06 Feb 2012, 12:36
$1 scrie:$2urtătorul de cuvînt al Tribunalului Iasi, dna Daniela Amancei : "În majoritatea situaţiilor este vorba despre comercializări de CD-uri şi DVD-uri cu filme şi muzică. A fost însă şi un caz în care o persoană s-a folosit de un chestionar care aparţinea altei firme. Societatea a făcut plîngere la poliţie, iar persoana vinovată s-a ales cu dosar penal. Ambele părţi s-au speriat, căci nu ştiau că aceasta este o infracţiune. În final, bărbatul a fost condamnat la închisoare cu executare.".
08 Feb 2012, 12:34
Providerii de internet vor da informatii despre utilizatori DOAR la cererea autoritatilor. Detinatorii de drepturi vor face o plangere la autoritati, autoritati care vor analiza plangerea, si, in cazul in care autoritatea va considera plangerea suficienta, aceasta va face cererea de divulgare catre furnizor. Ca si pana acum, in Romania. Nu se specifica nicaieri in document obligatia furnizorilor de a colecta date suplimentare celor necesare desfasurarii activitatii acestora. (ACTA-27-4).$1 scrie:$2. Toti providerii de internet sunt obligati sa faca pe politistii in ce priveste clientii lor. Adica sa urmareasca si sa dea raportul in ce priveste tot ce faci tu pe net, sa tina evidenta tuturor site-urilor pe care le vizitezi si a sharingului pe care il faci pentru a depisat orice urma de piraterie.
Nu se stipuleaza nimic despre limitarea sau interzicerea accesului la internet (a zburat o ciorna acum 3 ani, viziunea cuiva asupra limitarii accesului, dar nu a ajuns in textul final). Nu se stipuleaza nimic despre cuantumul amenzilor sau al anilor de puscarie. Se stipuleaza natura penala a actiunilor impotriva celor vinovati de acte de piraterie la scara comerciala (ACTA-23). Romania merge mai departe de atat, si stipuleaza, prin legea dreptului de autor, un maxim 4 ani de inchisoare pentru punerea la dispozitie publicului, si prin Internet, a materialelor fara drept, indiferent de scopul sau natura punerii la dispozitie.$1 scrie:$2. In momentul in care te prind in fapt, fie iti pierzi accesul la internet, fie, ajuns pe mana detinatorilor drepturilor de autor esti dat in judecata si risti amenzi de sute de mii de dolari si chiar pana la 5 ani de inchisoare. Da, 5 ani de inchisoare pentru un amarat de mp3.
Nu se stipuleaza nimic legat de aceasta situatie, de drepturi conexe sau de fair-use. Tine de fiecare tara semnatara sa decida, prin legislatie interna, ce anume se considera incalcare a dreptului de autor si ce nu. La noi, bunele uzante (fair-use) aparent se definesc in Legea dreptului de autor, art. 33.$1 scrie:$2. Dincolo de asta, daca te filmezi la un chef si in fundal merge o piesa oarecare [..], uploadezi acel clip pe YouTube, risti din nou aceleasi pedepse, amenzi urise si ani de inchisoare pentru folosirea acelei bucati muzicale in fundal, asupra careia nu detii drepturi de autor.
ACTA lasa la latitudinea fiecarei tari posibilitatea de a interzice autoritatilor perchezitionarea bagajelor personale suspecte, din punctul de vedere al obiectelor contrafacute si a drepturilor de autor. Practic, se poate da o lege ce va interzice vamesului verificarea bagajului personal, CHIAR DACA exista suspiciuni ca ai marfuri piratate sau exista o plangere de la detinatorul de drepturi de autor. Supuse distrugerii sunt marfurile care incalca drepturile de autor (adica fisierele), nu se speficifca nimic de mediile de transport.$1 scrie:$2. Dar sanctiunile merg si mai departe de atat. Daca ai materiale piratate pe laptop, tableta sau orice alt device, atunci cand te afli la granita sau intr-un aeroport, in baza ACTA, autoritatile au dreptul sa iti verifice continutul acelui device, si in cazul in care gasesc ceva in neregula, pot distruge sau confisca aparatul, iar tu te alegi cu o amenda frumoasa.
Cred ca asta e cel mai hilar. "Putem spune adio protestelor pentru ca ACTA pune in mainile Parlamentului puterea de a emite legi. Iar Parlamentul este facut din politicieni. Iar politicienii pot fi corupti. Adica Parlamentul poate fi corupt. De asta, ACTA ar trebui sa nu mai permita Parlamentelor sa emita legi."$1 scrie:$2. Daca ACTA intra in vigoare, putem spune adio protestelor anti-guvernamentale, si videourilor in care cetateni de pretudindeni demasca fraude politice sau politicieni corupti. Si asta pentru ca ACTA pune puterea in mainile aparatelor politice puterea de a reduce la tacere orice astfel de initiativa.
08 Feb 2012, 22:33
08 Feb 2012, 23:42
$1 scrie:$2rt. 27 - (3) Fiecare parte se străduiește să promoveze, în cadrul mediului de afaceri, eforturi de cooperare menite să abordeze în mod eficace contrafacerea mărcilor de comerț și încălcarea dreptului de autor sau a drepturilor conexe păstrând, în același timp, o competiție legitimă și, în conformitate cu legislația părții respective, principii fundamentale precum libertatea de expresie, un proces echitabil și protecția vieții private.
10 Feb 2012, 21:01
11 Feb 2012, 13:52
11 Feb 2012, 15:09
11 Feb 2012, 16:54
11 Feb 2012, 19:37
12 Feb 2012, 00:00
12 Feb 2012, 00:41
12 Feb 2012, 00:56
$1 scrie:$2p.s. la 25 de ani si eu stiam foarte multe. intre timp mi-a mai trecut. mai citesc, mai ascult si ce spun altii, imi dau cu parerea atunci cand sunt convins ca am inteles despre ce e vorba...
12 Feb 2012, 16:27
12 Feb 2012, 22:08
12 Feb 2012, 22:38
12 Feb 2012, 22:53
$1 scrie:$2u nici la 45 de ani nu o sa imi dau cu parerea altora.
13 Feb 2012, 00:08
14 Feb 2012, 16:49
14 Feb 2012, 21:32
15 Feb 2012, 03:07
$1 scrie:$2urnizorii de servicii sunt obligati sa informeze de indata autoritatile publice competente despre activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de destinatarii serviciilor lor sau despre informatiile cu aparenta nelegala furnizate de acestia.
$1 scrie:$2utorităților competente pot avea autoritatea de a solicita unui furnizor de servicii online să divulge rapid unui titular al dreptului suficiente informații pentru a identifica un abonat despre al cărui cont se presupune că a fost utilizat pentru încălcare, atunci când respectivul titular al dreptului a depus o cerere, suficientă din punct de vedere juridic, cu privire la contrafacerea mărcilor de comerț sau la încălcarea dreptului de autor sau a drepturilor conexe.
16 Feb 2012, 13:20
Oare nu cumva introducerea unor astfel de "portite" poate conduce la abuzuri? Cristi si eu traiesc din drepturi de proprietate intelectuala, dar mai presus de a-mi fi teama ca munca mea este piratata, nu uit ca sunt roman. Un roman care uneori mai calatoreste cu avionul sau cu masina in Italia, Franta, sau alte tari cu "sensibilitati" cronicizate fata de cetatenii est-europeni.$1 scrie:$2Verificarea sau retinerea la vama se poate face doar daca marfa e suspecta
16 Feb 2012, 15:28
16 Feb 2012, 17:18
16 Feb 2012, 18:15
28 Feb 2012, 22:35
29 Feb 2012, 20:03
29 Feb 2012, 22:50
01 Mar 2012, 07:54
01 Mar 2012, 09:27
01 Mar 2012, 10:08