Salut.
Imi permit sa intru si eu putin in discutaia asta cu combustibili.
Lucrez la o firma unde am card Mol limitat si alimentez foarte mult din mol pe masina de firma, motorina si benzina la Mol e de toata jena si asta vo spun pe buna dreptate. Treaba e ca in masina de firma bagam motorina si in masina mea personala bagam benzina si dupa un timp a inceput sa merga din ce in ce mai prost ambele masina si am renuntat la Mol si am trecut pe rompetrol dupa care motorul a inceput sa merga mai bine. Intr-o zi m-am gandit sa bag un plin de la vechiul si anticul Petrom si surpriza masina si-a schimbat total comportamentul si trage si la rece ff bine in schimb benzina din ucraina e proasta dar depinde si de la ce pompa o cumperi la ei. Eu am bagat in dacie si tusea cu benzina de ucraina de numa zici ca aveam caruta de atunci nu mai vreau.
Am gasit in benzina de ucraina ceva galbui se depunea in filtrul de benzina dupa ce goleam mazga aia masina mergea iar bine pana intra iar mazga din aia.
De atunci nu am mai bagat de la ucraina desi mi-ar fi aproape sa merg deorece e la 60 de km vama de mine dar nu ma tenteaza.
Si parerea mea e ca cansumul depinde de multi factori ex( viteza de deplasare pt intervine forta de frecare a aerului, de uzura motorului in timp etc) la consum 2 masini nu pot fi comparate deoarece si piesa dintre volan si scaun difera

si de acolo se modifica consumul.
iulipapa Cel mai bun etalon e sa mergi cu un bidon gradat de 5 litri si sa-l umpli cu benzina sau motorina iar cand arata pompa 5 l sa verifici bidonul iar daca e mai putin mergi inautru si ii areti care e treaba acolo iar dupa aia poti merge la OPC sa reclami ca pompa respectiva nu masoara bine, eu cunosc pe cineva aici in Baia Mare a facut treaba asta si sa adeverit ce a reclamat omul.
In medie pompele de combustibil fura la pompa aprox 200 de grame la litru dar cu cat creste cantitatea alimentata poate ajunge pana la 1l sau chiar mai mult cantitatea cu care te trage in piept si asta mi-a spus-o chiar cineva care lucreaza acolo.
O alta chestie e ca aditivi la benzina se pun la urechea muzicala, pt ca benzina aia scumpa care o luam nou e un 95 inbunatatit cu ceva mai mult aditiv (o galeata in plus si aia e

) asa ca nimic nu e original in tara asta.