14 Ian 2012, 19:12

Corect, aşa cred si eu.
Mulţumesc pentru răspuns!
Îmi pare rău că nu am găsit cartea tehnică pentru modelul ăsta!

06 Feb 2012, 11:49

salutare...am mai cercetat o data cu un prieten despre acel model de radiocasetofon....si intradevar acel buton este numai pt MUTE. Din pacate!
Parerea mea este ca poti sa incerci sa-l demontezi, studiaza-l n mnunt eventual fa niste poze si faci compararea cu ce gasesti pe net!

07 Feb 2012, 09:33

Acel buton e doar de mute,adica cand iti suna telefonul de exemplu sa dai cass-ul pe mute(cam asta e semnificatia semnului de telefon).Ford 5000C nu are functie de bluetouth,cu atat mai mult cat nici modelele cu cd player nu au,vezi cd 6000 sau 6000 rds eon de pe mondeo 3,prefacelift si facelift.
Din cate stiu doar de la sony in sus..

07 Feb 2012, 14:46

exista si 6000CD cu modul bluetooth. sunt si astfel de variante pe Focus 2.

10 Mar 2012, 20:32

Intr-adevar, butonul ala nu pare sa faca nimic altceva decat Mute.

Dar, daca te intereseaza, eu tocmai am terminat de legat intrare AUX exact la modelul asta. Eu am facut-o ca sa ascult muzica de pe telefon si nici nu m-am gandit ca, daca suna telefonul, auzi vocea in boxe.
Si daca ai telefonul aproape - eu il am pe bord, in suport de GPS - poti sa vorbesti la el perfect. Hocus-pocus, hands free instant.

20 Apr 2012, 10:32

Buna ziua,

Ne puteti da mai multe informatii cum ati realizat legatura pe AUX. Ce scule trebuiesc pentru a scoate casetofonul din bord, ce cabluri...sau poate ne puteti trimite un link de unde v-ati inspirat.
Legat de butonul "Phone" eu am un car kit de Siemens instalat pe masina, pe care doresc sa-l modific pentru un Samsung Galaxy. Imi poate spune cineva ce trebuie schimbat la acest car kit?
Răspunde