ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
10 Aug 2007, 01:10
Salut!
Am gasit cumparator pentru vechea masina (Matiz din 2003, 22.000 km). Cand m-am uitat la hartii, verificarea ITP expirase din 19.07.2007, iar pe site la RAR zice ca se suspenda certificatul de inmatriculare la 15 zile de la expirarea ITP sau RCA.
1) Ce trebuie facut in acest caz?
2) ITP-ul se mai face de noul cumparator? In acest caz poate ar fi mai simplu sa-l faca direct el...
10 Aug 2007, 01:16
Pai e mai buna varianta cu Itp facut de cumparator...iar certificatul daca ar fi sa-l suspende, trebuie sa fii anuntat...nu cred ca s-a suspendat, dar oricum nu-i trebuie.
Mai rau e ca nu poate sa se deplaseze cu masina la RAR pentru identificare (daca se mai face) sau la ITP ca sa-l faca.
10 Aug 2007, 09:16
dimpotriva, e mai buna varianta in care-l faci tu
altfel, cumparatorul va avea dificultati la inmatriculare.
mergi la un service cu ITP, daca nu te opreste politia pe drum, n-o sa ai nici o alta problema. sa ai cu tine CIV-ul si talonul+buletinul tau.
eu am facut itp-ul la un service situat aici:
http://www.salutbucuresti.ro/planoras/s ... 8379&-8807
sunt destul de ok cei de acolo, nu m-au controlat, de exemplu, de stingator/trusa
10 Aug 2007, 10:01
$1 scrie:$2impotriva, e mai buna varianta in care-l faci tu

altfel, cumparatorul va avea dificultati la inmatriculare.
Si astfel, daca are probleme si tre sa schimbe ceva (nu vorbim de defecte majore, chestii marunte, de ex. placutze frana), sa le schimbe pe banii lui

...Smiley, adu-mi aminte sa cumpar masini de la tine, imi placi
10 Aug 2007, 10:29
pai depinde cum si cui a vandut masina.
daca i-a zis respectivului ca masina nu are probleme sau respectivul e un prieten/cunoscut, ar fi indicat sa-i dea masina in stare buna
10 Aug 2007, 10:51
Masina este in stare buna, iar cumparatorul este o colega, deci sunt excluse tepele din orice parte...
10 Aug 2007, 11:10
mai ales daca este o colega, ar fi bine sa-i faci tu ITP-ul. probabil ca ea se asteapta sa-ti dea banii, sa se suie in masina si sa mearga fericita vreo 3-4 luni de zile, dupa care sa mai puna putina benzina
10 Aug 2007, 13:31
Eu am mers doua luni cu ITP-ul expirat, pana am vazut ca se vorbeste pe aici de ITP intr-un topic mai vechi si am zis hai sa verific si eu
L-am facut si nu au fost probleme.
10 Aug 2007, 15:07
La autentificare la rar nu te primeste fara ITP. La inmatriculare nu te primeste fara autentificare. De obicei ITP ul tre facut de vanzator. Daca esti din buc si vrei sa scapi repede da-mi un PM.
10 Aug 2007, 23:39
Multumiri tuturor celor care mi-au raspuns si in special lui Officer!
23 Aug 2007, 13:17
Facut azi ITP (am mers la statia din Muncii, sectorul 3, langa statia Petrom - din motivul apropierii - 5-600m o duceam si impinsa la o adica

); totul a fost computerizat si a iesit OK, nu a trebuit sa dau nica "suplementar".
Pretul pentru ITP este de 90 RON la ei.