ihrive de regula eu sunt neutru la discutii si nu prea intervin. in acest caz, insa, privind dintr-un punct de vedere cu o destul de vasta experienta in administrarea si moderarea forumurilor, iti zic ca gresesti putin.
Pe de o parte ai dreptate,
conceptul de forum este deschis tuturor, iar informatia redata intr-un topic sau altul este proprietatea celui care o posteaza (chiar daca si el a aflat de la altcineva) si nu a conducerii efective a forumului (cu referire la administratori/moderatori). Dar, acestea fiind zise, trec un pic la partea pe care o parte din utilizatorii nu o pricep sau nu vor sa o priceapa si anume - accesul la forum. Ei bine, fiecare forum in parte are
regulile lui. Tu, ca user,
trebuie sa respecti in totalitate acele reguli de cand cand iti faci cont si pana cand scrii ceva pe acel forum, fie ea informatie tehnica sau o replica la ceva ce se discuta deja.
Cenzurarea sau stergerea la propriu a unor posturi sau topicuri se face numai cand incalci una sau mai multe reguli, fie ca vine impreuna cu un avertisment (pentru offtopic, vulgaritate, instigare, etc.), retrogradare (daca forumul are un sistem de rating) si pana la ban temporar sau permanent.
Altfel spus, poti privi un forum anume ca pe o casa a cuiva (respectiv a adminilor); doar nu te duci la cineva in casa si incepi sa fumezi sa cand gazda iti spune ca nu ai voie, nu? Chiar daca dezbateti amandoi un subiect interesant de la care amandoi invatzati cate ceva (cu referire la informatia transmisa), o data ce incalci regula casei, gazda te poate "pedepsi" in diverse feluri.
Sunt sute, poate mii, de forumuri tehnice auto si fiecare din ele au regulile lor precise, chiar daca sunt diferite de ale majoritatii, iar "cenzura" o fac alti admini si mods, in acelasi fel.
Nevrand sa lungesc prea mult explicatia, inchei prin a spune ca eu sunt multumit de administrarea forumului (admins/mods) si nu tin cu nimeni in special. Si ca sfat pentru toata lumea,
cititi foarte bine regulile si atunci cand postati ceva, sa fie la subiect, fara a lasa loc de prea multe interpretari si atunci va exista armonie.
Nimeni nu s-a nascut cu cartea-n mana!intr-adevar, acest post nu este legat de "cafeneaua suparatilor", dar am vrut sa mentionez acest lucru, deci sunt si eu deschis unui avertisment , desi sunt sigur ca "cei mari" au inteles intentia mea.