$1 scrie:$2i asta nu intra tot la "orice situaţie neacoperită de prezentul regulament"
Nu-i asa ca e confortabil sa fii la capatul "potrivit" al ciomagului? si sa ai mereu o portita atotingaduitoare?
Ma' friend, poti sa impui ce vrei (ca si guvernul, daca tot e sa pacatuim cu vorbele: iti impune ce legi/taxe vrea muschiul lui, si pe urma te amendeaza daca nu te grabesti sa te conformezi), poti sa sanctionezi ce vrei - dar daca in felul acesta provoci o nemultumire generalizata, poate ca ar fi bine sa arunci un ochi si pe pancarta protestatarului.
Daca o discutie care ar incerca
promovarea unei grupari/doctrine politice as intelege sa fie interzisa, nu inteleg de ce discutiile care comenteaza
neimplicat viata politica si sociala (si, sa nu uitam: pe cea religioasa) - care ne influenteaza traiul tuturor, nu? - ar trebui sa fie interzise? si daca forumul are zonele cu tema clara, pe langa care mai are si o zona de discutii libere, de ce trebuie sa ne umflam muschii peste tot? de ce - atunci cand ochiul zelos identifica un (chiar si inchipuit) inceput de flame - nu se avertizeaza/blocheaza
doar pe userii pacatosi, si se prefera solutia comunistoid-prosteasca a inchiderii topicului?
Nu e nevoie sa mi se raspunda, nu cred ca sunt un user atat de important pentru acest forum; dar in lipsa unei avertizari clare gen "discutii libere, insa libere numai atat cat permite muschiul moderatorului", cred ca sa justifica si mormaiala nemultumita a celor ca mine.
Iar fluturarea invitatiilor de parasirea a forumului (gen "Cat priveste partea de libertate, sunteti LIBERI sa plecati de pe forum daca nu va convine!")** este curata ... (daca zic "nesimtire", sigur se supara cineva, asa ca o sa caut alta vorba) ...
inconstienta: forumul nu se intemeiaza pe actiunile musculoase ale moderatorilor, ci pe discutiile userilor; daca inviti userii sa plece (
nu-ti convine cum moderez, ia si pleaca!), inviti forumul sa moara; daca se intampla chiar sa plece multa lume, o sa constati ca nu mai ai ce sa moderezi; cred ca e o datorie de onoare a conducerii forumului sa arate oarece recunostinta si respect celor* care au facut, prin activitatea lor, forumul interesant si atragator.
$1 scrie:$2urmeaza sa vedem niste panouri pe la Universitatea cu "Jos dictatura de pe ClubFord!"
Nu, dar daca vezi ca un om sau doi sau zece iti atrag atentia ca nu e chiar corect si confortabil
pentru toti, poate ca ar fi omeneste corect sa plece si cotrocenimea urechea la panouri.
* desi citatul are un autor, nu ma refer doar la el, ci la toti acei imputerniciti ai forumului care defileaza, arogant, cu aceasta invitatie
** nu ma gandesc deloc la mine - contributia mea este total nesemnificativa; dar un user ca (ca sa dau si un exemplu, nu ca sa ma fac avocatul lui) Bibanu, care a scris -
pe timpul lui, si fara vreo rasplata/recunoastere oficiala - atatea informatii si indicatii de mecanica (pentru oricine i-a cerut) nu poate fi invitat sa plece daca nu-i convine moderarea! un user ca Bibanu este mai valoros pentru un asemenea forum decat cinci moderatori-politisti, si ar trebui sa i se recunoasca asta