de razvanclinciu » 23 Feb 2012, 10:47
Eu vand masini. Si va pot confirma ca nu pentru toti clientii consumul este extrem de important. Vin oameni care fac 5,000 Km pe an. Ce conteaza ca masina aia consuma 7% sau 10 % in oras? E mult mai important pentru genul asta de persoane sa coste masina putin, sa aiba taxe mici si intretinera ieftina. Primul lucru pe care il inveti la orice curs de vanzari e ca oamenii sunt foarte diferiti, si e foarte posibil ca o anumita caracteristica foarte importanta pentru mine sa fie absolut neinteresanta pentru altii. Unii vor putere, unii vor comfort, unii consum mic, altii pret de achizitie mic, altii design, unii imagine, etc.
Mi se pare un vesus putin stupid asta cu daca sunt sau nu consumul, taxele, puterea, etc importante. Asta poate raspunde fiecare pentru el, functie ca cum foloseste masina, de ce vrea de la masina aia, precum si de la preferintele si gusturile personale.
Una peste alta, eu cred ca motorul asta de 1.0 EcoBoost se va plia pe dorintele si nevoile multor clienti. Evident pentru o categorie e un motor de neacceptat. Asta e motivul pentru care exista 10 motorizari pe Focus. Fiecare alege motorul potivit pentru el. Eu recomand un anumit motor unui client dupa ce aflu cati Km face, ce stil de condus are, unde merge cum masina, cat ani are de gand sa o tina, etc.