Discutii libere/forum

Osram Night Breaker

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Osram Night Breaker

Mesajde irinel78 » 15 Ian 2012, 12:05

am avut osram NB H7 65lei doua buc. unul s-a ars si l-am dat jos si pe celalalt.acu' am boch( ieftine , da' de banii astia merg). NB au lumina mai buna(cei drept) da' nu stiu daca isi merita banii.
irinel78
Incepator

Maşina: ford , focus , an 2001 , cc 1753 , 66kw. masina are incalzire in scaune,jante de aliaj,parc tronic,
VIN: WF0NXXGCDN1J53103

Mesajde taurus_dacicus » 17 Ian 2012, 22:51

eu as pune problema putin mai altfel ;
daca farurile masinii tale nu fac fata pe timp de noapte astfel incat sa iti permita sa vezi orice , oricand .....dupa ce vei fi lovit ceva sau pe cineva (Doamne fereste !) ti-ai fi dorit sa fi dat pe acele becuri si 2000 de euro bucata numai sa nu fi patit napasta respectiva !
asa ca ....nu va jucati cu viata , a voastra si a altora ca e mai scumpa decat ne putem imagina , iar libertatea , de asemenea si stiti la ce ma refer !
eu am avut si intentia de a-mi monta si lupe bi-xenon in far , din dorinta de putea vedea clar orice , dar deocamdata sunt multumit de nightbreak-uri , desi .....pe undeva , nu am renuntat definitiv la idee .
dar , asta deja e alt subiect .
------------------------------------------------------
[color=#FF00FF]Don't worry , be happy !!! [/color]

[color=#4000FF]It will be just Scorpio .....always !And Mondeo ,why not !?! [/color]

[color=#4040FF] But , I would prefer to have a Ford Mustang Roush Stage 3 ......
it's amazing to drive one of those cars !!! [/color]
taurus_dacicus
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo mk4 2.0i 145 PS Trend 2007 & former owner of ford scorpio ghia 1988 , 2.0i , 120 PS

Mesajde TOTALSENDER » 18 Ian 2012, 13:16

Da'
sunt de acord cu tine :)

Dar, macar merita? Asta era nedumerirea mea. :)
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

Se restituire timbru de mediu
TOTALSENDER
1nsane Member

Maşina: Scorpio Mk I, '94, 2.0I DOHC, 115cp + GPL
VIN: WFOAXXGAGARL07091

Mesajde Florin21 » 18 Ian 2012, 15:05

Chiar daca pretul este piperat, din punct de vedere al luminozitatii merita banii... sunt peste X-Treme Power de la Philips, de care unii afirma ca ar fi cele mai tari de pe piata...
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde taurus_dacicus » 18 Ian 2012, 16:32

daca ajuta pe careva , in luarea unei decizii de achizitie , am cateva poze referitoare la subiect in galeria mea de imagini (unii poate le-au vazut deja , altii posibil ca nu ).
sunt poze atat cu masina de pe vremea cand avea farurile vechi cat si cu cele noi si dotate full osram nightbreak . regret ca nu am mai facut si poze pe timp de noapte cu lumina data de osram-uri , dar faza scurta bate spre 60 m. iar faza lunga cand intra si cele H3 zici ca se face zi ! :D
cand se va mai incalzi afara , spre primavara , poate voi face si poze din masina , noaptea , printr-o padure ceva .....ca acum masina nu circula , prefer sa merg pe jos cat de mult , m-am cam ingrasat si ....intelegeti voi ce si cum sta treaba ! :D :)) #:-S

[color=#4000FF]It will be just Scorpio .....always !And Mondeo ,why not !?! [/color]

[color=#4040FF] But , I would prefer to have a Ford Mustang Roush Stage 3 ......
taurus_dacicus
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo mk4 2.0i 145 PS Trend 2007 & former owner of ford scorpio ghia 1988 , 2.0i , 120 PS

Mesajde 2-douazeci » 18 Ian 2012, 18:25

Ei...nu exagera acum!Lumina ca ziua nu da niciun bec!Mai multa luminozitate decat alt becuri,da...dar nu peste caracteristicile scrise pe cartonul ambalajului,care cred ca sunt duse oricum la limita,din ratiuni comerciale pure!
2-douazeci
Member

Maşina: Ford Fusion 2008, benzina 1.6

Mesajde taurus_dacicus » 18 Ian 2012, 19:30

am exagerat in gluma , de aceea am pus acolo emoticonul ! ;)

taurus_dacicus
Gold Member

Mesajde GrigoreS » 19 Ian 2012, 08:55

Intr-adevar merita cumparate pentru luminozitatea foarte buna care o dau.
Eu mi-am luat un set anul trecut. Dupa vreo 2 luni s-a ars cel de pe dreapta, am cumparat altul si l-am inlocuit. Apoi dupa vreo luna s-a ars cel de pe stanga. Nu am mai pus unul nou ci am pus cel care era vechi (philips cred ca). De atunci merg asa: pe dreapta Osram NB si pe stanga Philips.
O sa-mi iau ia Osram si pt stanga.
Dau lumina foarte buna dar din pacate se ard cam repede. Poate si drumurile proaste contribuie la asta sau oi fi eu mai ghinionist.
GrigoreS
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta 1.3 2002 60 HP
VIN: WF0DXXGAJD2A30787

Mesajde adyamg » 19 Ian 2012, 09:44

Avut becuri H4 Motorcraft ... schimbat unul cu Philips Xtreme Power pe dreapta ... as fi zis un +10% luminozitate.
Intre timp am revenit la becurile Motorcraft H4 pentru ca Philipsul a facut ce tie el mai bine si s-a ars.
Acum din intamplare a auns pe mana mea un Osram de duzina cumparat cu 14 lei din Kaufland.
Montat Osram de duzina tot pe partea dreapta ... as zice ca luminozitatea este cel putin +10%.

Eu nu as putea sa dau banii care se cer pe becurile astea si care te lasa cand iti e lumea mai draga.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde O'neill » 19 Ian 2012, 09:49

Deci cum am spus in primul post eu am luat ONB acum cativa ani din D dintr-un magazin de profil si m-au costat 40 Eur!!
M-au tinut o perioada (destul de scurta dealtfel - aprox. 6 luni) in care au fost ok, apoi s-au ars unul dupa altul la interval scurt.
Una peste alta nu isi merita bani.
O'neill
1nsane Member

VIN: BECIULDOMNESCROSU

Mesajde Florin21 » 19 Ian 2012, 11:38

Din punct de vedere al pretului si tinand cont ca la unii s-au ars cam repede, da nu se merita. Dar din punct de vedere al luminozitatii merita toti banii. Daca nu le folositi mult timp cum ar fi: in proiectoare sau pe faza lunga, puteti sa faceti investitia... dar pe faza scurta, clar nu se merita sa montezi Osram Night Breaker.
Ca solutie alternativa, si pentru a evita pe viitor sa tot dati banii pe becuri care se ard pe banda rulanta, va recomand sa investiti intr-un set de faruri cu lupa, in care sa montati ulterior un kit xenon de 4500k. Rezultatul v-a fi echivalent cu trecerea de la lumanare la becul electric. Investitia se v-a amortiza in timp si veti castiga prin vizibilitatea mai buna si confortul la volan pe timp de noapte.
Florin21
1nsane Member

Mesajde TOTALSENDER » 19 Ian 2012, 13:47

far cu lupa la mine?
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde taurus_dacicus » 19 Ian 2012, 13:58

pai , da.....ideea asta o am eu de ceva vreme , anume de a monta la un moment dat un set de lupe bi-xenon in faruri , am gasit ceva bun la pretul de 145 E (fara montaj ) , instalatie de 55w , deci ar fi beton ca si rezultat obtinut , dar aud de tot felul de piedici puse de cei de la RAR , cum ar fi lipsa duzelor de spalat farurile si a mecanismului cu mercur privind autonivelarea fasiculului de lumina .deci , pe scurt , daca masina nu a avut asa ceva din fabrica stai cu ce ai si fa cat mai multe accidente din cauza lipsei de lumina necesara . in loc sa te lase sa progresezi , ei stiu sa te tina in lant , sa nu cumva sa indraznesti sa scoti capul si sa intri in randul lumii .
eu ma intreb , oamenii astia cu ce gandesc cand dau niste legi ? ( asta , daca pot gandi in vreun fel , desigur )

taurus_dacicus
Gold Member

Mesajde TOTALSENDER » 19 Ian 2012, 14:18

sper ca nu ai chef de scandal :D

progres numesti tu sa-i orbesti pe altii?
pai da' ne batem joc? =))

ma interesa ideea de far cu lupa... la noi :D
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde taurus_dacicus » 19 Ian 2012, 15:10

pai nu vad motivul unui '' mic scandal '' ! :D
asa cum am precizat era vorba despre lupe cu xenon , nu doar xenon simplu in far , pt ca ala orbeste , dar lupele focalizeaza fasciculul , nu-l disperseaza in tot farul , asa ca nu vad de ce ar deranja pe alti participanti la trafic.
iar , masina mea cum are arcuri dure pe spate , fata e mai jos decat spatele si lumina nu ar ajunge in veci mai sus decat trebuie.

taurus_dacicus
Gold Member

Mesajde adyamg » 19 Ian 2012, 15:25

Fiecare si-ar aranja legea dupa el ... unu are arcuri tari pe spate, altul are faruri bine reglate si xenonane de calitate si iacasa haosu de pe soselele astea.
Spalatorul si autolevelingul e destul de clar de ce sunt puse ... ma gandesc ca nu are rost sa mai explic.
adyamg
1nsane Member

Mesajde 2-douazeci » 19 Ian 2012, 17:04

Corect...daca nu ai xenon din fabrica,nu e bine pentru altii sa-l pui!Orbeste nu gluma!Asa ca ramanem pe halogene,cat mai bune posibil!

P.S. off-topic:vad ca postez si numarul de mesaje la activ ramane la fel,nu conteza in fond,dar asa de curiozitate,as dori sa stiu ce se intampla!?
2-douazeci
Member

Maşina: Ford Fusion 2008, benzina 1.6

Mesajde TOTALSENDER » 19 Ian 2012, 17:08

mai,
deci e clar? :D
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde dandobre » 19 Ian 2012, 18:32

Nu stiu daca este de la instalatii xenon aftermarket, dar mi se intampla din ce in ce ma des sa fiu orbit in trafic de diverse autoturisme care zici ca au in loc de faruri proiectoare din acelea de vezi la raliuri. Pe langa ca sunt foarte puternice, mai bat si in sus de lumineaza cu ele varfurile copacilor.
Imagine
dandobre
Gold Member

Mesajde DanielArdelian2 » 19 Ian 2012, 19:11

Exact asta ma mira si pe mine.

Pe forum, toti posesorii de xenoane after-market se lauda ca ale lor nu deranjeaza ca vezi tu ca ei le-au reglat sa bata mai jos, ca pe ei nu-i deranjeaza, ca nu primesc nici un flash, samd.

Iar in realitate, pe drum (mai ales extraurban, mai ales pe asfalt ud), tot mai des sunt orbit de xenoane after-market.
Si cand te orbeste cel din fata, tocmai de flashuri iti mai arde, de parca s-ar imbunatati cu ceva situatia daca amandoi soferii ar vedea stele verzi...
Iar daca nimeresti unul cu xenoane after-market in spatele tau, ce naiba sa-i faci?

$1 scrie:$2ostez si numarul de mesaje la activ ramane la fel

In anumite sectiuni (ca de exemplu Discutii Libere), mesajele nu se contorizeaza.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde kronosro » 19 Ian 2012, 20:49

$1 scrie:$2Iar daca nimeresti unul cu xenoane after-market in spatele tau, ce naiba sa-i faci?

Nu stiu ce fac altii, insa eu ma trag mai pe dreapta si-i fac semn sa ma depaseasca.
kronosro
1nsane Member

Maşina: Kuga MK3.5 facelift Active X 2.5L FHEV AWD

Mesajde dandobre » 19 Ian 2012, 21:34

Acum ca sa nu fiu injust fata de colegii de pe forum, pana acum n-am fost orbit de nici un fordist, ci in proportie de peste 50% de Opel-uri Astra G, unele aveau si acele led-uri in loc de proiectoare, aratau ca nuca-n perete.
Imagine
dandobre
Gold Member

Mesajde TOTALSENDER » 20 Ian 2012, 08:35

opel-uri, logan-uri solenza.... si cate si mai cate... :(
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde Florin21 » 20 Ian 2012, 09:58

Ca sa deviez si eu putin de la subiectul acestui topic... din ce am observat de cand circul, cei cu lumini aiurea se impart in cateva categorii:
- Luminile celor de pe autovehiculele de transport marfa...Pe mine ma deranjeaza foarte mult farurile celor de pe dubite de marfa gen Ford Transit sau VW Transporter... cum D-zeu le au reglate, sau ce becuri au bagate in faruri, ca vad stele verzi dupa ce ma intersectez cu unul din asta pe drum...
- De asemenea, e la moda in ultimul timp, din ce am vazut, sa iti montezi pe partea cu soferul, far de Anglia care sunt reglate sa bata mai sus, exact cum bate la noi cel de pe partea cu pasagerul... Probabil au schimbat farul respectiv in urma vreunui accident si au cumparat de la dezmembrari altul... iar cum dezmembrarile sunt pline cu masini aduse din Anglia, pun un far din acela... ca de.. ce sa aiba... merge si asa... e mai ieftin... nu ii intereseaza ca da exact in ochii soferului de vine din sens invers... sa vada ei pe drum... altceva nu mai conteaza.
- Sa nu ii uit iar pe unii posesori de autovehicule care si-au montat becuri verzi sau albastre de 100w in faruri...
- Mai sunt cei care merg tot timpul cu ambele faze aprinse chiar si in miezul zilei, in ciuda flash-urilor pe care le dai, nu ii intereseaza ei merg asa...
- Iar, ca sa nu se supere pe mine unii pentru ca am uitat sa ii mentionez, sunt cei care si-au pus xenon atat in far cu oglinda cat si in proiectoare si merg tot timpul cu ele aprinse... si daca se poate, reglate sa bata cat mai sus, ca sa vada ei bine...
- Si ar mai fi, cei care si-au montat proiectoare pe masina, dar neavand instalatia originala din fabrica, le-au legat cu lampa de la ceata... si este o minunatie sa mergi intr-o coloana in spatele unui astfel de exemplar... dupa ce reusesti sa il depasesti vezi la modul propriu numai rosu in fata ochilor.
Iar daca prinzi o vreme nasoala, cu ploi, ninsoare, ceata la greu... etc. si ai de facut noaptea, un drum mai lung de vreo 500km, ajungi praf, si de ochi, si de cap, la destinatie... daca ai parte frecvent in trafic, de exemplele enumerate mai sus...
Surprinzator este faptul ca, circuland destul de des pe Valea Oltului, o zona intens circulata de TIR-uri, am intalnit foarte putine TIR-uri care m-au orbit cu luminile lor... le au reglate mult mai bine decat toti ceilalti participanti la traficul rutier...
Iar atunci cand prind un exemplar cu lumini aiurea, din cel enumerat mai sus, circuland in spatele meu, nu mai am treaba de cand am montat folie pe geamurile din spate si luneta..., oglinda retrovizoare este heliomata, cele exterioare din lateral se pot regla de asa natura ca sa nu dea direct in ochi..., iar, daca totusi ma deranjeaza, incetinesc si ii fac loc sa ma depaseasca.
Florin21
1nsane Member

Mesajde dansora » 21 Ian 2012, 17:49

Revenind la subiect...
Am avut Nightbreak-ere...iar cel de pe dreapta s-a ars dupa vreo 9 luni.
Cand am facut trecerea de la cele stock la Osram Nb mi s-a parut diferenta destul de mare.
Acum am trecut de la Osram Nb la Hella de 17 lei bucata si pot sa spun ca lumineaza mult peste asteptari...nu spun ca sunt la fel ca Osram-urile dar destul de aproape.
Asadar, pe mine cel putin, Osram-urile astea nu m-au convins in asa fel incat la fiecare 9 luni sa dau 100 de lei pe ele.
Ford Focus 2 Sedan facelift, 2009, 1.8 TDCI, 115 CP, Trend Plus, Sea Grey || ODO≈173.000
dansora
Member

Mesajde DanielArdelian2 » 21 Ian 2012, 17:57

Vezi ca la FF2 este o problema cu farurile, am postat eu un TSB in sectiunea Focus 2:
viewtopic.php?p=1024887#p1024887
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde adyamg » 22 Ian 2012, 12:31

Osram NB care au tinut 9 luni ... nu cred ca are nici o problema cu farurile :)
adyamg
1nsane Member

Mesajde dansora » 24 Ian 2012, 18:20

Asa cred si eu...
Inainte de a le cumpara ma informasem totusi despre scurta lor viata, dar n-am crezut pana n-am incercat.
Ford Focus 2 Sedan facelift, 2009, 1.8 TDCI, 115 CP, Trend Plus, Sea Grey || ODO≈173.000
dansora
Member

Mesajde taurus_dacicus » 24 Ian 2012, 21:01

din cate inteleg , totul tine de gropile prin care trecem sau nu , socuri asupra caroseriei datorita drumurilor proaste , mai pe scurt .
eu am ales de vreo cativa ani sa evit pe cat posibil drumurile proaste , prefer sa ocolesc mai mult , dar sa circul pe un drum asfaltat corespunzator.
si asta , de cand am schimbat suspensia masinii .
am osram H4 si H3 pe masina , deci 4 buc in total ; din iunie sau iulie 2010 nu s-a ars nici unul pana acum . cost total la acea data circa 120.00 lei.
sunt super multumit de calitatea luminii oferite.

taurus_dacicus
Gold Member

Mesajde aeon07 » 25 Ian 2012, 12:00

pentru doritori xenon aftermarket, recomand trecerea pe la un medic oftalmolog inainte
este mai ieftin
aeon07
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2 sedan, nov.2007, 1.6 TDCI, 90 CP

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum